aynı problem bendede vardı kalorifer borusu büyük ihtimal,fren basınca arkadan gümbürtü geliyor bendede var,klimayı açınca gelen seste bende warne yapıcaz ?
Evo yu alalı 2 ay olmadı daha 1200 km de ama dünden bu yana gaza ve debriyaja basıp araç hareket ederken zırıl zırıl ses geliyor, araç dizel olmasına rağmen motor sesinden ayırt edebiliyorum kulağımı direksiyonun altına doğru yaklaştırınca net olarak duyuluyor.Araç dururken gaza basıyorum ses yok hareket ederken oluyor ama debriyaj + gazda iken çıkıyor, sanki birşey birbirine sürtüyorda zırıldıyor gibi.Daha önce kalörifer borularından kaynaklı sorun yaşayanlar olmuştu acaba sorun bu mu ? Bir de klimayı açınca neden ilk başta takır tukur ses geliyor ?
İlk hafta aracın altından-arka taraftan ani hareketlerde, dönüşlerde, ani frende küt diye bir ses geliyordu servise bıraktım düzelttik dediler.Sorun neymiş dedim bğşta civata kalmış onu değiştirdik denildi ama pek mantıklı gelmedi.Sonraları gene duyar gibi oldum belki psikolojik, şuan kesildi.
aynı problem bendede vardı kalorifer borusu büyük ihtimal,fren basınca arkadan gümbürtü geliyor bendede var,klimayı açınca gelen seste bende warne yapıcaz ?
araçlar garantide her seste servise gidicez yapcak baska bısey yok gibisonra binicez gezicez
![]()
Direksiyonun altından gelen ses kalorifer borularından geliyor serviste 10 dakka içinde hallediolar klimadan gelen sesi servise göstermenizde fayda war![]()
Kaloriferi yada klimayı açınca ve kapatınca "takır tukur""tak tak tak takkk" valla aynen bu sesler geliyor, sizde de bu durum mevcut mu?Çalışma prensibi mi yoksa bu şekilde?
Direksiyon altından gelen vızıltı bende de başladı.Birde kasislerden geçerken amortisörler gıcırdıyor.
Daha ne olsun
bunlar normal mi
hortlak var
evet kalorıfer sanırım normal aldığımdan beri yapıyor, fakat direksiyon ve amortısoru servise göster, direksiyon altından gelen sesin çözümü basit yarım saatte hallediyorlar..
1.3 DYNMC 5K. METALİK BEYAZ AS.KT. - Hİ-Fİ - SKY-DOME - FR.KT. ABARTH I SPOİLER
servisle akraba olucam yakında her tarafından ses geliyor düzelmede yok
Fiat Grande Punto 2011
Bu sabah aracımı servise görüdüm.Tüm problemlerimi aktardım.
Yapılanlar:
1-Kolçak gıcırtım giderilemedi.Servis plastik gıcırtısı yapacak bir şey yok dedi.
2-Direksiyon altından gelen zırıltı, kalorifer borularının ordan geliyormuş, yalıtım yapılmış.Artık ses yok.
3-Kapı gıcırdamaları: Arka kapı gergileri değiştirildi.Gıcırdama kesilmiş.
4-Amortisörden geldiğini sandığım gıcırdama:bir şeyler yapıldığını söyledi ama anlamadımşu an gıcırtı yok .
5-Kaloriferin normal sesiymiş,ilk çalışırken takır tukur
Yağı suyu kontrol edildi.
servis:bursa-birmot
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri