Merhaba arkadaşlar aracı aldığımdan beri kafama takılan bir soru var sizlere de sormak istedim. araçlarında Start&Stop olan kullanıcılar dedim çünkü DPF (Dizel Partikül Filtresi) sadece Euro5 motorlarda mevcut, aracım 20.000km de fakat bu zamana kadar araçtan DPF temizliğinin yapıldığı ile ilgili bir uyarı almadım. kullanım kılavuzunda uyarı vermeye bilir diyor fakat bana hiç uyarı vermedi bu özelliğin çalıştığını tahmin ettiğim zaman oluyor. aracın motor sesi artıyor ve hararet yapmayacak durumda olduğu halde radyatör fanı tam kapasite(iki kademeli) çalışıyor, Start&Stop devre dışı kalıyor ve anlık tüketim 2 kat artıyor (ilk kalkışlarda anlık tüketim 40-45lt yi görüyor). bu durumların tamamının aynı anda yaşandığı zaman çok büyük bir ihtimal DPF temizlik yapıyor olması lazım diye düşünüyorum, çünkü bu filtrenin temizleme yapması için araç yakıt hava karışımını değiştirerek eksoz gazı sıcaklığı yükseltiyor buda motor suyunun ısınmasına dolayısı ile fanın çalışmasına ve daha fazla yakıt tüketmesine neden oluyor. ancak hiç uyarı vermiyor. sizlerde de durum aynımı?