Benim eşim 7 km biraz yokuşlu bir yolda 11 LT civarı görüyordu linea dualogic dizel ile. Aynı araç 25 km'lık parkurda aynı yer dahil 6 lt civarı yakıyor.
Kısa mesafe, ısınmamış motor ve yukuş multijet için biraz yakıt sarfiyatı demek..
Printable View
Benim eşim 7 km biraz yokuşlu bir yolda 11 LT civarı görüyordu linea dualogic dizel ile. Aynı araç 25 km'lık parkurda aynı yer dahil 6 lt civarı yakıyor.
Kısa mesafe, ısınmamış motor ve yukuş multijet için biraz yakıt sarfiyatı demek..
Katılıyorum, 1.3 mjet 90hp aracım, evden çıkıyorum işe geldiğimde hararet göstergesi 1 çizgi hareket ediyor ben aracı park ediyorum, ortalama değer ise 7.2lt.
Araçla deney yapmaya başladım :) nasıl bu değeri düşürürüm die, Farkettiklerimi yazayım arkadaşlar.
-İlk başta aracı ısıtma yolunu denedim, aracı çalıştırıp 1-2 dk bekliyordum, yol bilgisayarını ortalama değere getiriyordum. Araçın durduk yerde ortalama tüketimi artıyordu. Bende süreyi düşürdüm 30sn ile 1dk arası yaptım.
Pek değişiklik olmadı.
-ikinci denediğim şey ise, aracı tahmini 30-40sn çalıştırdıktan sonra yola çıkıyorum.
(bir yerde okumustum, aracınız sogukken fazla devir yğkseltmeyin diyordu ama malesef bunu ihlal ederekten) Aracı 2700 devirde 2. vitese geçip seyir anı devrimi de o civarda tuttuğumda, başta 13-14 litre yazarken, 7-8 saniye sonra değerin 5.9-6.5 aralığına düştüğünü gördüm. Ve bu şekilde kullanmaya devam ediyorum, Hiç olmazsa kısa mesafede hem araç ısınıyor hem değeri düşürüyorum. Tabi zararı varmı bilmiyorum varsa bir arkadaşımız söyler yazıma istinaden.