Allah sana sabır versin çok zor bir durum allah beterinden saklasın çok geçmiş olsun
Printable View
Allah sana sabır versin çok zor bir durum allah beterinden saklasın çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun sanırım tamiri olmasın yenisini versinler diye okadar maliyet çıkarttılar mantıklı
Geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlara teşekkür ederim. Araca exper ön pert raporu verdi. Aslında araç 1 yaşını daha doldurmadı ama tabi ikinci el olunca sıfır araç klosu olmuyor malesef. Bakalım şirket nasıl bir kara verecek beklemedeyim henüz.
büyük geçmiş olsun : (
allah hayırlısını nasip etsin merak ettim bu pert işinin sonu ne olucak tekrar tekrar geçmiş olsun
geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Selamlar arkadaşlar süreç hakkında bilgi vermek istedim. Bugün kasko şirketimden dönüş oldu ve arabam için 30.000 tl fiyat verdiler. Kasko değeri 36.800 olmasına ve piyasa değerinin daha yüksek olmasına rağmen. Sağolsun Armağan bey ile de görüşerek önerilen rakamı kabul etmedim. Aracın 2. el piyasa değerininde alında bir rakam önermesi şirketin anlaşılır gibi değil. Madem neden kasko bedeli denen bir fiyat vardır?
Sigorta şirketi teklif ettiği rakamda direnirse ve rakamda düzeltme yapmazsa dava açmaktan çekinmeyin.
Fakat uygulamada sigorta şirketine aracın piyasa rayiç bedelinin ödenmesini, ödenmediği takdirde dava açacağınızı yazılı olarak bildirdiğiniz zaman hakkınız olan parayı alma ihtimaliniz çok yüksek.
Yine duruma göre haberleşelim. İnşallah istediğimiz gibi olumlu bir sonuç alabiliriz. Kolay gelsin.
Bu arada şimdi aklıma geldi. Sigorta şirketinden sizi bu dönemde defalarca arayacaklardır. İşte 500,00-TL daha arttırabildik, bunu kabul edin diye vs. Kesinlikle kabul etmeyin. Piyasa rayiç bedeli neyse o rakama çıkana kadar direnin.
öncelikle geçmiş olsun aracınız 2011 ve 1 yaşını doldurmadığı için size sıfır araç teklif etmiyorlarmı benim bildiğim kadarıyla ilk kasko yılında pertlerde sıfır araç veya parasını vermeleri gerekir
allah muhafaza kardeşine bir şey olmamış çok şükür. inşallah kaskodan da istediğin sonucu alırsın geçmiş olsun.
af edersiniz de şu kaskonun salaklığını anlamıyorum 36.000 hasar kaydı belirlemiş; ama araca verdiği fiyat 30.000
şimdi aklıma şu soru geliyor madem bu aracın hasar kaydı 36.000 ise aracın sahibine neden 30.000 veriliyor geriye kalan 6.000 ne oluyor
ya kendileri çok zeki ya da karşıdaki insanları çok salak görüyorlar.
benim araç kaza yaptı inanın hani böyle çok da büyütülecek bir durum yoktu bana çıkardıkları fatura şu oldu :
1)arka sağ kapı değişecek
2)arka çamurluk boyanacak
3)aracın arka bagajı değişecek(inanın ufak tefek göçük ve çizikler mevcuttu)
toplam hasar 11.000 Tl yuhhhhhhhhh dedim. bence birileri şu kasko şirketlerin neden böyle şişik fiyatlar gösterdiğini araştırmalı bu paralar nereye kimin cebine gidiyor diye incelemeli. araştırma yapsınlar bakın altında neler neler çıkacak
Selamlar arkadaşlar. Aracım 1 yaşını doldurmamıştı daha ama ben aracı ikinci el aldığım için malesef 0 araç klozu olmuyormuş. Sigorta şirketime yaptığım itiraz sonucunda rakam bugün 32.000 olarak önerildi. Aslında şu anda belki bu paraya böyle bir araba alamam ama sanırım piyasa fiyatının en altında rakam önerildi yine de.
Büyük geçmiş olsun. 32.000 biraz daha kabul edilebilir bir rakam olmuş. Tabi ki son karar sizin...
Bence kabul etmeyin, en azından 34.000TL verene kadar bekleyin.
Mayıs 2011 de 38bin lira kasko bedeli gösteriliyordu aracıma haliyle kasko ücreti 1200 lirayı geçiyordu.Bende 33500 den gösterdim 960 lira kasko ödedim mayısta aracın ikinci el fiyatı neyse o fiyat üzerinden kasko yaptıracağım kaskoda yüksek kasko bedeli göstermeye gerek yok anlaşılan
Dostum sigorta tahkim kuruluna giderim gibisinden bişiler söyle.sigorta tahkim kurulunu duyduklarında işler değişiyor...bilinçli tüketiciyim de dedinmi tamamdır..nacizane fikrim...
Öncelikle geçmiş olsun...
Aracı pert olmuş biri olarak şunu öneririm. Sigortanın önerdiği rakam konusu memnun etmiyorsa hukuki bütün yolları deneyeceğinizi, gerekirse direk Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Gn. Md.'ne başvuracağınızı belirtin. Aba altından (ya da üstünden) sopa gösterin.
Yine de olmuyorsa gerçekten başvurun zaten. Böyle bir kurum var ve şikayetleri değerlendiriyorlar.
Maalesef bankacılık ve sigortacılık günümüzün modern tefecilik kurumları gibi çalışıyorlar. Dikkatli olmak lazım.
Tekrar geçmiş olsun...
geçmiş olsun bence aracınızın değeri 34-35 bin tl..u teklifin altını kabul etmeyin..