Filtreden olabilir..
arkadaşlar klimayı ilk açtığımızda neden kötü koku gelir...sonra kayboluyor koku...sıcak ya da soğuk çalıştırmada farketmiyor her ikisinde de koku geliyor...
Filtreden olabilir..
Borularda kalan nemi dışarı verdiğinden dolayı bence..
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
O dediğiniz nemli kalmaktan ötürü oluşan küf kokusu.
Klima sisteminin temizlenmesi lazım. ama buharla ama kimyasallarla nasıl olurbilmiyorum.
For the Horde!
Hocam klimanız ile işiniz bittikten sonra hemen kapatmayın ki içerisi nemli kalmasın... Bir müddet klima kapalı ancak pervanesi çalışır vaziyette temiz hava ile dönüşüm yaptırın...
Koku büyük oranla geçecektir. Tecrübe ile sabittir.
şimdi bu tecrübeyle sabit olan deneyimlerinizi gerçekleştirmediğim başka araçlarımda oldu ancak böyle bir kokuyla karşılaşmadım....yine puntoya laf söylüyor diyeceksiniz ama puntoda böyle el yordamı işler oluyor sadece ne bilim bilemedim
![]()
filtre değiştirmek gerek. Bi de moly klima temizleme spreyi vardı borulardaki ve peteklerdeki bakteri,mantar gibi kötü koku oluştumunu engelliyor. Yaza girerken uyguladım sonuç harikaydı.
ev dahil tüm klimalarda durum aynıdır özellikle soğutma işleminden sonra fan moduna alıp peteklerdeki nemi kurutmanız lazım yoksa hem bu kokuyu alır hem de nemli sıcak ortamda bakteri üremesine sebep olursunuz.
ayrıca yağmurlu havada mutlaka fanı açın havayı ön ve yan camlara yönlendirin. dışardan gelen hava içeriye nazaran daha kurudur camlar buğu yapmaz.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
merhaba,
evaporatör temizliği yaptırmanız gerekmekte, servislerde hallediyorlar bir sene idare ediyor sonra aynı kokular tekrardan başlamakta.
bende bu kokudan çok müzdaribim her sene yaza girerken temizletiyorum kışa doğru tekrar kokular başlıyor bunun kesin çözümünü veya evaporatör temizliğinin nasıl yapıldığını anlatacak bir arkadaş varsa çok makbule geçer.
not: bu koku polen filtresi veya havalandırma kanallarından kaynaklanmamakta.
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
yazın oluyordu bende ama bugünlerde bitti..
benim araçta da var berbat bir koku (astra 2010 )
ilk açınca camları da açıyorum .![]()
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
sigara olmasın![]()
Polen filtresini değiştirin gecen mercedesin kini değiştirdim aynı olay ondada vardı degistirince sorun ortadan kalktı.hava gelen borular küflenmez bu arada![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri