başına gelen varsa paylaşım bekliyorum
Printable View
başına gelen varsa paylaşım bekliyorum
sorun hala çözülemedi
Debriyaj merkezinin hidrolik hortumları hiç söküldü mü?
Merkez sağlam çıktı demiştiniz nasıl kontrol ettiler? Hidrolik hortumlar sökülüp takıldı mı?
Bence sizin kavrama ayırma mekanizmanızda (Bildiğiniz üzere telli değil, hidrolik kavrama ayırma mekanizması var) hava var. Bu hava kolayca alınabiliyor.
Akü ve akünün alt bağlantı sacını söküp, oradaki musluk açılarak havası alınır. Yetkili servise gidip havanın alınmasını söyleyin, kısa sürede yaparlar. Bir miktar hidrolik eksilmesi olabilir bunu da tamamlasınlar.
Üstat merhaba,
Aracın 5 ileri ise Volan ile ilgili sıkıntıyı bu kilometrelerde yaşamazsın. Volan ancak 150000 gibi kilometrelerde sorun çıkarır ve parçalarını alırken birde volan dişlisi alırsın. Bu sorunun şanzımanın indirilen kısmında bir kol var ve bu kolda gresle yağlanmalı. Yağlanmaması durumunda pedaldan ses gelme takılma gibi sorunlar yaşanabilir. Pedalda ayar doğrudan yok ama FIAT grubu araçları yapan kişiyse debriyaj değişiminde pedala istediği gibi sertlik verebilir. Tabiki usta ise..
Eğer aracın 6 ileri ise kesinlikle debraj setinde sorun var. Bunu yaşayan çok usta gördüm, söküp yenisini taktıklarında sorun giderildi. Bu sorunlar da değişimden 5-10 bin km sonra oldu. Gönderilen debriyaj da fabrikadan değişim olup geldi.
Tabiki önerilerimiz kesin çözüm değil ama yinede değerlendirmekte fayda var.
İnşallah sorununun en acilinden giderilmesi dileklerimle..
sağol dostum araç 5 ileri ve volanda hiç bi sorun yok pedalın sertliği iyi sadece çok yukarıda ve az bi mesafesi var aracı kaldırmak çok zor oluyor dikat etmezsem stop ediyor yani ani kalkış yapamıyorum maalessef