Mantikli söylediğiniz ama öğrencilikte zor depoyu fulle demek.
akhisardan bursaya giderken genelde sarı yaniyor oluyo 30 lira atiyorum bursaya girdim mi yaniyo ışık yine 250 km
Printable View
Hergün okula gidip geliyorum arabayi çaliştiyorum motor ısınacak duruyom 3 4 saat sonra tekrar 2 km yol yapip birakiyorum buda fazlasiyla mazot tüketimi sağliyo
o zaman doğru fikir vermişim :D
o zaman kötü yaa, kışında ısınmak bilmiyor bu dizeller, satarsam sırf ısınmıyo diye satıp tüplü bişey alıcam ( motor ısınmayınca kaloriferide ısıtmıyor yolun yarısına kadar donarak gidiyorum :D )
Isınmıyor mu ? arabayi çaliştirip 1 dakika falan bekleyin rölantide sonra yola cıkıp 1 vites yüklenin gaza 2 cekip yüklenin bakin nasil ısınıyor :D
Rölantide beklerseniz ısınmasi zor gecen gece cam 2mm falan buz yapmiş cam soğuktan gece saat 4 yemeğe gidecem 2 3 dakika bekledim üflemiyor bile kalorifer :D onumu görecek kadar bi yer kactim camda yolda 1 2 2 1 bi oturdum gaza cam acildi :D
Aracın kmsini bilmemde 150 bini geçtiysen turboyu bu kadar hırpalama, motor ısınana kadar 2500 ü geçmeyin denmesinin bir nedeni de bu :)
Ford Fusion 1.4 tdci, Pug 307 1.4 hdi araçlarımda dediğini yapardım, ikisi de aynı motor ikisinde de turbo değiştirdim :busted_b:
Belirttim zaten ben cok dikkat ederim arabayi çaliştiririm 2 3 dakika ondan sonra yürürüm durduğumdada ayni şekilde beklerim