Benim ki de aynı 7.5-7.6 arası gidip geliyor.......
Printable View
Bence KAANİTO haklı, ama servise götürüyüm gene ben. içim rahat etmiyecek.
Farklılık; farklı bir opetten aldığım için herhalde.
Bir de İki yerde fazla sıkıştırdım sadece; o da kısa süreli 50-60 000 deviri gördü, akabinde hafif koku gelmişti. Belki o da etkili oldu ama başka da gayet sakin kullanan biriyim.
servisler genelde fazla yakıta pek bir şey yapamıyorlar. normal diyeceklerdir. bizim araçlar bilgisayar sistemli ve enjeksiyonlu olduğundan yakıtla ilgili her şey otomatik. ama sen yine de bir bilgisayara bağlat bakalım. bence tüm değerler normal çıkacak. dizel kullanma şeklinizi değişmeniz gerek. 1500 devir tavsiyemdir. deneyin görün.
Doğru diyorsun, yakıta genelde normal deniyor ve fazla bir şey yapamıyorlar.
Çünkü geçmiş zaman baktırmak istemiştim, 6.90 lt/ km ye normal demişlerdi, ben şehiriçi 5.90 yazıyor kıtapçığında deyince de Türkiye şartları farklı demişlerdi :) Neyi farklı İtalya dan anlamadım.
Neyse tavsiye üzerine iyi bildiğim opetten aldım araba rahatladı, 6.20 ortalama ya düştü ortalama.
Arkadaşlar olayı çözdüm, sorunu net olarak açıklıyorum ;
Farklı bir Opet (Ümraniye nato yolu yanı) bayisi olması imiş. Aldığım mazotu dün bitirdim, temizleyici katkı maddesi koyarak fulledim. Ve şehir içi yakıt ortamam 5.20 lt/100 km oldu. Çok rahatladım, bence gayet ekonomik.
ya hemen panik yapmayın. kullanım tarzın çok etkiliyor. bilgisayarı sıfırla. sonra sakin kullan bakalım. ortalaman hemen değişecektir. aracı 1-2 zorlamışsındır veya fazla yük taşımışsındır ya da rampa yapmışsındır ya da dediğin gibi kötü yakıt kullanmışsındır. öyle 2dk da sorun çıkaracak bir alet değil bu.