bana çok fazla geldi...
herkese merhabalar.
günde 25 gidiş 25 geliş olmak üzere 50 km yolu ortalama 80 90 km civarı hızla gidiyorum. fakat aracım yaklaşık 34 kuruş yakıyor. shellden aldığım dizelin litresi 3,87 olduğundan 34/3.87 = 8.78 yaklaşık olarak yakıyorum. yağını filtrelerini yaklaşık 6000 km önce değiştirdim . bugün yetkili servise gittim fakat aracınızın yaktığı miktar normal dedi. ben de çıktım. başka yapacak bir şey aklıma gelmedi.
sorun nerede olabilir. sizlerin yardımlarını bekliyorum
bana çok fazla geldi...
Keyif BMW'Dir...
Bence mazotu POdan alın biraz daha düşer
Dur kalk ve yol şartları dışında aracı zorlayan ve yakıt tüketimini arttıran bir ekipman olabilir. Lastikler, rulmanlar vs. Bana da normalden fazla geldi.
Beneficium accipere libertatem est vendere
Söylediğim gibi pek dur kalk yapmıyorum. Basıp gidiyorum. Enjektör temizletmek için servise gittim fakat bi ise yaramaz dediler.
aracınız 1,3 multijet değil mi? 9 lt.ye yakın aşırı fazla bravonun dizeli yakmıyordur okadar...
Evet 1.3 mjet 90 beygir olan modelden
dizelse bu arac neden bu kadar yakıotuhaf
arkadaşlar bende puntonun fazla yaktığını düşünüyorum. yani motor küçük falan ama 100 geçtikten sonra yada ani kalkışlarda yakıtı çok yakıyor. bir usta bana küçük motorlu araçların daha çok yaktığını sölemiştide inanmamıştım. 1.5 megan ki kasası daha ağır benden daha az yakıyor. puntoyu ancak yavaş kullanacan gazı birden köklemeyecen 100 ü geçmeyecen öle ekonomik oluyor.
ben benzinliyle o kadar yakıyorum ve çok diyorum sen dizellle nasıl o kadar yakabiliyorsun anlamadım.
90 lık ise uzun yolda daha az yakması lazım..ben sattığım araç ile uzun yolda 13 kuruş yakıyordum..
maalesef 90 lıklar şehir içinde çok yakıyor benimde şuan 7.2 gösteriyor
abiler ben arabayı sakin kullanıyorum. 2500 gibi vites atıp 1800 200 devir civarı kullanıyorum. zannedersem sorun benden kaynaklı değil. arabayla ilgili bir sıkıntı var. işte burada siz forumdaşların bilgilerine başvurmak istiyorum. aracın sıkıntısı / sorunu ne olabilir acaba
araba kaç model kaç kmde?
2006 model 84600 km de
yazılımsal olabilir arkadaşım beyindeki bilgileri kontrol ettir
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
carbon,manifold veya enjektör temizliği felan yaptırdınızmı?
yol bilgisayarından bakıyorsan bazen yazılım nedeniyle yüksek gösterdiği oluyor hava filtresini falan değiştir çok etkiliyor..
bu değerler benim kendi ölçtüğüm değerler yol bilgisayarı değil. bugün carbon clean ve enjektör temizliği için yetkili servise gittim . bu iki işlemin de yakıta bir etkisinin olmayacagını , sadece performansı etkileyeceğini söylediler. ayrıca aracın yakıt değerlerinin normal oldugunu söylediler ki bence normak değil. ben de yaptırmaktan vazgeçtim cıktım
manifold temizliği yaptırın,carbonda yaptırın ciğerleri açılsın.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri