abi hem emisyon yüksk çıkar diye yaptırdım. En çok powerboxu takacağım için temiz olmasını istedim. Yağ olayını sordum karbon clean yakıt yollarını yakıtın yemas ettiği yerleri temizler dedi. Yağa temas etmez dedi. Ama rahatladı araba valla hacı
Printable View
abi hem emisyon yüksk çıkar diye yaptırdım. En çok powerboxu takacağım için temiz olmasını istedim. Yağ olayını sordum karbon clean yakıt yollarını yakıtın yemas ettiği yerleri temizler dedi. Yağa temas etmez dedi. Ama rahatladı araba valla hacı
Ama bi kaç gün fazla yakıcak fark edince şaşırma normal bişey :) bana uzun uzun anlattı yağ değişiminden hemen önce yapın sonra yağınızı değiştirin demişlerdi öylede yaptım zaten..
Şu box'u kullan tavsiye edersen hemen ertesi gün bitanede bana alalım şu kalkışlar biraz seri olsun başkada bişey istememem :D
80.000 bakımı için servise götürdüğümde ücretsiz yağmışlardı işlemi. fark ettiriyor cidden.
Hacı ben 28.05.2011 e aldım muayne tarihini, bitsin bu ızıdırap :) yarın gideyimde bauhausdan bi trafik seti ve yangın tüpü alayım, bide evi karıncalar bastı silikon alayım tıkarım çıktıkları yeri :D
Selamlar arkadaşlar
Yaklaşık 2 hafta önce Bostancı sanayi sitesindeki kantarcılar fiat yetkili serviste carbon clean uygulaması yaptırdım.Öncelikle şunu belirtmeyelim.Uygulamayı yapan usta yakıtta azalma olmaz aksine temizlenen enjektörler ilk başta yakıtta artış sağlar dedi.O yüzden yakıt tasarrufu için için yaptırmayın derim.Bu arada uygulama 65 TL tuttu.Ekstra 1-2 şeyde yaptırdım sağolsunlar ücret almadılar.İşlem ortalama 40 dk sürdü 2 haftalık izlenimlerim gayet olumlu zaten usta yakıt tasarrufu dışındaki tüm yazılan konulara katıldığını söyledi yararlı bir uygulama olduğunu ve tüm yakıt sistemi ile birlikte enjektörlerinde temizlendiğini söyledi.Kısacası ben uygulamadan memnunum yanlız bosch car servisten bende fiyat aldım 100 TL fiyat verdiler bence yetkili serviste daha ucuza yaptırmakta fayda var hemde yapılan işlem tüm fiat servislerinde görnüyor tıpkı periyodik bakım gibi.
,Arkadaşlar bir öneri denedim oldu .)
elektirk ustam geçenlerde bana bi tavsiyede bulundu bende samsun trabzon arası seyahatimde denedim hatta dönüş yolunda farkedilir derecede aracın ivmelenme sinde, yakıt sarfiyatında ve sesinde deşiklikler oldu..
Ne mi yaptımKısaca arac motor sıcakken 4-5-6. vitesde falan aracı boşa çektim deviri 6-7bin lere kadar çıkacak şekilde gazı kökledim.. ve arkadan çıkan dumanı seyrettim hızımdan dolayı fazla birşey göremedim , :) aslında fazla umuutlanmıyordum ama sırf bi deneyim belki faydası olur dedim ve gerçekten aracı carbon clear yaptırmışcasına farkedilir derecede dedğim değişiklikler oldu... sizde deneyin.. .;)
ustanın olayı izahı şöyleydi; yanmış parçacıklar tıkadığı yolları araç boştayken kolay biçimde egzosdan dışarı atabilir.. yanmış olduğu için motora falan bi zararı olmas falan demişti.. aha ben ustamın yalancısıyım :)
yetkiliservis dışında yapılsa garantiye ve araca bir sıkıntısı olur mu
arkadaşlar bu karbon clean temizliği yaptırıpta bi faydasını gören varmı , egr valfi nide temizliyormu bu uygulama
arkadaşlar adana fıat mıçılarda 50 tl ye C.C uygulama yapılıyor ,ilgilenenler duyurulur
arkadaşlar lpg li araçlarada carbon clean uygulanabiliyormu
Biraz eski bir konuyu hortlatıyorum ama LPG'li araçlar zaten LPG sayesinde karbon temizliğine sahip oluyorlar. O yüzden LPG'li araçlarda CC ye gerek yok.
Arkadaşlar hiç bir zararı yokmu bu carbon cleanın.
bu durumu görüpte yaptırmamak içten bile değil. ama ben daha önce de burda okumuştum yanılmıyorsam 100000 ve üzeri km yapılmış araçlarda yapılması tavsiye edilmiyor bu olay doğrumu doğruysa neden ? 100000 km araca yaptırırsam ne olur ne zararını görürüm ?????????????????????????????
Az para değil ben güvenemiyorum :(
Mesela içine konan temizlik malzemesinin yanması sonucu ortaya çıkan bir duman olmasın sakın bu??
Tam detaylarını bilmediğim için öğrenmek adına soruyorum. Carbon Clean öncesi ve sonrası motorun açılıp bakıldığı ve temizliğin gerçek olduğunu gösteren bir video vs var mı acaba?
Bu temizlik olayına mesafeli yaklaşmamın 1 tanecik sebebi var :)
Bir ara kulak temizleme ile ilgili bir ürün çıkmıştı:
Kulağına beyaz bir kağıt benzeri bir şey takıyorsun sigara gibi ve ucunu yakıyorsun. Olay bittikten sonra bu sigara benzeri şeyin alt kısmında kulağınızdan çıktığını düşündüğünüz sapsarı yapışkan bir malzeme birikiyor. Wowww kulağım ne kadar kirliymiş!!
Kul-Tem Kulak Temizleme Mumu - Dailymotion videosu
Ama işin aslı:
Kul-Tem Sahtekarları - YouTube
Gerçi bu video ne kadar güvenilir ki o da ayrı bir konu!!
Başka bir konuda yazmıştım 2 şekilde yapılıyor bu iş. Motorun içine malzeme koyularak, bir de motor parçası sökülerek dışarıda yapılıyor.
Servis şöförümüz aracı bakıma soktu. Araç şuan daha sessiz ve daha iyi gidiyor. Bariz belli ama ne etkiledi emin değilim. Bor power koydurmuş, carbon clean yaptırmış, bkogaj kelebeğinden pas aldırmış bir de vites kulağını değiştirmiş.
Aracım 124bin'de şuan o yüzden kararsız kaldım..