sessiz sakin bir yere gitmistir olarak anladım.
Printable View
sessiz sakin bir yere gitmistir olarak anladım.
Atila abi mrb, hayırdır avatarda yeni aveo yu görüyorum, hayırlı olsun diyelim mi, geçtiğimiz hafta ankarada yeni aveo yu test ettim. 1.3 75 liğini herşeyiyle güzel ancak iç motor sesinin ön yolcu koltuğunun yanındaymış gibi olması beni birkez daha puntoma ısındırdı
arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyecem yeni araba almaya karar verdim yanlız otomatik olacak yaptığım araştırmaya göre bana uygun olabilecek araçlar 1.3 multijet Dualogic punto yanlız dualogic için bir kaymon bişey söynelmiş bana bu aracı kullanan arkadaşların acil yardımcı olmasını istiyorum yanı aracın kronik arızası varmı. sorduğum 10 kişiden 7 kişi tavsiye etmedi daha doğrusu yarı otomatiği tavsiye etmedi tam otomatik al dedi ben de bunun üzerine tekrar bir araştırma yaptım ve dizel tam otamatik olarak hundai axcent blue uygun gibi geldi yanlız bu araç 4 ileri bir şanzuman aynı zamanda manuel kullanabiliyor tes sürüşüne çıktım araç iyi kaçıyor ama düzyolda test ettim fakat araç yarı otomatiğe göre fazla yakıyor ama yarı otomatikteki sorunların hiç biri yok (geri kaçırma ve balata ısınması gibi) bana bu iki araç hakkında yardımcı olurmusunuz çünkü çok acil araca ihtiyacım var yoksa eşim beni boşayacak :))) tüm yorumlarınızı bekliyorum.
punto evo dualogiclerde geri kaçırma sorunu yok, çünkü hill holder var yani araç belirli bir eğimden sonra otomatik frenden ayağınızı çektiğinizde birkaç sn duruyor ve rahatlıkla kalkış yapabiliyorsunuz, ben yaklaşık 13 aydr kullanıyorum, 40 bin km ye yanaştı aracım iyiki almışım diyorum, gerçi aracım satılık :) ama yinede çok çok çok memnunum, şehir dışında son yakıt tüketim değerim şehir dışı ort yakıt: 0,18 kuruş (km deki yaktığı)
dualogiclerin baskı balata ısındığı zaman araba duruyormuş bunun nedeni ney, hava sıcaklığı baskı balatayı etkilermi yada sadece sürtünmeden dolayımı ısınıyor.
Emrullah bey sanırım dualogic kullanıyorsunuz size biri iki sorum olacak mesela dik yokuşlarda arabada 4 kişi varken yokuşun ortasında duruduğumuzda araba rahat kalkış yaparmı ? okuduğum kadarıyla dik yokuşta kalkış yaparken balata çok ısına biliyormuş bukonuda bilginiz varmı acaba?
Ahmet bey mrb, öncelikle şöylesöyleyeyim, malumunuz üzere dizel araçlarda ilk kalkışlarda performans olmadığından haliyle biraz gaza dokunarak kalkışta yarar var hatta ki yüklü iseniz epeyce bir dokunmanız gerekir. balata ısınma sorununa gelince şöyle tarif edeyim, aracı çıkması güç (özellikle geri geri çıkılması gereken bir yerde bıraktıysanız) dar bir sokaktan geri geri kalkmaya kalkıştığınızda ve küçük küçük hareketlerle ilerlemeniz gerektiğinde belli bir müddet sonra araç kendini irkilerek yani küt küt vurarak çıkartabiliyor ama bu bulunduğğunuz yerin darlığına aracı yavaş yavaş kaldırmanıza ve milim milim ilerlemeye çalıştığınız durumlarda oluyor, benim iki kez başıma geldi bir daha da çok dar ve özellikle geri çıkmam gerektiği yerlere aracımı bırakmıyorum. Aracın güç problemi ASLA yok, ister 4 ister 5 kişi istediğiniz yerlerden kalkın kaldı ki hill holder yani yokuş kalkış desteği var ne ileri ne de geri aracı kaydırmaz size bir iki saniye avantaj sağlayıp kalkma payı veriyor. Varsa başkasorunuz müsait bi zaman cevaplandırırım saygılarımla...
Emrullah bey bu dualogiclerin Tam otomatik araçlara göre bir kavrama noktası varmı yani mesela tam otomatikte ayağınızı firenden çektiğiniz anda araba hareket ediyor, dualogiclerde gaza dokunduğumuz an araba hemen kavrıyormu yoksa ufak bir gecikmeylemi kavrıyor bunları sormamın nedeni aracı test etme imkanım olmadığı için kulanan biri olarak size sormak istiyorum. birde hundaiyi blue dizel yada benzinlisi tam otomatik sizce nasıl cevabınızı bekliyorum.
Dostum öncelikle hyundai blue inan bilmiyorum ama görünüş olarak hoşuma gitti, hatta birde dün kuzey güney dizisinde bir araç var bilmiyorum blue mu o, gri o da hoşuma gitti, neyse bizim araçlar ayağınızı frenden çektiğinizde gitmiyor yani gaza basmayınca ilerlemiyor, birde gaza dokunduğunuzda elbetteki tepki veriyo, yani turbo basınç devri düşük old için araç küçük bir dokunuşla tepki verebiliyor, turbosu 1.500 dd da devreye giriyor Kısmetse temmuzun 10-15 i arasında fethiye taraflarına niyetim var bi aksilik olmazsa izmir e geçseydim arardım.veya sizde arayabilirsiniz
yeni rio'lar gelmiş, pufffffffff
:thumbup1:konuyu hortlatıyorum ve bu konuyu açan arkadaşın şimdiki duygu ve düşüncelerini rica ediyorum
Muhtemelen arkadaşımız aracı kullandıkça yazdıklarının anlamsız olduğunu görmüştür. Tecrübesizlikle yazılmış talihsiz bir yorum. Dualogic candır. Hele ki 95 hp ile çok daha rahattır. Start stop ise can değildir. Ama teknoloji işte musibet de olsa kullanıyoruz.Artık bütün telefonlar dokunmatik mesela:)
şu start stop konusu hep muallaktır. madem işe yaramıyor, fişini çekseler şu SS sisteminin..
bazı firmaların halen araçlarına koymayışlarının bi nedeni de bu denli müşteri şikayeti olsa gerek.. (!)
bende alırken start stop olsun demiştim ama servis ücretlerinde, filtelerde 25-35 tl farkettiğini bilmiyorduk aldığımızda. ben 10.000 km de start stop dan 35 tl kar ediyo muyumdur acaba? :) servise aynı soruyu sorduğumda sanmam demişti de :)