15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Lpg takmalımı takmamalı mı?

Hüseyin Yaşar
    aktemkalite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırklareli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    39AC442
    Edilen teşekkür: 0

Soru Lpg takmalımı takmamalı mı?

Selam arkadaşlar....Ben yeni üye oldum.15 günlük Grande Punto kullanıcısıyım.İlk defa Fiat arabası kullanacağım.Kırklareli de yaşıyorum.Burası ufak bi şehir çok fazla arabaya ihtiyacım yok.Sadece ailece Bursa'ya giderken (o da senede 1-2 defa) arabayı kullanacağım.Grande Punto 1.4 Starjet Dinamic aldım.Benzinli 6 vites.42000 km de...Acaba LPG taktırsam mı? Yoksa benzinli mi kullanmaya devam etsem....Kararsızım...Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim....

suleyman şen
    34 BU 2694 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    34 bu 2694
    Edilen teşekkür: 16

öncelikle hoşgeldin aramıza ..
    lpg ye gelınce bence hiç ama hiç gerek yok seninde soyledıgın gıbı şehir içinde arabaya ihtiyacın olmuyor senede 2 degıl 4 defada gıtsen bursaya gerek yok zaten arabayı pek kullanmıyormussun bence taktırma bırak orjinal kalsın....

ali ....
    yolcu27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Gaziantep
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 214

bence bu kararı 1 2 ay içerisinde siz tüketimlerinize göre verebilirsiniz. lpg taktırma işi direk aile ekonomisine bağlıdır bunuda ancak siz deneyerek anlarsınız . misal ben ayda 1000 km yapıyorum taktırdım. bana göre 1000 km fazla başkasına göre değil.

Kivanc Gulhan
    disconnected - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 157

lpg masrafiniz, montaj, ruhsata isletme vs hersey dahil, enaz 1.250-1.500 arasi olucaktir..
    aracinizi lpgli kullanmaya basladiginizda ettiginiz tasarrufla bunu nekadar zamanda amorti edebileciginizi dusunun.. eger dediginiz gibi az kullanacaksaniz bu masrafa degmez bence...
    ama surekli kullanicaksaniz hic vakit kaybetmeden taktirin bence, arabayi benzin zamlarini dert etmeden keyifle kullanirsiniz..

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı dised Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg masrafiniz, montaj, ruhsata isletme vs hersey dahil, enaz 1.250-1.500 arasi olucaktir..
    aracinizi lpgli kullanmaya basladiginizda ettiginiz tasarrufla bunu nekadar zamanda amorti edebileciginizi dusunun.. eger dediginiz gibi az kullanacaksaniz bu masrafa degmez bence...
    ama surekli kullanicaksaniz hic vakit kaybetmeden taktirin bence, arabayi benzin zamlarini dert etmeden keyifle kullanirsiniz..
    Kıvanc bırde su durum var araba benzınlı olunca psıkolojık olarak gezesın gelmıyor ama lpg lı ıse ınsan gezer galıba ama yılda 10 bın km yapıldıgında lpg amortı edıyor ama benzında habıre artıyor
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

oldum olası tekerlekli bombalara karşıyım
    arkadaş km de atıyorum 100 kuruş daha az yakacam diye ben arabama tüp koymam
    çoluk çocuğumuda bu riskin içine dahil etmem
    eğer yakıt parası canınızdan kıymetliyse lpg takın ama bunun başınıza bir iş geldiğinde vicdan azabı olacağını unutmayın
    benim arkadaşım karasuda ışıkta beklerken arkadan bir kamyon çarptığı için doğan marka otomobili lpg li olduğu için çatır çatır yandı
    affedersiniz arabasına bilmem napıyım 2 tane arkada oturan yavrusu kömür gibi kaldı aracın içinde
    değermiydi sizce km de vereceğiniz 100 yada 200 kuruş paraya
    yazdıklarım benim şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz tartışma konusu yapılmasınıda istemiyorum bu sadece kendi fikrimdir

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oldum olası tekerlekli bombalara karşıyım
    arkadaş km de atıyorum 100 kuruş daha az yakacam diye ben arabama tüp koymam
    çoluk çocuğumuda bu riskin içine dahil etmem
    eğer yakıt parası canınızdan kıymetliyse lpg takın ama bunun başınıza bir iş geldiğinde vicdan azabı olacağını unutmayın
    benim arkadaşım karasuda ışıkta beklerken arkadan bir kamyon çarptığı için doğan marka otomobili lpg li olduğu için çatır çatır yandı
    affedersiniz arabasına bilmem napıyım 2 tane arkada oturan yavrusu kömür gibi kaldı aracın içinde
    değermiydi sizce km de vereceğiniz 100 yada 200 kuruş paraya
    yazdıklarım benim şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz tartışma konusu yapılmasınıda istemiyorum bu sadece kendi fikrimdir
    Coskun abı haklısın benımde tereddutum bu ısın gercegı ama insanlar sunu dıyor son teknolojı ıle gayet guvenlı
    1-lpg tankı normal benzın tankından daha saglammıs
    2-on tarafta yada allatn gecen boruda sızıntı olursa tank otomatık gazı kesıyormus
    3-arkadakı tankta sızıntı olursa ya kendısı kesıyor yada sen manuel olarak el ıle kesebılıyormussun kısacası ıyı yapılan ıscılıkte guvenlı ımıs lpg
    Sahsı fıkrımde abı su kadercılık yapmıyorum ama olacagı varsada oluyor galıba sokaklarda oyle aralarda lpg varkı dısarıdan anlıyorsun tekerleklı bomba oldugunu bu arada emnıyet genel md calısma baslatmıs arkdaslar 10 yılı dolan lpg lı aracları tankların muayenesı için ve degısımı ısın lıste hazırlamıs tum arac kullanıcılarına teblıg edılecekmıs degıstırmeyen olmaz ıse trafık ekıplerıne bıldırılecekmıs plakalr zorla degısım yapılacakmıs
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

