Merhaba arkadaşlar, millet arabalarının maf sensörlerini temizleyo. bende yerini tespit ettim bugün ama sökmeye cesaret edemedim. görmüş geçirmiş abilerimiz varsa nasıl söküldüğünü (özellikle kelepçesini sökersem takmayacağımı düşünüm,gergin duruyo galiba) ve nasıl temizleneceğini anlatabilirler mi?
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
bende öğrensem iyi olacak
TSİ Jetta.
maf ne ya???))
Balata spreyi işinizi görür...
Yağlama özelliği olmayan balata spreyi demişler arkadaşlar bu ilandaki ürün uyar mı acaba?
nedir bu maf....
Keyif BMW'Dir...
Hava filitresi ile turbo arasındaki sensör(hava kutusunun hemen çıkışı). Ustanıza yaptırın. Würth balata spreyi ile temizlettim.
maf temizlenince perfor artıyomuş dan alıyorum tüyoları
TSİ Jetta.
Evet olur. Öyle karışık bir şey değil bunu temizlemek. Kelepçesinden kurtarıp çıkartın balata spreyi ile tozunu akıtana kadar temizleyin sonra 5 dk bırakın kurusun sonrada yerine takın hepsi bu. Kalan balata spreyi ile de motorda temizlemek istediğiniz yerleri temizleyebilirsiniz.
Farklı
bilgi için teşekür ederim. Şimdi bu maf sensörünün bi tarafında kelepçe var onu sökerim. Diğer tarafıda 2 vida ile motor kapağının altına bağlı. O 2 vidayıda sökerim sökmesine ama motorun plastik kapağını sökmek gerekir mi. Gerekecekse o kapağı nasıl sökücez. Sökmüşken hava filtresinide degişsek mi
Konu sadece_erhan tarafından (06/05/2011 Saat 22:58 ) değiştirilmiştir.
zaten maf sensörünün kelepçesini çıkartınca, ön hava girişi hortumunuda söktükten sonra üst plastik kapağı ön ucundan tutup çektiğinizde yerinden çıkar. yerinden çıkartıp maf sensörünün 2 vidasını elinizde mafsallı kol anahtar olmadığını varsayarsak daha rahat sökersiniz.
denicem bugün öğleden sonra yardımlarınız için tşkler
edit : az önce söktüm fotografınıda eklicem aşşağı. Parçacıdan balata spreyi aldım yag temizleme özellikli. Onunla iyice temizledim. Sonra motorun arka tarafındaki egr yi de söktüm çok kurum bağlamıştı. Onuda temizledim. Sprey uçucu zaten hemen kuruyo ama parçaları tatıktan sonra aracı çalıştırıp şöyle bi tur attım. Eğer placebo değilse hakkaten performansın arttığını söyleyebilirim. Yarın yakıt alıcam yakıt sarfiyatında herhangi bi değişiklik olursa onuda yazarım. Yardımlarınız içim teşekkür ederim
Konu sadece_erhan tarafından (07/05/2011 Saat 14:21 ) değiştirilmiştir.
bugün adam gibi denedim arkadaşlar, hakkaten sağırmış araba, kendine geldi valla. mümkünse sizlerde temizlyin
Ne tür bi spreyle temizledin erhan ben sadece hava tutturmuştum faydası olduysa bide spreyle temizleyelimm
benzililerde mevcutmudur? eğer varsa temizlemeden duramam ben anotomime aykırı..varmı benzinlilerde bu maf sensörü..bilen soyleyiversin.. bekliyorum...
onrky
1.4 starjet 95hp
abi yağ, kir, pas, toz temizleyici balata spreyi aldım parçacıdan 10tl ye. onu kullandım. EGR yide temizledim temişlemişken, çok kurum vardı egr de tertemiz oldu. şimdi carbon clean yaptırmak istiyorum. en ucuz nasıl hallederiz acaba, kendimiz yapamazmyız bu carbon clean i?
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri