Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Abs kullanımı hk

ŞAFAK AKBIYIK
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. akbiyik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508
    Edilen teşekkür: 151

Standart Abs kullanımı hk

Arkadaşlar bu sabah 60-70 km arası hızla giderken birden önüme köpek cıkınca cok ani ve sert sekilde debriyajla beraber frene bastım ama hıç durmadı bu nasıl iş anlamadım acaba ABS sisteminde mi sorun var

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 660

Alıntı akbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu sabah 60-70 km arası hızla giderken birden önüme köpek cıkınca cok ani ve sert sekilde debriyajla beraber frene bastım ama hıç durmadı bu nasıl iş anlamadım acaba ABS sisteminde mi sorun var
    Frene basınca pedalda normal fren hissinden farklı, kademeli tık tık tık şeklinde bir his duymanız gerek. Bunu duyduysanız devreye girmiştir.

ABS fren mesafesini azaltmaz, tekerlerin kilitlenmesini önler ve direksiyon hakimiyeti sizde kalır, istediğiniz şekilde yön verebilirsiniz. ABS nin mantığı budur.
    Konu Misafir tarafından (06/01/2011 Saat 12:02 ) değiştirilmiştir.

Serhat Serhat
    İl Başkanı (Kırşehir) takres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kırşehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1804

söylenmesi gerekenler söylenmiş bence...

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

bu konuyu operatörmurat ve LeoN48 nickli arkadaşlarımız da çok iyi bilir..

ERKIN CIN
    SUPERMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 30

evet söylenmesi gereken herşeyi gayet net ve düzgün şekilde
    Gülay Süren arkadaşımız anlatmış teşekkür ederim kendisine bu açıklayıcı doğru bilgiden dolayı

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Abs olmayan eski aracımla yaptığım kazada 90 km hızla giderken panik frende 24 metre fren izi mesafesi ölçüldü.Yani abs olsaydı yine aynı mesafedemi duracaktı araç? Abs nin fren mesafesini kısaltmadığı görüşüne katılamayacağım.

8. Bu mesajı için 2 kişi kaptan_ahab'ye teşekkür etti:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

kısaltmıyor.... dediği gibi ben denedim. golf önümde aniden durdu.. yada ben geç farkettim.... freni kökledim. abs devreye girdi ama durmadı GP sonra ayağım frendeyken direksiyonu kırarak tamponun tozunu aldım... sonra gaza bastım topuk.. çok heyecanlıydı ama...

mustafa çelik
    aslam0740 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Burdur
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 185

Alıntı kaptan_ahab Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abs olmayan eski aracımla yaptığım kazada 90 km hızla giderken panik frende 24 metre fren izi mesafesi ölçüldü.Yani abs olsaydı yine aynı mesafedemi duracaktı araç? Abs nin fren mesafesini kısaltmadığı görüşüne katılamayacağım.
    fren izi 24 metre olmayacaktı 15 metre olacaktı abs nin görevi arabanın duracak olduğu en kısa mesafede durmasını sağlamaktır.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kemal Atalay AR
    atalayx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 UE
    Edilen teşekkür: 262

abs fren sistemi acemi sürücüler için fren mesafesi azaltır.çünkü lastikler kitlendiği zaman lastiklerin sürtünmesi azalır(statik sürtünmeden kinetik sürtünmeye geçiş) bu yüzden fren mesafesi uzar. ancak tecrübeli sürücüler tekerlekleri kitlemeden freni kullandımı abs sisteminin yapacağı fren mesafesinden daha iyi duracaktır.ancak bu fark tecrübeli şoförün duracağı fren mesafesi ile acemi sürücünün abs yi kullanarak duracağı fren mesafesi arasında çok fark yok.

13. Bu mesajı için 2 kişi atalayx'ye teşekkür etti:

ŞAFAK AKBIYIK
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. akbiyik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

Frene bastığımda kademeli olarak tık tık diye ses geldi tamam bunu biliyorum ABS fren mesafesini azaltmaz ama 60 km hızla giden arabayı hıç mi durdurmaz ya

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Senin en büyük hatan aynı anda debriyaja basmak olmuş. Yani 60 km ile giden vitesi boşa atılmış bir araba düşün. Tabiki o araba durmakta çok sıkıntı yaşar. Kademeli olarak vites küçülten motor frenini kullansan çok hızlı dururdun. Ayrıca sizde EBD yokmu? Ben daha ABS'nin devreye girdiğini görmedim. Ani frenlerimde sürekli 4 lüler yanıyor yani EBD çalışıyor.

