arkadaşlar 30 dakikadır arıyorum forumda geçenlerde bi denk geldim sanki ama şimdi bulamıyorum.
uzun yola çıkarken mutlaka kemer takarım, yanımda da kim varsa taktırtırım. tecrübeyle sabittir AZİZ şey vesselam. ama küçük bir ilçede yaşıyorum ve arabayla en uzak yer 2 dakika. sanki bir yerlerde SERVİSLERDE BU SES (UAYRI) KAPATILABİLİYOR gibi bir şey okumuştum bir ara. acaba bilgisi olan var mı? kapatılırsa sorun çıkartma ihtimali varmıdır?
(şimdi ararken gördüm eski konularda şöyle tartışmalar olmuş KEMER TAKILI DEĞİLKEN AİRBAG ÇALIŞMAZ diye.. şansa ben de 2-3 gün önce DİSCOVERY de NASIL YAPILMIŞ adında bir program var orada izlemiştim. içerisinde belli G KUVVETİNDE patlayan kapsüller var ve bu kapsüller patlayınca balon şeklinde olan ve yastık diye bildiğimiz materyali saliseler içerisinde şişiriyor. ki şunu da söylediler kemerin takılı olmaması durumlarına karşı önce sadece belli kapsüller patlayarak ani çarpışmaları önlüyormuş yani kafamız airbage geldiğinde çoğu kapsül yeni patlıyormuş. bunu izledikten sonra airbaglerle emniyet kemerinin hiç bir bağlantısının olmadığına kanaat getirdim kendimce)
Yer imleri