arkadaşlar balatalara tozu tahliye edici kanal açtırın sorun gidiyor ben yaptım
Printable View
arkadaşlar balatalara tozu tahliye edici kanal açtırın sorun gidiyor ben yaptım
bilende konuşuyor bilmeyende :))) balatalardaki ötme sesi yeni üretilen butun balatalarda vardır çünkü balataların içerisindeki bir madde kanserojen olduğu için artık çıkarıldı bu yüzden butun balatalar artık cıykkk sesi çıkarıyor çıkarmayan balatalarda bu kurala uyulmuyordur uymayan fırma da nekadar kalıtelı bır urun çıkarıyor oda tartışılır yani...
Kaliteli bir balata temizleyici alın würth olabilir mesela lastikleri sökün ve uygulayın büyük ihtimalle sıkıntı çözülücektir...
Bütün balatalar ötüyor diye birşey yok. O dediğiniz maddenin adı as dir. Ötmeyen balata vardır. as koyulmadığı için ötecek die bi kural yok illaki onun yerine başka maddelerde bulunmuştur ve ötmeyi engelleyici balatalar yapan firmalar vardır.
TRW Marka balata ötmez. kullanıyorum biliyorum. Kalitesinden oldukça memnunum.
kale balata kullan sıfır sess peynir ekmek gibi takıyoruz gram ses yok
Kale balatada o kadar sertki,resmen balata duruyo disk bitiyo:)
opar kutusunun içinden çıkan kale balata öyle normal kale kutusunda alcagın yumuşak
Evet olabilir,ben en son bakımda opar taktırdım çok aşırı toz ve ses yapıyo,en yakın zamanda değiştircem.çekilecek gibi değil:)
hocam tavsiye edebileceğin en kaliteli balata Kale midir? Başka önerin var mı?
Bende bıktım bu sesten sokakları korna basmadan dönebiliyorum :D
Yakında bakım var, onlarıda değiştireceğim
kanserojen olan madde as :) geç ısınan hatta ısınmayan bir madde. Zamanında Türkiye'nin belli baslı koylerınde yalıtım için kullanılırdı. Havadan daha düşük yogunlukta oldugu için hava ortamında asılı kalır ve solundugundan yıllar sonra kanser yapar. Dogan Şahin vs gibi araçlarda kullanıldıktan sonra yasal olarak yasaklandı. Hala kullanılanları var ama kesinlikle yasal değildir.