Gülay hanım öncelikle ilginize teşekkürler.İnanın o dediğiniz rakamlara Ankarada yapan olsa ihya olur inanın o servis....Prensib olarak bende servislerden yanayım ama 25 tl işçilikle malesef buralarda yapılmıyor/yapılamıyor......:(
Printable View
Gülay hanım öncelikle ilginize teşekkürler.İnanın o dediğiniz rakamlara Ankarada yapan olsa ihya olur inanın o servis....Prensib olarak bende servislerden yanayım ama 25 tl işçilikle malesef buralarda yapılmıyor/yapılamıyor......:(
Serhat bey aslında bende düşündüm castrolu ama şimdiye kadar servisde hep selenıa konulmuş bende devam ettirdim ama sanırım sen memnunsun.Ama bi dahaki yağ değişiminde mutlaka deneyeceğim....:)
Rica ederim Bülent bey, ancak yazdığım işçilik bedelinin işlemi teferruatlı bir işlem olmadığı için makul bir rakam. Benim burada dikkat çekmek istediğim konu; dışarıda 10 tl verdiğiniz cam antifirizi servislerde 3 tl. 18 tl ödediğiniz polen filtresi 11 tl...Yani dışarıda işçilik rakamlarını düşük gösteriyorlar ama parça ve kullanılan malzeme rakamları gördüğünüz gibi yukarıda.. artı bu işlemler için garnati de sunulmuyor. Hepsini bu kategoriye sokmam ama büyük çoğunluğu bu şekilde çalışıyor.
Serkan bey forum sakinleri kavaklıdere fıat için olumlu şeyler söylemişler.Sende benim gibi muzdaripsin bu konudan anlaşılan.Ama gidip bi tanışacagım kavaklıdere ile görüşlerimi yazarım burdan sanada......:)
Gülay hanım bazı konularda haklısınız ancak camsuyu 5 litrelik 2 bidon aldım.Malum kış buralarda hala devam etmekte.Polen filtreside orjinal alman malı idi.Ayrıca malzemeyi ben ustadan ayrı olarak direk parçacıdan aldım.Usta ya ayrı ücret verdim.Ayrıca söylemeyi unutmuşum 2 de hortum hortum kelepçesini değiştirdi usta eşantiyondan....Mutlaka Bursada çok daha iyisini vede daha ucuza yapıyorsunuz dur ama Ankaraaaa ????????....
Aldığınız parçaların parça numarasını yazarsanız herşey daha net olur...çünkü sadece mazot filtresinde bu kadar fark olması ( aynı parça için ) imkansız...diğer taraftan yağ için ise sizin araç için 5-40 için 3 farklı fiyat verebilirim ama sizin araç için tavsiye edilen son 1 yıldır 5-30 selenia dır...
size verilen fiyata dahil olan işlemler: yağ,yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi,mazot filtresi, ön fren balataları ( gerekirse değişimi ),tunap motor temizleyicisi. ve periyodik bakım işçiliği, tüm elektrik kontrolü, rot ayarı ( şikayetiniz var ise balans ) alt takım kontrolü, arka fren kontrolü ve aracınızın temziliği. ve yapaılan işin garantisi..çıkacak tutardan indirim ve taksit seçeneği...kıyaslamayı buna göre yaparsak aradaki farkı daha net görebiliriz...
İki araç düşünün ikisi de 80.000 bakımda.. Birinin balata değişimine ihtiyacı oluyor, fren kullanımıyla alakalı çünkü.. Balata değişiyor. Diğerini açıyorsunuz balatalar sağlam, dokunmuyorsunuz. iki araç yan yana geldiğinde ikimizde 80.000 yaptırdık neden fiyat farklı diyor.. Bu en basitinden bir örnek... Yapılması gerekn faturadaki işlemleri tek tek irdelemek..
Öncelikle selamlar.Sitede adı sıkca geçen Müslüm usta sizsiniz sanırım.Servisiniz ve sahsınızla tanışmak çok isterim.Açtığım konunun amacıda Gülay hanımın dediği gibi genel olarak servis ücretlerindeki farklardı.Araç sahibi olarak tabiki servislerin artılarını bile tartışmam ama basit işlemler içinde açıkcası kabarık faturalarla karşılaşmak istemem.Ama mutlaka bir gün tanışmak için ziyaret edeceğim.Görüşlerimide burda paylaşacağım.
Müslüm Bey, Kavaklıdere Servis sahibidir. Açıklamalarından dolayı ben de teşekkür ediyorum kendisine..