son yazdığınız problem için; gaza basınca oluyorsa turbo sesidir. eğer ses çok kuvvetli değilse turbonun normal sesi. lakin fazlaca ıslık sesi duyuluyorsa turbo hortumunda kaçak olabilir. kontrol ettirmekte fayda var.
Arkadaşlar forumu takip eden arkadaşlarımında bildiği gibi bir kaç gün önce 2. el bir Bravo aldım.. Elbette ikinci el araç sıfır sorunlu olmuyor maalesef.. Benimde bir kaç ufak sorunum var bunları paylaşmak ve daha evvel tecrübe eden varsa bilgi almak isterim:
Cd çalarım cd okumuyor Check Disc diyip radyoya geçiyordu ama orjinal cd denemedim hiç. Bu gün yetkili servisten garantiye yolladık (memnuniyet kapsamında) umarım olumlu döner..
Dijital klima panelinden çok ince bir ses geliyor, bu sesi duymak için kulak dayamak gerek ben hastayım sanırım çok dinliyorum, paranoyak seviyesindeaşağı yukarı hava verme ayarını yaparken çıkan sese benziyo ama ritmi farklı bızzzzt bızzztt
solar sensörde sorun olmasından kaynaklanabilir mi böyle birşey?
şimdiden teşekkür ederim.
ha bir de bu aux olayı nasıl oluyor benim teypte aux desteği var, olurda garantiden değişmez ise aux çıkışı kullanmayı düşünüyorum.
Konu CesSpOoL tarafından (10/05/2012 Saat 20:40 ) değiştirilmiştir.
Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..
son yazdığınız problem için; gaza basınca oluyorsa turbo sesidir. eğer ses çok kuvvetli değilse turbonun normal sesi. lakin fazlaca ıslık sesi duyuluyorsa turbo hortumunda kaçak olabilir. kontrol ettirmekte fayda var.
benim linea da 105 hp yanliz turbodan islik sesi gibi bir ses gelmiyor veya ben duymuyorum.egzos sisteminizede bir baktirin derim..
yok Suat abi benim araçta da ıslık sesi yok zaten : ) yanlış anlatnış olmayayım. rüzgar sesi gibi bi ses inceden.. benim aklıma ilk turbo üflemesi dedikleri şey mi acaba diye geçti ama değilmiş. pazartesi bir daha gidicem servise detaylı bakarlar.
böyle şeyler beni araçtan acayip soğutuyor inşallah kısa zamanda düşük maliyetle çözerim.
Manzaraya Daldım Ses Çıkarma... Gerçek Can Sıkar Beni Uyandırma.. Ben Böyle Güzelim..
bravoların nerdeyse hepsinde var cd okumama sorunu.garantiniz varsa değişirler fakat yeni kodlu olanlarla değişilmesi lazım yoksa tekrar yapabilir.
2002 ALBEA
2011 BRAVO T-JET
2008 GP T-JET
2011 ALFA ROMEO MİTO QV
en ucuzu hava filtre kapağı sanırım.
yola çıkıyorum arkadaşlar boluya gidip gelicem..
yarın görüşürüz...
turbo şüpheli :=)
Ama hızlanmada ve performansta bi sıkıntı yok.
Bu arada abant gidiş dönüş yakıt tüketimim,
gidişte 150-170 arası gittim bir litre benzin ile 14,5 km yol gidiyor gösteriyordu.. bu arada araç 4 yetişkin ve Full bagaj 190 ı geçemedim hiç. normal midir?
dönüş yolunda 100/120 arası hızlarla geldim bir litre ile 22,7 km gitti bu durumda 0,17 tl yakmış dönüş yolunda.. fena değil gibi geldi..
Sıfır turbo 2000 lirayı buluyodur tahminimce..
Ben turboda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.. Neticede performansta sıkıntı yoksa sorun yoktur bence.. O ses rüzgar sesidir. Kapı fitillerinde felan minicik bir delik varsa ıslık gibi öter..
BY Turbo SPORT 150 HP
bu gün hem medos a hem sanayide güvendiğim bi ustaya götürdüm ikiside turbodan şüphelenmedi.. bol vakitte hortumları vs kontrol edecekler.. merak içindeyim..
Turbo hortumuymuş arkadaşlar bu sorun Yakup Oto da yapıldı.. Konuyu görünce sonlandırayım dedim : )
selam 1.6 mjd lerde turbo hortumu ve egr saç larında sıkında var garantiden degişir ayrıca araçta kullanılan motor yagı opet c 3 serısı motor yagı kullanırsan proplem yasamazsın
aux olayını aşağıdaki gibi çözdüm, basit bi uygulama oldu.
Fiat Bravo
birde bende hızlanınca bi rüzgar sesi geliyor camlar açıksa ama ses tahrik ediyor beni
geçen hafta triger kayışı, v kaşıyı ve bazı rulmanlar değişti, en yüksek fiyat 160 tl ile gergi kütüğü ydü toplamda 600 bayıldım, usta turboda sorunyok dedi.
bu arada yakıt olayı baya iyiymiş, benim dizel 0,30 tl yaktı şehir içinde yani 100tl mazot ile 300 km. uzun yolda benimkide düşer mi acaba
Konu sadece_erhan tarafından (19/08/2012 Saat 11:42 ) değiştirilmiştir.
üstadım bolu abant _ istanbul kartal 50 liralık yakıtla geldim yol bilgisayarı hesabına göre 44 TL yakmıştı, ama bayağı kastım az yaksın diye![]()
daha dusersınız herade beyler benım 5.2 falan bılgısayarda. kırmıızı ısıga kadar 850km falan gıdıyorum.sehırıcı de dahil, genelde sehırıcıde bırazcık sert kullanıyorum.arac 120hp mjet.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri