Sayfa 1/3 123 SonSon
49 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Kavrulmuşlar artık :)

Yiğit TÜREN
    sharky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 18

Standart Kavrulmuşlar artık :)

Arkadaşlar evomda fren problemi yaşıyorum bu sıralar.. Peşpeşe git-gel 1000km gibi yol yaptım 3-4 kez ve herseferindede yolcu ve bagaj doluydu yolculuk esnasında.. kmde 30.000e dayanınca balataları yarıladık diye düşünüyodum.. Serviste 20.000 bakımını yapan usta arkadaşımdı okuldan ve 20.000 bakım zamanı balatalara baktığımızda bayağı et kalınlığı vardı. 3 gün önce yüksek hızda sert ve uzun bi fren yaptığımda pedalın şiştiğini hissettim ama disklerin ısındığını bildiğim için yolda 15-20 km (hatta daha fazla bile olabilir) devam ettikten sonra soğudu doğal olarak ve frende hissedilir derecede bi fark yoktu.. Ertesi sabah işe giderken fren pedalının her zamankinden daha düşük olduğunu hissettim ve o gün içinde vaktim oldu arkadaşımın dükkanında balataları söktüm. Balataların kavrulduğunu ve baya azaldığını gördüm ama yerine taktım.
    Sonuçta bunları değiştirmek lazım.. Önerilerinize gelecek olursak

1) Çıkan balataların markası kaliperlerinkiyle aynı, yani ATE. ATE nin iyi bir balata olduğunu biliyorum.
    2) EBC markanın GREEN STUFF modelini mi alsam diye düşünüyorum. (Fiyatı 130 TL)
    3) Yada şöyle düşündüm, 1.3 multijette te 75hp ile 95hp lerin balataları farklı oluyomuş. Onunda serviste fiyatı 75hp nin balatasından daha pahalı diye duydum. Acaba serviste 95hp nin balatalarını takarsak daha iyi bi performans alır mıyız? (Sanırım daha geniş yüzeyi var)

Birde sorum olacak.. Balataları değiştirdiğimizde acaba o fren pedalındaki boşluk yukarı gelecek mi, yoksa hayal mi kuruyorum

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Baltaları değiştirince fren daha yukardan kavrar bir sıkıntı yoksa.
    95'liğin balataları kalipere uygunsa olur.
    Ben kale marka balata kullanıyorum. Gayet yumuşak, uzun ömürlü ve performansı yeterli. 150 - 160 'dan cart diye 70'lere düşünce balata şişiyor haliyle ama soğuyunca eski performansı devam ediyor.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaan Karabin
    punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 143

95liklerde disklerde farklı oldugundan balataların uyacagını sanmıyorum
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

95liginki uymaz disk kaliper farkli daha buyuk, trw marka iyidir.. Favori makam ateydi ama randiman alamiyorum artik serviste satilan kaleler 5 para etmez bana gore simdi ebc deneyecem yorumlari cok iyi oldugu konusunda..

Kaan Karabin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95liginki uymaz disk kaliper farkli daha buyuk, trw marka iyidir.. Favori makam ateydi ama randiman alamiyorum artik serviste satilan kaleler 5 para etmez bana gore simdi ebc deneyecem yorumlari cok iyi oldugu konusunda..
    EBC konusunda sahsen ben kararsızım. bravoda disk balata komple EBC ye gecmeyi dusunuyordum taaki Techteki yorumları okuyana kadar. sanki memnun olandan cok memnum olmayan var gibi
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Yiğit TÜREN
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Baltaları değiştirince fren daha yukardan kavrar bir sıkıntı yoksa.
    95'liğin balataları kalipere uygunsa olur.
    Ben kale marka balata kullanıyorum. Gayet yumuşak, uzun ömürlü ve performansı yeterli. 150 - 160 'dan cart diye 70'lere düşünce balata şişiyor haliyle ama soğuyunca eski performansı devam ediyor.
    Kaleyi bende doblo cargoda kullanmıştım. Bitmeye yakın ötmesi haricinde bi problem yaşamıyoduk ama erken bitiyodu oda çok yük fln taşıdığımızdan oluyodu. Hatta disklerini 140.000de değiştirmiştik frenci bu balatanın eseri bunlar demişti

Tayfun AKTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı punto_multijet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EBC konusunda sahsen ben kararsızım. bravoda disk balata komple EBC ye gecmeyi dusunuyordum taaki Techteki yorumları okuyana kadar. sanki memnun olandan cok memnum olmayan var gibi
    techte bir tane yakan var onun dışında bir problem yok gibi, bir iki arkadaşım çok güzel anlattı bana birde tozutmuyormuş adlıda balata varda 284mm disk yok diski yine orjinal bosch koyayım diyorum yarısını geçtim hiç balans yok diskte memlunum yani başka marka arayışına değmez gönül havakanallı bir disk isterdi ama..

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Ben EBC Green Stuff kullaniyorum kendi TJEt'imde. Kesinlikle tavsiye ederim.
    Oz Büyücüsü

Kaan Karabin
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    techte bir tane yakan var onun dışında bir problem yok gibi, bir iki arkadaşım çok güzel anlattı bana birde tozutmuyormuş adlıda balata varda 284mm disk yok diski yine orjinal bosch koyayım diyorum yarısını geçtim hiç balans yok diskte memlunum yani başka marka arayışına değmez gönül havakanallı bir disk isterdi ama..
    1 tane konu acildi ama olumsuz yazan baya olmustu ondan baya kafam karismisti tekrardan arastirayim su EBCyi

buarada 95lik evodaki disk balata markasini bilmiyorum ancak 34binde olmasina ragmen hala basarili sayilir ki genelde arac hizli kullanildigindan yuksek hizda frenleme oldukca yapiyoruz ona ragmen
    Bravo HGTurbo
    Kaan

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

1.5 senedir bosch disklerle beraber EBC green kullanıyorum çok memnunum bundan sonrada alıcak olsam EBC alırım

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

TRW tavsiye ederim...Fiyatına göre çok iyi...
    Keyif BMW'Dir...

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

TRW yi tek geçerim. Bosch bedava verseler takmam.. 2 kez değiştirdiler boschu gene ötüyor gene ötüyor. TRW aldım dünya varmış

m c
    benkimya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 11

Ben Opar taktırmıştım hiç kimse bahsetmemiş nasıldır??? Arabayı ilk çalıştırdığım zaman ilk frenlemelerde ötüyor sonra kesiliyor ses.

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Ebc kullanıcıları bi bahsedebilir mi? Ses, balata tozu, falan ne alemde? Benimkilerde okey e dönüyor.

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Arkadaslar sunu unutmayin toz yapmayan balata yoktur.

EBC seramic-kevlar karisim oldugu icin yuksek sicakliklara dayanabiliyor. Dolayisiyla sisme vs olmuyor frenlerde. Ve muadillerine gore daha az toz yapiyor.

Green stuff kullanan biri olarak sunu soyleyebilirim; fren mesafesi vaad ettigi gibi kisaliyor. Fren performansi celik boru olmasa bile ust duzey gerceklesiyor.30kph'tan sonra ses yok. Fakat cok dusuk hizlarda (ara sokaktan donerken, trafikte) frene bastiginizda ses yapiyor genelde maalesef.

Araci performansli kullananlar, frenden fazlasini bekleyenler icin iyi. Ama ben sehir icinde kullaniyorum zaten 80'i de gecmem diyorsaniz arada teorik olarak cok fazla bir fark hissetmezsiniz.

Uzun sureli kullanimlarda orijinal balata gibi sisme yapmaz. Yola nasil ciktiysaniz o sekilde inersiniz arabadan.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    Oz Büyücüsü

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yiğit TÜREN
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Beyaz

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar sunu unutmayin toz yapmayan balata yoktur.

EBC seramic-kevlar karisim oldugu icin yuksek sicakliklara dayanabiliyor. Dolayisiyla sisme vs olmuyor frenlerde. Ve muadillerine gore daha az toz yapiyor.

Green stuff kullanan biri olarak sunu soyleyebilirim; fren mesafesi vaad ettigi gibi kisaliyor. Fren performansi celik boru olmasa bile ust duzey gerceklesiyor.30kph'tan sonra ses yok. Fakat cok dusuk hizlarda (ara sokaktan donerken, trafikte) frene bastiginizda ses yapiyor genelde maalesef.

Araci performansli kullananlar, frenden fazlasini bekleyenler icin iyi. Ama ben sehir icinde kullaniyorum zaten 80'i de gecmem diyorsaniz arada teorik olarak cok fazla bir fark hissetmezsiniz.

Uzun sureli kullanimlarda orijinal balata gibi sisme yapmaz. Yola nasil ciktiysaniz o sekilde inersiniz arabadan.

GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
    Ozaman EBC alıyoruz şişmeye son diyoruz

fehmi ünlü
    WHITE EVO fhmnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    80 FU 2**
    Edilen teşekkür: 200

Alıntı benkimya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Opar taktırmıştım hiç kimse bahsetmemiş nasıldır??? Arabayı ilk çalıştırdığım zaman ilk frenlemelerde ötüyor sonra kesiliyor ses.
    aracım 33.500 de 27 binde iken opar marka balata taktım gayet memnunum Ne bir surtme sesi var NeDE ŞIŞME.
    EVO 1.3 MJ DYNAMIC
    CHIP TUNNING

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Birde çeşit çeşit marka takan mevcut fiyatlarıda yazabilirmisiniz ufak bir karşılaştırma yapalım başlıkta, bu vesileyle

Hakan T
    Solitude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 99

Bunun ses yapmayanı hangisi arkadaşlar artık parasından da geçtim performansından da, en son taktığım remsa marka balataların performansından ve ömründen çok memnunum, çokta yumuşak balatalar ancak sesinden illallah dedim artık.

Tayfun AKTÜRK
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

Bu arada standatr kullanici icin trw hem performansli hem sessiz ebc haric en iyisi o.

Sayfa 1/3 123 SonSon