Fabrika verisi 8.7 lt olan araca hala 8.5 diyorsunuz burda insanlari gulduruyorsunuz.ha 10 yaksa banane 15 yaksa banane ama egri oturup dogru konusmak lazim.ne tjetmis ya.daha almadan sogudum
Fabrika verisi 8.7 lt olan araca hala 8.5 diyorsunuz burda insanlari gulduruyorsunuz.ha 10 yaksa banane 15 yaksa banane ama egri oturup dogru konusmak lazim.ne tjetmis ya.daha almadan sogudum
Forumdaki eski yeni bütün t-jet kullanmış yada kullanan kişiler sana yaktıkları yakıtı söylüyor kalkıyorsun ne t-jetmiş diyosun :D cidden bunca insanın sana yalan borcu mu var yada sen t-jet alırsan biz t-jetçiler fiattan komisyon falan mı alıcaz ? allah allah ya almayın size alın diyen mi var?
Ayberk sen sakin mj alma bu araba mazot yakmiyo dersin
arabaniz olmadan, muhtemelen omrunuzde hic tjet kullanmadan, piyasadan haberi olmayan insanlardan duydugunuz kulaktan dolma bilgilerle kendini her turlu kanitlamis tjet hakkinda bu kadar atip tutabiliyorsunuz sasiriyorum!
bizler bazikari gibi marka fanatigi degiliz, egriye egri, dogruya dogru demesini biliriz.
Forum içersinde biraz tarama yaptım.t-jet üzerine bayağı bi tartışmalar yaşanmış.Gerçektende mühim olan şehir dışı değil normal bir kullanımda şehir içi değeridir.Yoksa sabit hızla bir çok benzinli araç 5 LT civarlarında yakıt tüketiyor.Her şehrin trafik yoğunluğu da farklı olduğuna göre herkesin yakıtı değişkenlik gösterir.
Ben fabirka verisi 8.7 olan arabayla şehiriçinde 5 litre mi yakıyorum dedim?
8 litre yakıyorum dedim ne var bunda lpg de 9 litre gaz yakıyorum şu an bahsettiğim gibi ister inanın ister inanmayın sonuçta akaryakıt paramı siz vermiyosunuz yada depomu siz doldurmuyosunuz ayrıca sizede yalan borcumda yok inanmayın söylediklerime nasılsa siz çok iyi biliyosunuz ustanızda çok iyi biliyor ustanıza sorun o az yakan araç önerir size
aynı ş.içi trafiğinde aynı koşullarda arkadaşla denemeler yaptık biri 2006 biri 2007 gp ile benim araçım ondan yaklaşık 100kg ağır olduğu halde arkadaşım 9,5 görürken ben 7,8lerde kaldım. yakıt olayı tamamen kullanıcı ile alakalıdır eşit koşullarda. kaladı ki sanayide ki her ustaya güvenerek hareket etmiş olsaydık dün haybeye 1 cıvata için 1000 tl para harcayacaktık. ön takımdan ses geliyor diye arkadaş aracını ustaya göstermiş o da direksiyon kutusu arızalı boşluk yapmış değişmesi gerek diyerek kutu için 850 işçilik 150 tel istedi arkadaştan. sonradan bi rot balanscı da kontrol ettirdik mafsal gevşek sıktırın dedi gittik sıktırdık para bile vermedik. arkadaşlar burda sizin sorunuza yardımcı olmaya çalışırken onları t jeti savundukları için suçlayıp kendi ustanıza toz kondurtmuyorsunuz. ustanıza babanız değilse çok güvenmeyin sonradan sizi yarı yolda kalırsınız benden söylemesi. ayrıca bir arkadaşımda yine tjet vardı yakıtın nasıl diye sordum 8-8.5 civarı dedi inanmadım yol bilgisayarına kendim bakmıştım 8,2 gösteriyordu. oda yine aynı ilçede aynı mahallede oturduğum bir arkadaş benden çok çok 1lt fazla yakıyor. yani söylenen değerlerin abartılı olduğuna kendi gözünüzle görmeden kanaat getirip arkadaşları da kendi değerlerini söyledikleri için suçlamayın.
yaz ayında aracımla ortalama 6.4 lt yakıyorum desem buna da inanmayacaksınız.
Zaten fabrika verilerinde ortalama değer alınıyor. Atıyorum agresif acemi bir sürücüyle 9 yakıyor, deneyimli sakin bir sürücüyle 8 yakıyor, ortalama olarak fabrika 8.5 diyor.
Sen aracını güzel kullanıp az yakarsın, başkası acemi gibi langır lungur kullanır çok yakıyor diye ağlar. Tartışmaya bile değmez aslında kardeşim. :)
Sevgili Mustafa kardeşim, malesef diğer arkadaşların da belirttiği gibi, ustanız t-jet i tamamen kendi bakış açısıyla haksızca eleştirmiş, her bir söylediği tamamen yanlış bence de. Son derece teknik bir motor yapısına sahip olup, güçle orantılı olarak verimliliği çok iyi bir arabadır. Benim t-jet im 180 HP-270 Nm. lik set-up a sahip olmasına rağmen, şehir dışında computer yakıt tüketimini 100 km. de 6,5 lt., şehir için de de en fazla 8-8,5 lt. olarak gösteriyor. Selamlar. :)
Eline anahtar alan usta oluyor bu memlekette :)
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Orkun Hocam mutlaka farkindasinizdir ama ben sizin vesilenizle birkez daha yazayim burda.
Bizim vatandaslarimizin cogunda arastirma istegi sifir. Kulaktan dolma bilgilerle insanlarin karsisina cikip zaten yalan yanlis ogrendigi bilgileri birde kesin dogruymus gibi yuksek bir kararlilikla savunurlar. Konubher ne kadar 1.4 77cv konusu olsada enteresan yerlere gelmis.
Oysa azcik arastiracak olsak. Ki bu islem arama motoru sayesinde cok rahat yapilabiliyor sitede. Benim TJEt'im ile simdiye kadar paylastigim sehir ici ve sehir disi resim ve videolarimla dolu. Keza diger arkadaslarinla resim ve videolari mevcut.
Bemim burda sehir icinde 3.6lt/100km ortlamanin resmi de var, 7lt'nin resmide var, 20lt 230kph suratle resimlerimde var videolarimda var.
Ama cok enteresandir su motoru uretmek icin milyon dolar arge yapan muhendis calistiran firmaya inanilmaz, onca resime, teknik veriye itibar edilmezde, gider sanayide ki belkide hayatinda hic turbo deneyimi olmayan, belki okullu olmasa bile bir seminere gidip 1 tane bile sertifika almamis birine inanilir. Ben bunu pek anlamiyorum..
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
kardeşim 2008 model palio 1.4 77 bg vardı
açık havafilitresi yaptık headers yaptık 51lik düz boru çektik otto susturucu taktık
çift tırnaklı buji taktık denemedigimiz halt kalmadı sonuç aynı degişen hiçbirşey olmadı sonunda multijet aldık milyarlar harcayıp alamadıgımız performansı 250liraya yazılımla aldık iyimi
bence hiç ugrama albi multijet bi yazılım direk olarak 20-30 haram beygiri kap
Eline anahtar alanla dalga gececeginize sehir ici fabrika verisi altina indiginjzi iddia ediyorsunuz ya bence onla dalga gecin.arabayi arastirmaya gerek yok sizin pilotajinizi belgesele cekmeleri lazim
Tartışmayı münakaşaya çevirmeden devam edelim lütfen arkadaşlar.
Ayrıca kimseyle dalga geçilmiyor, asıl burada birçok arkadaşın samimiyetle belirtmiş olduğu gerçeklerle hiç dalga geçilmemesi nezaket ve sevgi-saygı gereğidir, inanmayan arkadaşlar gelip bizzat tüketim verilerini kendileri görebilirler.
forumda coşkun abide fire dynamic vardı ş.içi 5.6 ortalama yakalamıştı. resimleri de vardı. ayrıca siz kullanıcı tüketim değerleriyle dalga geçeceğinize daha önce tjete binip binmediği belli olmayan ustanızla dalga geçin. yukarıdaki msj ımı okuduysanız eli anahtar tutan ustanın 1 cıvata gevşemesi için arkadaşımın aracında 1000 tllik masraf çıkartmasından bahsettim. ustalarımızın en sevdiği araçlar en çok sorun çıkartan araçlardır siz onların dediğinden çıkmayın onların önerdiği araçları alın oldukça samimi olursunuz ustalarınızla.