Bugun istanbulda baya dolastım trafık yogun tabi..İlk kaskıslarda araba cok asırı tıtrıyor kut kut vuruyor yanı baskı balatanın bıttıgıne ısaretmı bu sızce?
Printable View
Bugun istanbulda baya dolastım trafık yogun tabi..İlk kaskıslarda araba cok asırı tıtrıyor kut kut vuruyor yanı baskı balatanın bıttıgıne ısaretmı bu sızce?
Yoğun trafik sonrası, kalkışlardaki titreme.
Baskı balatanın inceldiğinin ilk göstergesidir, değişim şart değildir ve uzun süre bu şekilde götürür.
Balata inceldiği için, kanallar da incelmiş olur ve balata eskisi kadar kolay soğuyamaz ve ısıyı eskisi gibi atamadığı için fazla genleşir ve kavrama esnasında titreme yapar.
Bu titreme gittikçe artar (balata inceldikçe), tamamen bitmesi ise bittiğinde anlaşılır(sanırım) :)
13000km'dir titreyerek kalkıyorum (yoğun trafik sonrası), ve titreme gittikçe arttı.
arkadaşlar küt küt vurma var ise şanzıman kulağını kontrol ettirin.. eğer titreme ise baskı balata volan uzar gider..:)
Arkadaşlar konu ile doğrudan ilgili değil ama bir sorum var ve ayrı konu açmak da istemedim.
1.4 starjet 6 ileri ilk aracım. Aldıktan sonra konuştuğum bir arkadaş şanzımana dikkat dedi, nedenini anlamadım.
Bir de vites geçişlerinde ayağımı debriyajdan biraz sert kaldırıyorum sanırım. Her zaman çok yumuşak olmayabiliyor.
Soru 1: starjet şanzımanında dikkat edilecek bir sıkıntı var mı?
Soru 2: Ayağımı vitesten çok yumuşak olmadan kaldırmam şanzımana zarar veren bir hareket midir?
ayağınızı hızlı çekmeniz şanzumana zararı var evet bencede biraz yavaş hareker edin..dişliler sıkıntı olabilir...6 ileri şanzumana gelince baskı balata değişim fiyatı 5 ilerilere göre biraz pahalıdır..bittiğini farketmezseniz volana kadar yiyebilir onun için demiştir bence yoksa başka bir sorun yok..bu da sorun değil zaten..
Yok sogukken yapmıyor sadece yogun trafıge girince yarım saat sonra baslıyor titreme ve kutleme..