sanayiye falanda giderse yok airbag zemberegi yaptik yok baglanti kablolari degistirdik deyip 300 400 lira kilitlicekler...yapcaklari 2 lehim...sorunu cozen arkadasta sonucu bildirirse mutlu olurum:)
Printable View
sanayiye falanda giderse yok airbag zemberegi yaptik yok baglanti kablolari degistirdik deyip 300 400 lira kilitlicekler...yapcaklari 2 lehim...sorunu cozen arkadasta sonucu bildirirse mutlu olurum:)
sorun eger aırbag sargısındansa onu mutlaka degıstırmelısınız yanı uzun 6-7 ınce kablodan olusan genellıkle beyaz genıslıgı 2-3 cm olan bır sargıdır bu bunun ıcındekı tellerdense sorun kacısı yok o degısıyor ama eger dısındakı kısımda lehımlemeyle kurtarılıcaksa o zaman sorunun cozumu kolay oluyor zaten kullandıkları bılgısayarda tum sorunları gosterıyor aırbagle ılgılı
arkadaslar bu makara tam olarak nerde ve nasıl acaabiliriz.Resimli anlatım yapabilecek arkadaslar varmı..
BÜTÜN SORULARINIZA CEVAP.
1.Direksiyon simidinin sağ ve sol tarafındaki deliklerden birer tane mil sokularak direksiyon airbağ ı sökülür çıkarılır.
2.Direksiyon simidini tutan vida 30 veya 40 TORK anahtar ile sökülür sağ ve sol direksiyon tuşlarından gelen kablonun soketi çıkarılır ve direksiyon yerinden çıkarılır.
3.Karşınıza çay bardağı büyüklüğünde plastik bir parça çıkar 4 tane tırnağından kurtarılıp o plastik çıkarılır.
4.Karşımıza Airbağ makarası çıkar yanlış hatırlamıyorsam 12 uçlu film kablo çıkar kopan kablo işte budur onuda soketinden çıkarıp makarayı elimize alıp en yakın ELEKTRONİK çiye gidip lehimletiyoruz yanlız lehimlerken fazla kesip kısaltmıyoruz sonra yola devam HADİ KOLAY GELSİN
NOT:Ben Elektronikçiyim bu anlattıklarımı sattığım punto ya bizzat yaptım tecrübe ile sabittir duyum değildir :)
Airbag makarasinin tamiri puntoda randiman vermiyor gene kopuyor megane1 tamir ettrdik oldu ama puntoda olmadi
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
fabrikasyon olarak 1 kaç santim kısa olduğundan direksiyonu tam sağ yada tam sol yapınca zamanla kablo esneye esneye kırılıyor kısaltma yapmadan mümkünse uzatarak lehimleyince sorun kalmaz.
kablo eger ortadan bı yerden kopmussa kesınlıkle lehım vs ıse yaramıyor mutlaka o sargının yenısı ıle degısmesı lazım
2007 g.p aracımda airbag ikazı ilk başlarda ara ara yandı-söndü, sonraları hep yanmaya başladı, sanayide bi serviste bilgisayara bağlattım ve sorunun airbag makarasında olduğunu söylediler, orjinali 350-400 tl dedi, çıkma araştırırz bulursak takarız falan dedi, çıkma bende araştırıcam sağlıklı olurmu acaba çünkü airbag hayati önem taşıyan bir donanım, riske atmak istemem
ekleme: teyp tuşları, korna ve sinyallerde sorun yok çalışıyorlar.
Forumda 200 e fln cikma temiz sinyal kollari var makarasi saglam olanlari alip kullanabilirsin saglikli olur
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Merhaba Arkadaşlar Benimde yeni aldığım puntoda Airbag lambası sürekli yanıyor. fiat servisindeki arkadaşım zemberekdeki kablonun lehimlenmesiyle düzelir dedi. Halada üstüne düşmedim burdaki yazılanları okuyunca 400-500 tl masrafdan bahsediliyor. aracı sinyalleri kornası ve teyp tuşları sorunsuz çalışıyor sadece leyimle çözülürmü dersiniz.
Lehimi kesinlikle oto elektrikçilerde yaptırmayın airbagçiler veya televizyon tamiri yapan elekronikçilere yaptırabilirsiniz.
istanbul avrupa yakasında yonlendırebılecegım yer var ihtiyaç duyarsanız bana mesaj atın