Benim de aküm 47 binler civarında şehir içi kullanımım arasında bitmişti. Bir yerde durduk, park ettim ve araba çalışmadı bir daha.
60 amperlik mutlu akü ile sorunu çözdüm, şimdilik sıkıntım yok.
Printable View
Benim de aküm 47 binler civarında şehir içi kullanımım arasında bitmişti. Bir yerde durduk, park ettim ve araba çalışmadı bir daha.
60 amperlik mutlu akü ile sorunu çözdüm, şimdilik sıkıntım yok.
50 amper MUTLU aküyü 120 tlye taktırdım...
Benim serviste İnci ile değişti 160,00 TL
merhaba arkadaşlar benimde akü sorunum var illaki servistemi değişmemiz gerekir sorunlrla karşılasan arkadaşlarımız olmuş geçmiş konuları okuduğumda ikilemde kaldım.
muhtemelen benimkide bozuk 3 sene oldu yaklasık fakat servistenmi yoksa dışarıdan mı almalıyım kara veremedim dışarıda mutlu akü 12v 60amper 115 tl
Akü konusunda aman dikkatli olun..
eğer aracınızda akünün zayıfladığına dair belirtiler var ise ihmal etmeyin arkadaşlar.. Mümkünse 5-10 fazla verin kaliteli bir akü alın...
Konu ile ilgili olarak deneyimli arkadaşlar daha iyi bilecektir elbette ama normal akü alıp değiştirmektense akü sebebiyle yolda kalmak çok daha pahalıya patlar.
100-120 TL'ye bir akü alıp değiştireceğinize yolda kalma durumunda bunun nerdeyse 2 katını talep edebiliyorlar.. Aklınızda olsun..
Çevremde bu olayları yaşayan arkadaşlarım oldu...
Yüksek amperli almanın artısı ve eksisi nedir arkadaşlar? Ben çakmak soketinden sürekli telefon vs cihaz şarj ederim. Farlarım genelde açık, fanlar da en az 1.kademede çalışıyor ve radyo da hep açıktır. Bu durumda elektriksel yük artacaktır değil mi? Sorun yaşamamak adına yüksek amperlı almak daha mı mantıklı?
dediğiniz aletleri kullanacağınız var sayılarak zaten fabrikada gereğinden daha yüksek değerli aküler takılıyor. akü size ilk çalıştırmada ve arabanın motoru çalışmıyorken aksesuarların çalıştırılmasında lazım. bildiğiniz gibi, motor çalıştı mı akünün görevi biter, zaten motor çalışırken akü devreye girerse şarj lambanız yanar ve hemen servise gitmeniz gerektiği kitapçıkta da yazar. eğer, aracın çakmak bağlantısından yüksek akım çekecek aksesuarlar kullanıyorsanız öncelikle kabloların ve ilgili sigortaların değişmedi gerekir. bunu yapamıyorsanız yüksek güçlü akünün size faydası olmaz.
Telefon şarjı fazla akım çekmez ancak çakmaktan süpürge gibi alet çalıştırıyorsanız ya da ses tesisatınız varsa yüksek amper akü almakta fayda var.Yalnız araç çalışmadığında farları açmamanızı öneririm yüksek amper çeker ve far açıkken aracı çalıştırırsanız ani aşırı yüklenme olacağı için akünün ömrü kısalır. Dip not olarak söyleyeyim.