User, Gp orijinal parçası takılmadığı sürece bence sakıncalı...
Printable View
Arkadaşlar karter altına demirden veya sacdan muhafaza yaptırmak intihar etmekten farksızdır Zira ön kısımdan alınan darbe esnasında burkulma başladığında motor bağlantı kulakları koparak motorun ön torpido seviyesi altına düşmesi sağlanırki motor ön gögüse yaslanarak sürücüyü sıkıştırıp hayati tehlike yaratmasın.Eğerki muhafaza varsa en ufak bir çarpma bile direk kasa altına etki ederek hasarın büyümesine sebep olur.Saygılarımla..
femoli bu bahsettigin plastik kartel muhafazasi servistemi bulunur ben dişarida parçaçilara sordum yok ama servise sormadim açikçasi varsa alip taktirmak lazim çünkü kiş geldi yagişlar başlayacak altı açik tüm yağmur suyu motoru mahvedecek bana yardimci olursan sevinirim.....
bunu pek dışarıda bulamzsın servislerde mevcut fiyatıda yaklaşık olarak 85 karter 15 ytl de aparat civataları tutuyordu ,O zamanlarda sorduğum kadarıyla .. Su için çok fazla etkili olacağını düşünmüyorum ama ufak tefek taş çarpmaları ve kedi kuş vs önlemiş olursun :)
o plastik karter koruması da yeterince kapalı değil sadece alt ortayı koruyor yanlar açık.. lastiklerden gelen çamur su vs. yine sıçrayabiliyor.. yanları da kapatacak plastik bir aparat bişiler lazım..
açık haline nazaran daha az toz çamur oluyor.. yine de hiç yoktan iyidir..
Arkadaşlar bu aralar aracıma karter muhafazası düşünüyorum. Yakın zamanda taktıran varsa fiyatını söylerse sevineceğim. Ayrıca deneyimli arkadaşlar konuyla ilgili bilgisi olan varsa taktırırken dikkat edeceğim hususlar hakkında bir şeyler söylerlerse sevinirim. Serviste yaptırmayı planlıyorum.
Ayrıca sağ çamurluğumda kırık bir bölüm var. Oraya da ek bir parça vs. düşünüyorum. Bu konu hakkında da tavsiyelerinize açığım.
Ben 20-25 gün önce taktırdım. Ama benim ki benzinli motor tabi ki ve fiyatı 74 TL+KDV. Dizel motorlar için fiyatının fark etmeyeceğini sanıyorum. Aracın motoruna koruma yapılmıştı ve bez sürmeden, onca yağmur çamura rağmen hala ilk gün ki gibi pırıl pırıl. Bence taktırmanız yerinde olacaktır.
Ben de bu yüzden taktıracağım zaten. Motorun içi çok kirleniyor. Motorumu yıkatmak da problem. Arıza lambası bir yandı mı vay halime. Geçen sefer baya uğraştırmıştı. Muhafaza + çamurluk tamiri şart...
Davlumbazlara, bu hafta sonu bende müdahale de bulunacağım. Motor tertemiz ama davlumbazlarda ki deliklerden motoru kirletmeye yeltenen bazı sıçramalar :D mevcut. Yapı marketlerden birinden kauçuk alıp, uygun malzeme ile yapıştırmak ucuz ve sağlam olacak kanaatindeyim.
Kauçuk mu diyorsun. Mantıklı sanırım. Bir de neyle yapıştırmak lazım aceba. Benim kırık altta lastiğin tam önünde. Vidalamak mantıklı gibi geldi bana ama yapıştırmak çözümse yapıştırmak isterim tabi fakat orayı hangi yapıştırıcı tutar ki?
Valla kauçuk esnek bir malzeme olduğundan dolayı kırık olan bölgeden daha geniş olarak kesilip, uygun yapıştırıcı (henüz nasıl yapıştırıcı olacağını bende bilmiyorum :D) ile montajlanır ise, inanın çamurluk parçalanır o bölüm sapasağlam kalır. Tekere bakan tarafta, içeri bakan tarafa da uygulansa olur. Bu haftasonuna kadar sabredebilirseniz. Ben uygulamamın fotolarını gösterebilirim.
