Arkadaşlar kullandığım araç rengi siyah olduğu için güneş altında diğer renklere göre haliyle çok daha fazla ısınıyor.Bu durumda aracın renginin çabuk solacağını düşünüyorum.Ayrıca aracım akşama kadar gözöünde olduğu için hergün çocuklar tarafından sürekli bir yerleri çizilmiş olarak görüyorum.O kadar tedirginim ki birgün aracın yanına geldiğimde boydan boya çizilmiş olarak göreceğimi düşünüyorum.Yani ne kadar dikkat edersem edeyim aracın boyasını koruma imkanım yok gibi.İki üç ay önce aracımın kaputu tırnak geçecek şekilde çizilmişti.Ben de sanayide bir reklamcının yanına gidip 40 tl ye kaputu folyoyla kaplattım.Şimdi kaputu ne kadar çizmeye çalışsalar da folyo olduğu için hiçbirşey olmuyor.Ayrıca böylelikle kaput taş izlerinden ve güneşin etkisinden korunmuş oluyor.Zaten 1 yıl sonra görev yerim büyük ihtimal değişir ve araç çizilme sorunum kalmaz.Ben de o zaman kaputtaki folyoyu sökerim.
Şimdi asıl sormak istediğm konuya gelecek olursak;Geçenlerde sanayiye aracın iki tampon hariç geri kalanını ne kadara kaplatabileceğimi söyledim.Onlarda eğer aracın kaputunda takılan folyo gibi olacaksa 350 tl ye olur.Yok eğer araç kaplama folyosu olacaksa 700 tl olur dedi.Ben de iki folyo arasında niye bu kadar fark var dedim.Benim kaputa yaptırdığım folyo da iyi değil mi iki aydır kullanyorum sorun yok dedim.Ustada o senin kaputa yaptırdığın folyo ileride sökerken altında yapışkan izleri kalacağı için boyanı öldürür dedi.Niye benzinle çıkaramazmıyım dedim.Yok hayır ancak tinerle çıkar o da boyana zarar verir dedi.Ama bizim 700 tl dediğimiz araç kaplama folyosunda kesinlikle yapışkan olmaz dedi.Yine de istersen 350 tl olanından yapabiliriz dediler.Benim bu soruyu sormamın sebebi ileride 1-2 yıl sonra aracı satarken sorun çıkaracağı vs sebeplerden dolayı folyoyu sökmem gerekmesindendir.Şimdi arkadaşlar öyle bir kararsızlık içindeyim ki sormayın.İki folyoyu da yan yana koyduğumda pek fark yok gibi ama usta 350 tl liği yaparsan boyan zarar görür diyor.Diğerinin de fiyatı 700 tl olduğu için hangisini yaptıracağım konusunda kararsızım.Sizler bu konuda ne önerirsiniz acaba?Usta doğru mu söylüyor?