şehir içi dışı karışık 728 km yaptım 205 tl benzinle alt devirleri süper üst devirleri harika turbosuz bi motor için cok seri bir araç ben pişman olmadım tavsiye ederim
Printable View
şehir içi dışı karışık 728 km yaptım 205 tl benzinle alt devirleri süper üst devirleri harika turbosuz bi motor için cok seri bir araç ben pişman olmadım tavsiye ederim
ben arabayı alalı 5 ay oldu, 2.el aldım ve arabanın üstünde 17 jantlar var. Lpgde şu an şehir içi 25krş yakıyor şehir dışı is 20 krş civarı. Ama ben pek sakin kullanmıyorum,kullanımıma göre yakıtı gayet makul ;) ayrıca sadece motor sesi için bile alınabilir bence :)
Doğrudur abi ama bende Ankara trafiğinde oluyorum genelde,İstanbul kadar olmasa da az biraz trafiğimiz var bizimde :D
işiniz cidden zor Murat abi, sabah ve akşam trafiği tam bir çile. İşim yoksa akşam 6-8 arası trafiğe çıkmamayı tercih ediyorum, yoğun trafik biraz sinir yapıyor da bende :D
okan peki lpg de bi sorun cıkardımı arac sana hani performans olarak olsun baska bi problem olsun bisi cıkardımı ?
bence al kardeşim üzmez seni
benimkinde atiker var, yoğun trafikte rölantide giderken silkeleme yapıyordu araba,ama geçenlerde bi yazılım güncellemesi yaptırdım şimdi canavar maşallah :D performans olarak birazcık fark var ama ben Denizli-Ankara arası 170 falan gördüm lpgde fazlasını deneyemedim daha, bi otoban bulup denemek istiyorum ama. Yani performans olarak yeterli bence,özellikle kalkışlarda falanda gayet seri bir araba memnun kalırsınız ;)
okan yazılım olarak ne yaptırdın merak ettim açıkcası?
lpg ile ilgili bi yazılım aykut, götürdüm bi atiker servisine bilgisayara bağladılar, 5 dakkada güncellediler,sonrasında sıkıntı kalmadı ;)
iste ondan korkuyorum okancıgım yani ne bileyim simdi arabayı alırız lpg taktırırız ondan sonra ugras dur önceden bi hyundai accent era 1,4 vardı ona lpg takılmıstı yokuslarda falan araba pat pat bi sesler cıkarıyordu gaz yemiyordu falan filano sıkıntılardan sonra korkar oldum acıkcası..
abi, sağlam işini yapan bir ustaya götürürsen hiç bir sorun yaşamazsın, tamam yokuşlarda falan illaki vites küçültmek gerekiyor ama ekonomikliği ile bunu çok rahat göz ardı ettiriyor ;)
Ben 14 aydır punto multiair kullanıyorum 13000 km oldu. performansı gayet başarılı (gerçi abimin aldığı 125 bg tsi leondan sonra yavan gelmeye başladı :D ) 3000 devir üstünde çok başarılı gerçekten de. yakıtı da gayet iyi. başlarda biraz fazla 9.5 lt yakıyor şehiriçi ama sonra 6.9 lara kadar düşüyor. rahatlıkla tavsiye ederim.
Ömer multiair turbosuz yeni nesil bir motor. Turbonun gücüne ve dizelin ekonomisine alıştıktan sonra multiair biraz yavan gelir. aracından sıkıldıysan sat ama yine multijet al derim özellikle İstanbul trafiğinde benzin daha da fazla yakacaktır.
Yıllık, ortalama 8-10 bin km yapacaksan al derim. Malum ülkem hali neyin ne olacağı belli olmuyor, heleki o ülke Türkiye ise.
multiair alıcaksan yakıtı düşünmiceksin :) sehır içi 8.5lt altına indiremedim, sehır dısı 5.6-6 civarı.Bu aracı alcaksan devri yüksek tutmak gerekiyor yoksa performans alamazsın,alt devirlerde hantal, eğer yılda 8-10 bin yapıyorsan sakın alma pişman olursun.3000devir üstünde kullanıyorum ama performansı yeterlimi dersen? keyifli ama bana yetmiyor, multijete devam et.
Bi arkadasımda var t jet ıle aynı yakıyor ortalama. Normal kullanımda sehır ıcı 8 ıle 10 lıtre arası buna full trafıkte dahıl. Sehırdısı 6 ltre cıvarı. Benım t jet sehırıcı ortalama 9 lıtre yakıyor full dur kalkta sehırdısı 5.3 sabıt suratte 90 ıle 100 ıle 5.8 falan yakıyor. Ama performansı cok ıyı multıarın. senhırıcı 35 kurusu sehırherarası 25 kurus cıvarı yakarım dıosan bence t jet al multıaıre gore cok daha ıyı performansı ve turbo motor oldugu ıcın cok guzel hıssettırıyor.