Arkadaşlar daha önce açmış olduğum konularda da belirtmiştim olduğum gibi yine aracımın hergün bir tarafı çizilmeye başladı.Bugün şöyle bir sağına soluna kontrol edyim dedim bir de ne göreyim?Çamurluğun üstü va kapının üstü çizilmiş.Görünce yine canım sıklıdı.Geçenlerde forumda aracı folyoyla kaplatmak istediğimle ilgili konu açmıştım.Fakat sırf folyo için 7-800 lira para vermek mantıklı gelmediği için vazgeçtim.Onun yerine araçta hassas bir alarm takılı olsa aracın bir daha çizilmeyeceğini düşünüyorum çünkü araç dışarda bulunduğu vakitlerde çocuklar aracın sağı soluyla oynayıp kurcaladıktan sonra çizdikleri için alarm olsa kesinlikle bu sorundan kurtulacağımı düşünüyorum.
Şimdi arkadaşlar ben bu alarm taktırma meselesini kafaya koydum.En yakın zamanda şöyle hassas kaliteli ve fiyatı uygun bir alarm taktırmalıyım.Forumda puntoya alarm takılması konusunda yazılan konuları okudum.Yazılanlara bakılırsa puntolarda alarm iyi montajlanmazsa sorun
çıkarıyormuş.Bu yüzden kafam biraz karışık ve cevaplanması gereken sorularım var.Yardımcı olursanız sevinirim)

1-Arkadaşlar punyoya takacağım alarm iyi bir marka olmalı mı yoksa 20-30 tl ye satılan ve broadway türü araçlarda sorunsuz çalışan inwells marka alarmlar da iyi elekrikçiye takılırsa sorunsuz çalışır mı?

2-Alarmı sanayide bir elektrikçiye taktırabilirmiyim yoksa ille serviste mi takılmalı?

3-Alarm aracın elektrik tesisatına zarar verir mi?

4-Alarm takılırken elektrikçi sigorta kutusundaki kabloları kesip yaparsa sorun çıkar mı?Yoksa puntoda alarm için hazır tesisat var mı?

5-Alarm taktırırken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var mı?(Mesela alarm takarken sigorta kutusundan kablo kesip alarm uclarıyla birleştirme tesisata zarar verir gibi)

Kusura bakmayın arkadaşlar biraz sorularım çok ama herkes bir soru cevaplasa yeter bana)