arkadaşlar malum 1.4 fire motorların performans olarak bir zayıf olduğu söylenir.iş yerimde bir arkadaşım ultrasonik buji taktığını ve arabanın çekişinin bariz bir şekilde arttığını söyledi.ben şahsen evoyu kullandım ve gerçekten motora performas verdiğini gözlemledim.
6n ultrasonic buji
Konu asil tarafından (18/09/2011 Saat 19:13 ) değiştirilmiştir.
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
araca bi zararı oluyor mu acaba?
araştırmakta fayda var....
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
özelliği ne acaba...
Keyif BMW'Dir...
coşkun abinin yorumunu merak ediyorum![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
İnternetten araştırmıştım baya performans sağlıyor araça Fakat alıp alamama konusunda karasızım çünkü bujiler farklı sistemi var deniliyor.Bilgi için beklemedeyim.
Coşkun abi nerdesingerçekten merak edilen bir konu olacak özellikle fire kullanan arkadaşların çok merak ettiği bir konu olur.
Artık Fiorinolu
offf güzel soru) buji bildiğimiz gibi yakıt-hava karışımını ateşler ve yanmayı başlatır. Bujinin etrafında başlayan yanma bujiden silindir duvarlarına ve pistona doğru ilerler. Ultrasonikten anladığım kadarıyla ateşleme ultrasonik etkiyle yanmayı daha iyi hale getirebilir. Peki bunu fark eder miyiz? Ben zor olarak görüyorum... Ancak yüksek sıkıştırma oranlı ve direkt enjeksiyonlu benzinli motorlarda bu biraz daha belirgin olabilir...
Ultrasonic Bujinin Diğer Bujilerden Farkları ve Üstünlükleri :
1-) Ultrasonic buji roket prensibiyle çalışan yeni bir ateşleme tekniğini size sunuyor..!
Bu teknikde alev girdap türü dönerek hem çevresel hem de doğrusal ilerliyor..!
Kullanmakta olduğunuz hiç bir buji bu patentli ateşleme tekniğine henüz sahip değil..!
2-)Ultrasonic buji ultrasonic hızda, yani ses hızından daha hızlı bir ateşleme sağlar.!
Ses hızı 349 metre/saniye'dir. Standard bujinin ateşleme hızı ancak 30 metre/saniye..!
Ultrasonic bujinin ateşleme hızı ise1523 metre/saniye..! 50 kat fazla hız..!
Diğer bujiler bu yüzden Ultrasonic bujinin hızına asla erişemezler, kıyaslayın..!
3-)Ultrasonic bujinin ultrasonic ses dalgaları yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalar.
Bu sayede yanma yüzeyi alanı genişleyeceğinden yakıt tam yanar.
Diğer bujilerin bu tür bir özelliği bulunmuyor...
4-)Yanma reaksiyonuna giren yakıt zerrecik miktarı 50 kat Ultrasonic bujiyle fazla olur..
Bir başka ifadeyle yakıtınız Ultrasonic bujiyle 50 kat daha iyi yanar..!
Daha teknik ve ayrıntılı bilgileri w/enginebrain.com veya w/supersonicspark.com dan inceleyebilirsiniz..
Ultrasonic Bujinin Farkını Aracınızda HEMEN Göreceksiniz..!
* Daha fazla çekiş gücü ve performans..!
* Yokuşlar size düz gibi gelecek..!
* Aynı yokuşu +1 vitesle çıkabileceksiniz..!
* Araçları sollarken rahat geçiş yapacaksınız..!
* Klimanızın motordan çaldığı gücü bu bujiler geri verecek...!
* Aynı birim yakıtla daha fazla km gideceksiniz..!
* Aracınızın ivmelenmesi artacak..!
* Daha çabuk toparlayacak..!
* Daha sessiz çalışacak..!
* Emisyonları iyileşecek..!
* Motoru temiz, daha iyi bir aracınız olacak..!
arkadaşlar dediğim gibi benim herhangi bir ticari amacım yok sadece yeni duyduğum bir sistem ve deneme şansım oldu.gözlemlediğim olay gptr deki üyelere yardım amaçlı yazdım.zararı olurmu nasıl bir pirensiple çalıştığı yukarda yazıo araştırdım sizler için...
Konu JASMINE tarafından (01/10/2011 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir. Sebep: Mesajlarınız birleştirilmiştir.
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Deneyen ya da bu konu ile ilgili bilgisi olan başka birileri yok mu acaba...
Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..
1.4 77 kullanıcısı olarak merak ettim bende... Ama bu yeni bir teknoloji değilmiş yahu? 5-6 senelik birşey bu hakkaten farkı olsa daha önceden duyardık gibime geliyor, yine de uzmanların yorumlarını merakla bekliyoruz![]()
bu arada arkadaşlar 1.4 starjet ve t-jetlerde uygulama yapılabilyor
...
Konu asil tarafından (19/09/2011 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir.
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
ultrasonik buji ile yanma odasındaki karışımın daha iyi yakılması sağlanabilir
piston tepelerinden uzak noktadaki hava yakıt karışımlarının da yanması kolaylaştırılıp daha sağlıklı patlama elde edilir
bununla birlikte daha düzenli ateşleme elde edilmiş olup her yanma sonrasında atık olarak egsoza gönderilen yanmamış yakıt miktarı azalır kullandığınız yakıttan tam verim almanız sağlanır
sağlıklı ateşleme ve patlamayla birlikte bir miktar performans artışı söz konusudur fakat bu artış asla motor performansını arttırmak değildir
yani motorunuz yine size 77bg 56kwa güç verecektir
fakat yanma kaliteli olduğu için siz aracınızı güçlenmiş hissedeceksiniz
bu tıpkı eskiden tek tırnak üç tırnak bujilerdeki fark gibi bir yanma kalitesini arttırmak için yasarlanmış bir sistemdir
bu sistemle performanstan ziyade en önemli katkısı yakıt tüketiminizin düşmesi olacaktır
bunun yanında erken çalışma sessiz ve vuruntusuz çalışma gibi faydaları olacaktır
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
performansa etki olmaz.
benzinli motorun ateşleme ve patlama anı:
In Cylinder Video ( How a 4 stroke engine works ) - YouTube
dizel motorun patlama anı:
combustion - diesel - YouTube
görüldüğü üzere dizelde daha homojen bir patlama oluyor. bu yüzden daha az lt mazotla daha fazla yol katediliyor, daha verimli oluyor
ultrasonik buji nerede bulabiliriz ankarada...
eğer bir zararı olmuyorsa denemek lazım...
en azından yakıt için![]()
Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..
1.4 fire motor kullanıcıları olarak o kadar mağduruz ki chipten,performans kitlerinden, ultrasonik bujiden medet umuyoruz. En iyisi aşağı mahelledeki hocaya üfletmek motoru![]()
Femoliiii bu işe el at benzinlileri kurtar yoksa çok iyi bir hoca biliyorum fireleri ve starjetleri okutturucam![]()
Çok önceleri duymuştum bunu.. Daha iyi bir yanma otomatikman daha güçlü bir motor, Ama herhangi bir zararı varmıdır bilmiyorum fakat denemekte fayda var..
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
Ürünün fiyatı 69 TL arkadaşlar... Pahallı değilmi birazıcık![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri