Demekki otomatik tercih etmiştiniz zamanında:D
Printable View
Demekki otomatik tercih etmiştiniz zamanında:D
Bahsettiğiniz konu gerçekten önemli ve üretici tarafından üzerinde durulması gerekiyor. Ancak benim size tavsiyem 2 yaşındaki çocuğunuzun uygun bir çocuk koltuğu ile araçta yolculuk etmesi. Böylece hem kaza anında daha güvende olur hem de bahsettiğiniz çekinceniz ortadan kalkar. Çocuk koltuğunda yolculuk etme yaşını geçtiğinde de otomatik camlara karşı bilinci de gelişecektir zaten.
Dostum saptamaların doğru.
Bu konuda yapabileceğim tek yorum, bildiğiniz gibi araçlar dizayn edilirken "hedef müşteri kitlesi" en baştan saptanır. GP 'nin sportif görünüşü ve tarzı nedeni ile çocuklu aile aracı olarak düşünülmedi sanırım. Bu tarz eksikler o nedenle mevcut, çocuk kilidi, cam sensörü... vs.
Çocuk kilidi var GP lerde Ahmet?
Activeler de?
Kapı kilit mekanizmasının orada tornavida ya da anahtarla çevrilebilen vida başı tarzı birşey yok mu activelerde?
Haklıymışsın. Çocuk kilidi activeler de de standart...
o çocuk kilidi her araçta vardır yaw. ama keşke düğmeyle kontrol edilebilen çocuk kilidi olsa. özel şöförlüklerini yapıyoruz hanfendilerin :D
mustafa işlere çok yüklenmeyin 30 küsür milyar verip bir araba alırken en azından donanım listesine bakılıyor ve yanyana yazan (active-dinamic-emotion) larda özellikle, neden dinamic le emotion arasında fiyat farkı var diye düşünülünce işte bu yüzden var deniyor. bu tür ufak enstanteler 2.5 miyarcık bir fark yaratıyor işte. adamlar kaportada en küçük bir değişikliğe gitmeden 3 ayrı model yaratalım diye düşünmüşler fiyat olaylarını da böyle kıytırık farklar koyarak yaratmaya çalışmışlar işte. bence donanımlar birbirine yakın bırakılarak araç dış görünüşlerinde fark yaratmalıydılar.
Burada emotion alan arkadaşların ısrarla anlamadığı,diğer arkadaşların da ısrarla anlatmaya çalıştığı bir şey var.Tabii ki şunu konsept olarak oturtmaya çalışmalıyız:Hadi ön kolçak,sis lambası v.s. gibi bazı aksesuarlar ekstra para verilerek alınsın,ama sıkışma önleyici;ESP,fazladan hava yastığı gibi şeyleri artık aksesuar gibi göstermemeli.Firmalar,bunları direk insan hayatını ilgilendiren ,lüks olarak kabul edilmemesi gereken ,olmazsa olmaz özellikler olarak kabul etmeli.Biz tüketiciler her platformda bunu idda etmeli,bu aksesuarlar için ekstra para ödeyen arkadaşlar da;"evet biz ekstra ücret ödedik ama bunların standart olması lazım..." gibi düşünmesi gerekirdi diye düşünüyorum,önce insan sağlığı...Hepinizi öpüyorum,hep sağlıklı kalın...