Bana da aynı şey oldu bir gün serviste yazılım güncellemesi yapıldı düzeldi...Bununla ilgili forumda bir konu olması gerekiyor detaylı şekilde..
Printable View
Bana da aynı şey oldu bir gün serviste yazılım güncellemesi yapıldı düzeldi...Bununla ilgili forumda bir konu olması gerekiyor detaylı şekilde..
Aynı şeyi dünde ben yaşadım, Tem yolunda ~120 ile sol seritten giderken aniden araç titremeye başladı göstergede hızım göstergede 120 den 60 a düştü ve hararet ışığı yandı. Gaz kestim 3-4 sn sonra düzeldi, bir iki sellektör yiyerek ucuz atlattım. 2008 bendeki arac boyle bir hatayı 2 yılda nasıl düzeltmemişler anlamak mümkün değil.
aynı problem 3 kez başıma geldi ama bendeki durum biraz daha farklı araç durur haldeyken 1. vitese attım tam kalkacakken hız ve devir göstergelerinin sona dayandığını gördüm ve aracımı kaldıramadım. serviste 2 kez son yazılımı yüklediler 3. kez bu durumu yaptığında kendim araştırmaya karar verdim ve Tofaş Argede çalışmanın faydası olarak:) soruna kısa sürede ulaştım. bu tamamen elektriksel bir problem ve sol ön kapının iç taraflarında bir şase bağlantısı var özellikle su birikintisi vs duruma maruz kalındığında ya da gevşediğinde anlık elektrik sıçraması yaşanıyor ve göstergeler ve bir kaç parça daha sapıtıyor. bu tarz arkadaşlara servislerine şase bağlantılarını ve özellikle alternatör kısımlarını kontrol ettirmelerini öneririm.