aynen haklısın.. halleder kafana takma..
Printable View
Evet bugün geldi ve aracı takviye ile çalıştırabildik.
Enteresan bir biçimde akümüz miyadını doldurmuş.. Yeni bir akü taktık şu anda bomba gibi oldu.
Yorum ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
la bütün gün araçta ne var ne yok baktık. Araçtan seyir halinde ve dönüşlerde bir uğultu geliyordu, sol ön rulman rulmanı değiştirdik ve güzel oldu. Oto'ya teşekkür ediyorum.
Netice itibarıyle, Sayfa 1'de video'da bulunan sorunla karşılaşırsanız sorun Akü'nüz..
Saygılar.
Bunlar da bugünden birkaç foto.
https://img850.imageshack.us/img850/6418/s6300233.jpg
https://img405.imageshack.us/img405/6549/s6300232b.jpg
geçmiş olsun cem sorunun hallolmasına çok sevindim bu arada senin araç arkadan feci duruyor :)
geçmiş olsun..
günümüzde ECU tarafından yönetilen motorlarda akıllı çalıştırma sistemi " smart start"
Geçmiş olsun..
günümüzdeki yeni nesil motorlarda kontrol ECU dadır. Marş motoru ECU tarafından tahrik edilir, buna "smart start" deniyor. Kontağı açtığınızda ECU marş yapmaya engel bir durum var mı yok mu değerlendiriyor, eğer okeyse, marşa bastığınızda, marşdan gelen sinyal ECUya girer,ve buradan ECU marş motorunun selenoitine çıkış verir.Şayet marş şartına engel bir durum varsa, bu sinyal gönderilmez ve araç çalışmaz.Eğer aracınızın ECUsunda ki datasette bu algoritma aktifse, aracınızı çalıştıramazsınız.
isterseniz bir yetkili servis desteği alın, daha ciddi hasarlara neden olabilir. ayrıca takviyeyi de kullanma klavuzundaki prosedüre göre yapın.
evet gidip yerinde arıza tespit cihazımızla arıza kodlarını okuyup gördük gerekeni yaptık uğultu vardı sol ön tekerlek rulmanını değiştirdik yeni aküsü takıldı atık sigortaları iç aydınlatma lambaları yanmaya başladı punto güzel yapılan işlemler yerinde olay bu ayrıca Ecu bir problem yok yetkili servis desteği alıcak birşeyde yok arıza belli çözümde belli :) gerisi hikaye
ya kıskanıyorum bu izmir lileri hep izmir de yaşamak istemişimdir 2 sene askerlik yaptım doyamadım, şuraya bak fiat yetkili servisi - müşteri ilişkisi değil resmen arkadaşlık, benim aracım arıza yapacak yetkili servisim benim ayağıma gelecek bunda ala güzel ne olabilir, birde nispet yapmıyorlarmı aracı bilgisayara bağladık işte rulman değiştirdik vs. harikasınız bey, aç bir şube şu istanbul a... bu ayağa servis kaça patlıyor bu arada:) dermişimmm...
bravo :)geçen konuştuklarımızı unutmadın değil mi :)
teşekkür ederim yolu düşen herkesi beklerim oto olarak grandepunto tamir ve bakım servisi boşu boşuna demiyoruz biz burdayız sizleri de bekleriz fazla tamir ve bakım ücreti ödemek istemiyosanız ve işinizin düzgün ve garantili olmasınada önem veriyosanız başka bir alternatif düşünmenize gerek yok :)
Çok ilginç bi durum Marş Motoru dönüyor fakat dişliler volana gitmiyor sanki ama böyle bile olsa göstergeler gitmemesi gerek buda kısa devreden kaynaklanabilir.
Bence marj motorunuz ve akününzde problem
Marş kömürleri kollektöre tam baskı yapmıyor olabilir yada marş motorunun rotoru metal kısma değip kısa devreye yol açıyor olabilir.
sorunun çözülmesine sevindim. a da helal olsun halletmiş sorunu. Her zaman diyorum İzmir deki Fiatcılar çok şanslı biz İstabul da böyle güvenilecek usta bulamıyoruz
:D :D :D
Oooo lar çoğaldıı :D
evet marş sorunu aks rulmanı değişerek çözüldü,akü boşa değişmiş:D arkadaşım sana şimdi nasıl anlatsam bilemiyorum ki, son yazdığımdan bunumu anladın, yahu millet olayı çözmüş iş bitmiş sen şuraya bak buraya bak yazmışsın, konuyu gelişmeleri okumadan yorum yazmışsın bende öyle bir espirili yazı yazdım ama nafile hala...:pokey000:
heh heh :D
aynı sorun bendede var bi araçdan akü takviyei yapsam halledebilirmiyim
anfi açık kalmışş :D