tamam zeynel anlıyorum güvenlik için herşeyi yapıyorlar ama
    beni ilgilendiren gördüğüm örnekler
    daha 6 ocakta konya yolunda lpg li 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı sonuç yanarak ölen 7 kişi
    araçlarda bulunan kişi sayısı 7 ölen sayısı 7
    geçen yıl avcılarda e-5 te gazeteci kadının arabasına arkadan vurdular araç lpg liydi
    gazeteci yanarak öldü

adana kozan da 2 yıl önce iki lpg li araç çarpıştı
    kazadan sağ kurtulan 2 kişi ağır durumda yanmışlar
    ölü sayısı ise 9
    bunun gibi bir sürü örnekler var akılıma gelenler bunlar

bu kadar güvenli de peki neden hala alışveriş merkezlerinin kapalı otoparklarına lpg li araçlar alınmıyor
    ben söyliyeyim
    çünki onlar birer tekerlekli bomba

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Zynl krcn
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34

Abı verdıgın ornekler oldukca cıddı ve dogru ve mantıklı ama obur taraftanda guvenılır dıyorlar yukarı tukursem bıyık asagıya tukursem sakal vallahı Alalh hayırlısını versın ama suna ınanırım herzaman sen kurallara uy ,aracına bak ,baıkımını yaptır essegını saglam kazıga bagladıktan sonra olacagı varsa olur yeterkı sen kendı tedbırlerını al
    Zeynel KARACAN

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

senede 10000 km yi deviririm diyorsanız taktırın bence...
    Keyif BMW'Dir...

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

coşkun lpg li arac ne kadar tehlikeli ise benzinli arac ta o kadar tehlikeli. lpg nin gecmisi cok eski degil. ve biz uyanık türkler herseyden calmayı adet edindigimiz icin lpg uygulamalarında direk tup baglayarak kullanmıslıgımız vardır. guvenligi kim dusunsun. simdi ise tum guvenlik onlemleri had safhada en son tuvturk lpg boruları egzosa yakın diye yaltımı yaptırarark vize verdi. 4 senedir kullanmaktaydım bişey olmadı bugune kadar. demekki bunla ilgili problemler ortaya cıkmıs ki adamlar vize vermedi. ha otopark oalyına gelince avrupada tam tersi üstelik lpgli araclar tesvik ediliyor. önnlemsiz her arac tehlikelidir. bizim sorunumuz ihmalkarlık ucuza kacarak gerekli tedbirleri almamazlık.

14. Bu mesajı için 3 kişi pdr42'ye teşekkür etti:

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

altarnatif yakıtlar hiç biir zaman kullanışlı olmamıştır.tavsiye etmem...

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Bence fazla yol yapıcaksanız taktırın..Ama starjete taktırırken ikikere düşünün ve herhangi bir markayı taktırmayın.. Bu konuda çok uğraştığım için sizinde değerli vaktinizin gitmesini istemem.. Şayet taktırırsanız fiat servislerinde taktırmayı tercih edin sorun yaşamamak için..
    Birde şöyle birşey söz konusu. Biz hep aracıma az binicem fazla km yapmıycam lpg taktırsam mı taktırmasam mı diyoruz. Gercekçi olalım kim istemezki arabasına rahat rahat binip yakıt kaygısı yaşamadan gezeyim dolaşayım hatta hergün işime gücüme arabamla gideyim canım sıkıldımmı çıkayım uzun yol yapayım. Benzine dünyanın parasını veripte ( bunun yarıdan çoğu vergiye giriyor) ha bitti bitecek yada az yaksın diye dünyanın meziyetiyle uğraşmaktansa, çoğuluğunu çocuğunu eşini her istediklerinde neresi olduğunu nekadar uzak olduğunu umursamadan rahat rahat binmek varken ne diye benzine para vereyimde kendimi kasayım..
    Bu ülkende bu benzin fiyatlarıyla ben rahat rahat benzinle araba biniyorum her istediğimi yapıyorum diyen insan sayısı çok az. Ha eğerki bizim forumuuzda bunu diyebilecek insanlar varsa onlar zaten grande puntoya binmez diye düşünüyorum..Şahsi fikrim.
    BY Turbo SPORT 150 HP

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

sıfır aracıma fiatın lamndisinden takacaktım.vaz geçtim risk alacağım garanti açısından ama teleflex kit takacağım.@GPCOSKUN üstad youtube de lepg benzinli aracın yanış videoları ar lpg li daha geç patlıyor.Ayrıca reklam sayılması DH forumda bir arkadaşın kazasını gördüm LPG li arkadan koymuşlar tank yerinde fırlamış yamulmuş ama patlama yok.fotoğraflarınıda eklemişti.
    Konu comanchee tarafından (01/05/2011 Saat 15:09 ) değiştirilmiştir.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

tab tab
    tab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 52

sabit maaşla çalışıyor isen yaz ve uzun resmi tatillerde 2000-3500 km yol yapıyor isen tatil aylarında maddi olarak yakıt parası adamı göçürür.

Yer imleri

Yer imleri