sürekli v-power alıyorum memnunum özellikle 2. viteste falan baya güzel yürüyor..
Printable View
sürekli v-power alıyorum memnunum özellikle 2. viteste falan baya güzel yürüyor..
sanırım ve emin olmamakla birlikte daha ince ve daha yanıcı bir yakıt olduğu için GTL in uzun vadede enjektörlere zararı olabiliyor.. Buda motorların normal eurodiesel e göre üretilmiş olasından kaynaklanıyo..Herşeyin fazlası zarar..İncelik te bir yere kadar :)
hmm baya kafa karıstırıcı oldu bu konu :) sanırım en ıyısı denemek..ekonomı ve performans orta deger bırseyı tercıh etmek..
Petrol ofisinin euro veya pro dizel farketmez diğer şirketlerin yakıtına göre daha uzun yol katedersin. deneyince farkına varırsın..
bi de ben sorayım bakalım.
bu petrol ofisine veya shall e gidip en ucuz mazotu koy deyşince euro dizel koymuyorlar mı?
bildiğim kadaraıyla kırsal motorin kaldırıldı.
yani siz en ucuz mzotumu koyuyorsunuz yoksa bi pahalısını mı
ben bi pahalısını koyduruyorum.
Aracim suanda 10100 km'de 8000 km'ye kadar opet euro dizel(pahali olanindan)kullandim memnundum. Memlekete gittigimde opet bulamadim.(internetten arastirdim Shell GTL'yi ovuyorlardi) Bende mecburen fulledim. Donus yolunda 150-160 kadar hizlara ciktim ses olarak motor bagirmiyor gibime geldi. Birde donus yolunda 100 km kadar yolu uzattim. Hiz+yapilan km gidise gore daha fazla yapmama ragmen ayni +1 lt yakit tuketimi olmustu. Performans olarak gercekten fark ettiriyor kendini GTL. Gerci 10000 bamindan sonra sanki motor sesi artar gibi oldu acaba neden?
Opet kullandım total kullandım shell vpower-Gtl kullandım total excellium kullandım :)
sonuca gelirsek
1) sessiz çalışma: shel gtl total excellium
2) performans: shell gtl total excellium
3) yakıt tüketimi: dikkatli kullanırsanız Gtl en az yakan bence,opet=total=vpower aynı bence
sorularınızı alabilirim :)
petrol ofisi pro dizel
performans olarak hemen hemen aynı gibiler bi fuel save almıştım o sesli çalıştırdı
genelde total excelium ve opetten alıyor.
işte soru
Alıntı:
Opet kullandım total kullandım shell vpower-Gtl kullandım total excellium kullandım
sonuca gelirsek
1) sessiz çalışma: shel gtl total excellium
2) performans: shell gtl total excellium
3) yakıt tüketimi: dikkatli kullanırsanız Gtl en az yakan bence,opet=total=vpower aynı bence
sorularınızı alabilirim
normal eurodiesel alın markadan çok istasyon güvenilir olsun yeter. (PO tavsiyem)
uzun yol yapacağınızda würth dizel katkısı kullanın. yarısını giderken diğer yarısını dönerken. (tam doluyken koyuyorum)
her tam yakıt alımında erinmez 2cc würth dizel katkısı eklerim derseniz tamamdır.
50 depo yeter bir kutusu. 30tl. performansı tavan yapacak yöntem bence budur.
az önce fuelsave aldım yine, hemen önümde dolmusa koyuyorlardı birde bir garip oldum :)
Uzun bir aradan sonra tekrar açılan bu konuyu sevindirici. Opet - Fiat arasındaki anlaşmadan dolayı (sıkıntı çıktığında bütün akaryakıt şirketleri zararınızı karşılıyor o ayrı konu ama) ben opetten alıyorum. Allah muhafaza herhangi bir sıkıntı çıktığında arabayı aldığım Bursa Ban oto da çalışan arkadaşıma başvuracağım için o garantisi bitine kadar 3 sene opetten şaşma dedi. Ben çok performans aramıyorum bunun için opetin mazotu bana yetiyor. Bu arada pahalı olan mazottan alıyorum :)
benim demek istediğimi diyemedim sanırsam.
1-şimdi kırsal motorin yok di mi?
2- yoksa en ucuz mazotu koyabilirmiyiz.
3-yaksa en ucuzu değil de bi pahalsını mı koymalıyız
Motorin (Eco Force Eurodiesel) TL/LT 4.19
Motorin (Ultra Force Eurodiesel) TL/LT 4.27
Ben 4.27 yi kullanıyorum.
Fiyatlar Erzurum - Oltu bayisi fiyatlarıdır.
Opet - Pompa Fiyatları