Takipteyim :)
Umarım hallolur...
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Printable View
Takipteyim :)
Umarım hallolur...
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Dediğiniz kontrollerden sonra sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi gaz kontrolcüsünden, turbo sensöründen ve en büyük ihtimalle debimetreden olabilir. Debimetrenin müşürünü sökün çalışırken, bir şey değişmiyorsa buldunuz demektir problemi ;)
İnanmayacaksınız belki ama :)
Bu gece bir rüya gördüm ve bu arkadaşımızın arabasını test ediyorduk :D
İçim dışım forum oldu yahu :)
Valla kardeşim yaa "lan ne alaka" dedim :D
Ama arkadaşın problemini artık biliyorum :P yaşadım ya :D
debimetreyi bugün değiştirdik fakat sorun çözülmedi artık gaz yememe problemi ortaya çıkmıyor fakat bir yere bırakıyorum aracı daha sonra çalıştırmayı denediğimde çalışıp anında stop ediyor son kez yaptığı problemler buna döndü. Debimetre olmadığını anladık mazot pompası olabilir diye düşünmeye başladım fakat arıza ışığı yada her hangi bir arıza kaydı oluşmaması sıkıntı.
sorunu sonunda çözdük. debimetre değişti ve egr valfi iptal edildi. Şaun araçta herhangi bir sıkıntı yok başına gelirse birinin diye yazmak istedim.
Merhaba arkadaşlar
Aracım Grande punto 1.4 fire aktive modeli 113.000 de ve lpg lidir.
Aracımla belli bir müddet yol yaptıktan sonra stop ediyorum bir kaç dk sonra tekrar çalıştırıyorum ilk kalkışta gaza bastığımda ilk bir kaç sn gaz yemiyor gitmiyor gibi oluyor sonra birden açılıyor bu olayı lpg de yapıyor zannettim ilk önce sonra benzinde de denedim aynı sorunu yaptı bujilerini yeni değiştirdim lpg ayarını filtrelerini değiştirdim ama hala aynı sorun devam ediyor bu sorun neden kaynaklı olabilir acaba buji kablolarında veya bobinden kaynaklı mıdır yoksa gaz kelebeğinden midir acaba bu konuda yardım ederseniz sevinirim...
Merhaba arkadaşlar
Aracım Grande punto 1.4 fire aktive modeli 113.000 de ve lpg lidir.
Aracımla belli bir müddet yol yaptıktan sonra stop ediyorum bir kaç dk sonra tekrar çalıştırıyorum ilk kalkışta gaza bastığımda ilk bir kaç sn gaz yemiyor gitmiyor gibi oluyor sonra birden açılıyor bu olayı lpg de yapıyor zannettim ilk önce sonra benzinde de denedim aynı sorunu yaptı bujilerini yeni değiştirdim lpg ayarını filtrelerini değiştirdim ama hala aynı sorun devam ediyor bu sorun neden kaynaklı olabilir acaba buji kablolarında veya bobinden kaynaklı mıdır yoksa gaz kelebeğinden midir acaba bu konuda yardım ederseniz sevinirim...