Dediğiniz mantıklı fırsat bulursam ben de bi ustama alt takıma baktırayım.
Printable View
Arkadaşım öncelikle aracın hayırlı olsun.Dertler deryasına hoşgeldin :) O gıcırtı benim evoda da vardı.O ses birbirine sürten kalorifer borularından kaynaklanıyor. Servisler bu konuda prof. oldu. Servise gidip dreksiyon altından gıcırtı geliyor dersen 20 dakkada hallederler.Tekrar geçmiş olsun.
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. Bu konuyu görünce biraz araştırdım da, özellikle evo'larda sesler, gıcırtılarla ilgili çokça şikayet var. Acaba şu an satılmakta olan, yeni Punto'larda bu ses durumu nasıldır? İyileşme var mı acaba yoksa aynen devam mı ediyor? (kalorifer borusu, direksiyon vs.)
Bu arada aracınız hayırlı olsun. Okuyup öğrendiğim kadarıyla kalorifer borularından geliyor o sesler :)
Arkadasim ben butun gicirtilarin ve tikirtilarin cozumunu buldum. Biraz pahaliya patladi ama inan bana artik duymuyorum. Cozum, 6 kanal amfi 30 cm woofer 16 cm component :) toplam 800 tl ;)
Arkadaşlar amortisör takozlarına baktırın derim büyük bir ihtimal oralardan kaynaklanıyor deneyin göreceksiniz büyük bir çukura girdiyseniz farkında olmadan olmuştur anlık bişey büyük bir ihtimal amartisör takozları hem plastik plastige sürter gibi ses yapıyor hemde direksiyon çevirildiginde çatur çutur lastiklerin altında taş varmış gibi ses yapıyor bunlara bakın derim.
böyle başlıklar görünce çok hoşuma gidiyor :D
benimde araçtan geliyordu ilk zamanlarda öyle şeyler hemde doluydu , şimdi hiç birşey yok ufacık dahi yok :D
hatta bir ara çıldıracaktım bu yüzden bodrumdan bursaya gelirken hele ne sesler duydum oho :D Sonra olayı çözdüm eğer duymak istemezsen , duymuyorsun :)
Bu da başka bir sorun.Dinleyin kulaklarınızın pası silinsin.Ne güzelde anırıyor eşşolu eşşek :)
Punto Evo Kapı Gıcırtısı - YouTube
Tesekkur ederim... Bu aralar islerim yogun ve sinava hazirlandigim icin pek ilgilenemiyorum. Ilk firsatta servise gidip gosterecem. Eger dediginiz gibi seslerle ilgili sikayetler fazlaysa vay benim halime. kafayi siyirmasam iyidir:@
kalorifer hortumları altta birbirine sürtüyordur kronik sorun.
Cumartesi servise gittim. Ustayla dolastik biraz benim duydugum sesi kendisi neredeyse duymuyorum diyecekti. Zor bela sesi duyduktan sonra sesin direksyon icindeki yayli mekanizmadan kaynaklandigini ve normal oldugunu soyledi(Direksiyonu ufak oynatmalarinda gicirti gidip gidip geliyordu oradan baglanti kudu galiba). Ben israrla sesi sol kelebek taraan duydugumu soylesemde ise yaramadi. 1 hafta dikkatle dene diyor eger hala ayni yerden (kelebek cam taraan) geldigini idda edersen on konsolu sokup bakacam diyor. Ne yapacagimi sasirdim...
kardeşim araç sabitken city modda direksiyonu çevir.. eğer o ses geliyorsa ki zaten tarif ettiğin ses amortisör rulmanının sesi.. puntoların huyu bu ama ne hikmetse sadece sol amortisör rulmanı problemli sadece.. bende aynı sorunu yaşamıştım.. iyi bi ustaya götür ve bu ses nerden geliyo diye sorma.. direk amortisör rulmanından ses geliyor bakarmısınız de... sonra zaten anlıcaklardır..
gcenlerde bı kasısten gectım farketmeden tabı arac on tekerlerın ustune saglam oturdu tampon falan ındı sandım ınıp baktıgımdda gorunurde en ufak bısı yoktu takı aksam farkedınceye kadar aynen sol kelebek camıın ordan luk luk dıe sesler gelmeye basladı davlunbaz falanda surtmuyo bıyere buyuk ıhtımal Ugur abı dedıgın gıbı benımde amortısor sorunuum vaar zten geldımı hepsı pes pese gelır sıradakı sorunu merekla beklıyorum bakalım:(((
amortisör takozu gibi geliyor bana sol kelebek camına en yakın kronik arıza o çünkü (eğer yavaş giderken direksiyon manevralarında ses olmuyorsa)
Arkadaşlar bendede gp var 4 amortisörü ön takozlarıyla değiştirdik araç kasise veya çukura girdiğinde ön konsul veya ön taraftan sanki iki şişe birbirine çarpar ya ole bir ses geliyor kafayı yicem o kadar masraf et yine ses yine ses bu sesin nedenini bilen varsa yazsın lütfen
aynı sorun bende de var yerini bulursam yazarım çok cins bi ses ya