Tamam dostum sabrederim tabi ki, bu aralar hiç müsait değilim zaten. Onu bir tamir edip muhafazamı da taktıktan sonra, son bir kez motorumu yıkatacağım ve rahatlayacağım. Motorumu yıkamacıda kendim yıkamayı planlıyorum artık zaten...
Arkadaşlar ben bugün servisteydim sol Davlumbazımda alt kısımdan kırık vardı servis kırık parçayla uğraşmıyor direk yenisini bağlıyor çünkü ellerinde davlumbaz için tamir aletleri yok en iyisi kırık parça duruyorsa karlıkçılara gidin bu işi en iyi onlar yapıyorlar. Kırık parçanız yoksa bile yerine parça kesip ekleme yapıyorlar. Karter muhafazası için tek bildiğim olmassa olmas bir parça mutlaka taktırmanız şart..
Aracı alıralmaz geçen hafta bayiden çıkmadan taktırdım bide koruma yaptırdım pırıl pırpl kalır motor alttan toz gelmez.Hazır araç lifteyken aklınızada bulunsun şu gavlunbaz krılma olayıan araca onden baktıgınızda davlunbazın ucu arsagı dogru sarkık gıbı duru her ıkı taraftada cou kısı onu taktıgı ıcın saga sola davlunbaz kopcalarından oyanadıgından dusuyor yada zedelenıyor tavsıyem lıfte kaldırınca aracı goreceksınız zaten oraları spral tasla kestırın servıste hem onden n baktıgınızda tampon altından davlunbaz cıkıntıları gozukmuyor hemde bıyere surtme sansı ortandan kalkıyor halıyle davlunbazlara kolay kolay bısey olmuyor ben bun daha arabayı teslım almadan kesfedıp yatırdım gerısı sıze kalmıs :)
İyimişşş:) Artık geç kaldık bizimklere ama yenisini taktırınca yaparız. Fikir güzel ama tuttum saol:)
https://forum.grandepuntotr.com/serv...-muhafaza.html
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...-kapatmak.html
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...lt-koruma.html
burada gerekli konular var arkadaşlar .. Lütfen konu açmadan önce araba yapalım :)
Sağol femoli hatırlattığın için. Sen olmasan napardık :)
Konuyla ilgili tüm başlıkları birleştirdim.
Link : https://forum.grandepuntotr.com/tekn...lt-koruma.html
Buradan devam edelim.
Valla ben aracı aldığım günden beri gerek duymamıştım, ayrıca motorla çok işim olduğundan her seferinde sök tak olmasın diye de ertelemiştim.
Ayrıca takınca sallanır tıkırdar gürültü yapar vs. yorumları da vardı.
Ama artık motor işlerini tamamladım gibi olduğundan ve motorun kirlenmesi artık beni rahatsız ettiğinden bu konuda bir şeyler yapma kararı aldım.
Davlumbaz tamiri ve muhafaza şart oldu.
Davlumbazdaki alt çıkıntıları biliyorum. Şekil olsun diye yapılmış belki belki de orayı tam kavrasın diye emin değilim. Eğer vidası düzgün sıkılmış ise sallanma kopma şansı yok, ben sıktırdım ve davlumbazlar taş gibi duruyor.
Şu haftayı bir atlatim halledeceğim inşallah :)
Daha önceki konuda defalarca anlatmaya çalışmıştım bende o kısmı hatta bir arkadaşımız resim ile göstermişti o kısmı kesmek gerçekten çok faydalı
yapacak arkadaşlara tavsiyem genelde araçların iç taban kısmına uygulanan tabaka seklinde ziftler var davlumbazdaki kapaklara o ziftten yapıştırabilirsiniz hem kendisinden yapıştırıcılı..
Cihan karter muhafazası taktırırken dikkat edeceğin husus aracın sağ tarafında kayışların olduğu kısımda bir koruma vardır tekerleğin iç tarafında bilmem hatırladın mı ? o parçanın aynısının sol içi olanı da var o parçayıda muhakkak taktır derim hem tekerlekten gelecek kirleri önler hemde muhafazanın daha sağlam monte olmasına yardımcı olur
hatta s2 sportlarda sislerin alt kısmına gelen 2 küçük parça daha var eğer onları da taktırabilirsen ne ala motorun altında çamur toz girecek yer kalmıyor maşallah :)