Evet haklısın.Aslında ben İstanbul içinde bukadar km yapıcamı düşünmezdim.En fazla 700 falan olur diyordum.Ama beklentilermi fazlasıyla aştım.
Printable View
Arkadaşlar,
Bu konuyla ilgili bende yazmak istiyorum.
* Öncelikle aracım Grande Punto Evo Dynamic 1.3 MultiJet 2012 model.
* Aracımın rodajı tamamlandı şu anda 14000 KM'de.
* Aracımı şehir içi/dışı seri kullanırım, kalkışlarda ve normal kullanımda da sıkıştırırım.
* Şehir içi tüketim yol bilgisayarına göre 100 km'de 6.00 lt.
* Şehir dışı tüketim yol bilgisayarına göre 100 km'de 4.7 lt (none stop 900 km yol gittim).
* Kendi hesaplamalarımda bu verileri doğrular nitelikte.
Tabi bu değerler bazılarına çok gelebilir, arac 7 aydır bende. Özellikle 1.6 benzinli Ford Focus'tan sonra bu değerler bile bana harika geliyor, o da başka bir konu.
Dostum istanbul istanbul diosn da insanin ne istanbulmus diyesi geliyor. Ben denizlide 15-20 km ortalama hizin uzerine cikamadim daha bizim burda trafik daha feci inan.istanbulda ben de yasadim ben de cok trafik gordum ama artik su istanbul guryasini bi kaldirim biz sanki hic trafik gormedik gbi oluyor.her ilin kendine has bi trafigi var mesela denizlide minnacik yollar her yer dolmus ve zibil gibi arac var ve benm
Ortalama hizim bu yuzden 15 km dolaylarinda.walla daha 4. Vitese dakmak nasip olmadi ; )
Arkadaşım Denizli Denizli diyosunda sen hiç işten 5 te çıkıp evine 8 buçukta vardın mı ??? Ortalama 15 diyosun da senin gidicen yer en fazla 15 dakkadır zaten.BURASI İSTANBUL. ( bu arada övündüğümden değil seneye büyük ihtimal tayinimi isticem.Daha fazla kaldırmıcak bünye.)
5.1 gerçekten süper değer tebrikler..
Konuyu açalı uzun zaman oldu ama yazmak istedim. Aracımı yaklaşık on aydır çip işlemi yapılmış olarak kullanıyorum şehir içi tüketimi 4.9 a kadar düşürebildim.