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

bence senin frenlerinde bi problem olabilir abs fren mesafesini kısaltmıyor bu gerçek ama yapılan teslere göre abs li araç abssis araçlara göre 15 metre gibi bir mesafeyle daha az fren mesafesi sağlıyor

Kendi isteğiyle forumdan uzaklaştırılmıştır. Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

ABS bir veya birden fazla tekerleğin kilitlenme eğilimini önceden fark ederek anında fren basıncının sabit tutulmasını veya azaltılmasını sağlar. Araç direksiyonu takip eder, yönünü muhafaza eder ve şekilde frenlenir. Böylece ABS, zor frenleme hareketlerinin üstesinden gelmek açısından sürücüye destek olarak trafik emniyeti açısından önemli bir katkı sağlar.
    Öncelikle bilmeemiz gerekir ki ABS’nin devreye girmesi için tekerlerin herhangi birinde frenleme esnsında durma eğilimi (veya kilitlenme) olmalıdır.
    Örneğin ani bir fren yaptınız. Fakat arabanızın sol ön tekeri yol üstündeki buzlu veya ıslak kısma denk geldi. Bu durumda sol ön teker diğer tekerlere göre daha çabuk kilitlenecek ve kaymaya başlayacaktır. Sol ön tekerde bulunan hız algılayıcısı tekerin hızının düştüğünü ve durma eğilimi göstermeye başladığını ECU’ya (elektronik kontrol ünitesi) bildirir. Bu sırada fren pedalına uygulanan basınç miktarı da ECU tarafından bilinmektedir. ECU hemen sol ön tekerin kilitlenmesini engellemek ister ve fren basıncını o teker üstünde azaltmak için ABS hidroliğini devreye sokar ve anında devreden çıkarır. Sol ön teker yine kilitlenme eğilimi gösterince ABS hidroliği yeniden devreye girer ve devreden çıkar. Bu işlem saniyede yaklaşık 16 defa tekrarlanır ve siz fren pedalında bir titreşim hissedersiniz. Bu titreşim arabanızı güvenli bir duruma getirinceye kadar devam eder.
    Yukarda örneğini verdiğim durumlar gibi tekerlerin kilitlenmesini gerektiren her fren uygulamasında ABS devreye girmektedir.
    ABS’nin size en büyük avantajı ise bu ani frenlemeler esnasında aracınızı istediğiniz gibi sağa sola yönlendirebilmenizdir.

ABS normal fren sistemine göre bir miktar da olsa fren mesafesini kısaltır ama bu hayatınızı kurtaracak boyutta değildir. Çünkü mantığı nu şekilde bir kullanım şekli değil. Asıl görevi kilitlenmeyi önlemektir.
    Konu Misafir tarafından (06/01/2011 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir.

ŞAFAK AKBIYIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

neyse bundan sonra debriyaja aynı anda basmam ama işte alışkanlık olmuş

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp Ahmet Bülbül
    abulbul08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Artvin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 495

birde aracın lastikleri ile yol durumunuda dikkate almak gerekir.
    lastikler aşınmışsa en iyi fren sistemide olsa aracın duruş mesafesi uzar.

ŞAFAK AKBIYIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

Aracım 1 aylık yeni yani bu arada ayıptır soylemesi lastikler gıcır gıcır michelin

Onur M
    levan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 130

Alıntı akbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Frene bastığımda kademeli olarak tık tık diye ses geldi tamam bunu biliyorum ABS fren mesafesini azaltmaz ama 60 km hızla giden arabayı hıç mi durdurmaz ya
    bir izlenim: duraktan taksiye bindiğim zamanlar megane araçların abs ışığının yandığını gördüm...bazı taksiciler abs leri iptal ettirmişler...bizim burada adamlar otobanda çok hızlı ve yüksek süratte yakın takip gidiyorlar....şoföre sorduğumda "abi, abs istediğimiz gibi durmuyor,eski sistem daha iyi,bizde soketi söktürüyoruz"dedi.....şaşırmıştım.
    Konu levan34 tarafından (06/01/2011 Saat 15:14 ) değiştirilmiştir.

GURUR DEMİR
    GRDEDE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 624

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuyu operatörmurat ve LeoN48 nickli arkadaşlarımız da çok iyi bilir..

Bu foruma acilen bir kahkaha butonu koymamız lazım.
    1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO

Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Rengi
    Yok

Alıntı levan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir izlenim: duraktan taksiye bindiğim zamanlar megane araçların abs ışığının yandığını gördüm...bazı taksiciler abs leri iptal ettirmişler...bizim burada adamlar otobanda çok hızlı ve yüksek süratte yakın takip gidiyorlar....şoföre sorduğumda "abi abs istediğimiz gibi durmuyor,eski sistem daha iyi,bizde soketi söktürüyoruz"dedi.....şaşırmıştım.
    Enteresan..Tekerler kilitlenip,kızaklama yaparda, direksiyonle iletişimleri kesilirse keşke derler ama olan içindeki yolcuyla birlikte kendilerine olur..

ŞAFAK AKBIYIK
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508

Alıntı levan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir izlenim: duraktan taksiye bindiğim zamanlar megane araçların abs ışığının yandığını gördüm...bazı taksiciler abs leri iptal ettirmişler...bizim burada adamlar otobanda çok hızlı ve yüksek süratte yakın takip gidiyorlar....şoföre sorduğumda "abi, abs istediğimiz gibi durmuyor,eski sistem daha iyi,bizde soketi söktürüyoruz"dedi.....şaşırmıştım.
    Bu taksiciler bi tuhaf zaten kimisi başka parçayı sökerler kimisi saçma sapan modifiye yaptırır

Sayfa 1/3 123 SonSon