senkromeç arızası gibi duruyo araba çalışmazken vites geçişi sağlanıyormu peki ??
Arkadaşlar merhaba. Bugun sabah uyandığımızda heryer beyaza bürünmüştü.
İşe gitmek için erken indim aşağı arabayı temizledim, tabi bu arada araç çalışıyor.
sonra yola koyuldum, 1. vites, 2. vites 3.vites.... ANA 3. vites yok
Ne yaptıysam 3. vitese geçiremedim. Neyseki iş yerim 3km falan 1-2 geldik.
Aceba ne olmuştur? Bir bilginiz varmıdır?
Daha önce başına böyle birşey gelen varmı arkadaşlar?
Yardım lütfen![]()
senkromeç arızası gibi duruyo araba çalışmazken vites geçişi sağlanıyormu peki ??
motor ısınınca düzelecektir, muhtemelen şanzıman yağın soğuktan dolayı yoğunlaştı.
İlk defa böyle bişi duyuyorum..geçmiş olsun.bakalım bu araçlar bize daha neler öğreticek...
Herkese teşekkürler arkadaşlar.
Servise gittim, yetmedi sanayiye gittim, tespit edilen sorun ikisindede aynı.
Araç çalışsın çalışmasın, vites geçmiyor.
Mesela 1 de bıraktım, 1-2 çalışıyor gerirsi yok, 3te bıraktım 3-4 gerisi yok.
Arızası: VİTES TELİ DONMASI....
Sebebine gelince, vites teli içersinde yağ mevcut. Bu yağa zamanla süzülen sular, su birikintilerinden geçerken gelen sular sebebiyet veriyormuş.
Sökülüp içinin yağını değiştiryolarmış ama yine olabiliyormuş. Kesin çözüm tellerin değişmesiymiş.
Servis ve sanayi fiyatları aynıya geliyor. "Nekadar?" dediğinizi duyar gibiyim
Hazır olun530tl'cik...
Tabiki yaptırmadım...
Bir sıkıntı çıkartırmı dedim, şuanki yaşadığınız sıkıntı dışında bir sorun olmaz, mevsimsel dediler.
Herkese teşekkür ederim arkadaşlar.
benim de viteslere geçiş çok zor oluyor. bazen kol kaslarımı zorluyorumservisim kışın kayışların donması nedeniyle normaldir fazla zorlamadan kullanın dedi
tam aradığın konu işte ya bugün sabah bindim arabaya vites boştaydı 3 ve 4. vitese takabiliyorum aşağı yukarı hareket ediyor fakat sağa sola hareket etmiyor 1,2,5,6 bu viteslere geçmiyor araç![]()
garip bir sorun hiç duymamıştım daha önce...
Şu aradalar servise gidenlerin pek çoğu aynı sorundan yada silecek suyundan geliyormuş.
Dert etmeyelim bence![]()
İlkel çözümleri aklınızın bir köşesinde tutun
3. viteste bırakmıştım bende, 1. viteste yapıyorsa ortada olsun belki çalışır diye, ama malesef 3. vitesle kalkmak zorunda kaldım.
azönce indim çalıştırdım arabayı baya zorladım takabildim 1.vitese sıcak klimayı falan açtım sonuna kadar ısıttım arabayı çözülmeye başladı sanki biraz ama büyük sıkıntı her sabah işe giderken 1 saat vites çözmek için mi uğraşcaz
Yazan arkadaşlara baktım da, 6 ileri olan modelleriz hep. Aceba kronik mi ki?
benzinlikteki adam ince şanzıman yağı koy düzelir dedi .. arabaya binmeye korkuyorum hergün birşey çıkıyor arkadaş ya![]()
kronik olabilir evet iş yerinde bi arkadaşımdada var 6 ileri oda şikayetci bu durumdan
Fiat'a yazdım hocam tabi kaile alırlarsa..
Düşündükçe sinirden gülüyorum.
Aracımın garantiside 2-3 hafta önce bitmiş...
Sizlerde yazın bence sorunu... Aynı şikayet nekadar çok olursa okadar iyi olur.
aynen yazmak lazım dediğin gibi ama kaile alırlarsa...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri