Hava filtresini değiştir.
Merhaba arkadaşlar, aracım benzinli. her zaman çıktığım bir yokuş var, burayı daha önce hiç zorlanmadan çıkıyordum. aracım bana mısın demiyordu yani. Ama son 1 haftadır, o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. puntom nerdeyse çıkamayacak gibi oluyor. bununla birlikte çok benzin tüketmeye başladı. bir arkadaşım motor sibop ayarı falan dedi ama bizim araçlarda böyle bir durum var mı bilmiyorum....
yardımcı olursanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER
Hava filtresini değiştir.
Hava filtresinden kaynaklanabilir kullandığınız yakıttan kaynaklanabilir... Bence bir sevrive götürüp test e tabi tutmanızı öneririm...
bence ateşleme sistemi ve hava filtresi ikisi birden..bujileri en son ne zaman değiştirdin buji kabloları ile birlikte?
cevaplarınız için teşekkür ederim. hava filtresini değiştireceğim. bide aracımda motor sibop ayarı diye bişey varmı? bundanda fazla yakar diyorlar? bilginiz varmı.
aracı 2009 da aldım ve aldığım günden beri değiştirmedim. (buji v.s.)
Yeni nesil araçlarda motor sibop ayarı duymadım... Eski araçlarda vardı biliyorum...
ayrıca yağını gerçi o katran olmuştur ama![]()
bujiler en az 20 bin km gider.
buji ateşleme sistemi elemanıdır bundan olacağını sanmam ve arkadaşın sıkıntısı bayırlarda performans alamadığını belirtmiş bunada bir etken olarak debriyaj baskı balatası olabilir.Yine iyi bir ustaya-servise göstermenizde yararı olur
Konu zafer murat tarafından (08/03/2011 Saat 22:46 ) değiştirilmiştir.
FİAT FİORİNO EMOTİON 2012 1.3 Multijet 95HP Start&Stop (SİYAH)
Bence debriyajı kontrol ettir, balata zayıflamış-kaçırıyor olabilir, büyük bir etkendir bu olaya.
arkadaşlar söylemiş zaten debriyajın kaçırıyodur..
Bir aracın performansını düşüren kaç etmen vardır ? Burada sadece 3 unu duyduk..... =)
en büyük etmenler bunlardır çok büyük birşey olmadı sürece e tabi motor kapalı kutu belli olmaz..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri