ryu yok öğle değil
motor soguk olduğu için araç daha çok yakıt harcıyor..
sebep bu
hem motor soguk
hem yakıt
malum motorda yakıtta ısınana kadar 3000 cc gibi yakıtı çekiyor motor
Printable View
ryu yok öğle değil
motor soguk olduğu için araç daha çok yakıt harcıyor..
sebep bu
hem motor soguk
hem yakıt
malum motorda yakıtta ısınana kadar 3000 cc gibi yakıtı çekiyor motor
soğuk havada tüketimin artmasının ana sebebi motor yağının sağuktan yoğunlaşması aslında, motor ısınınca normal değerlere yaklaşır. yine yaza göre tüketim bir miktar fazla olabilir, o da yol durumuyla doğrudan bağlantılıdır (rüzgar, yagmur vb.)
benim bu aralar maşşallahı var, bi depo ışık yanana kadar 500 km gitti, hem de iğrenç İstanbul trafiğinde.. Bi de bilgisayarda yazan ortlama tüketimin gerçek değerlerden biraz az olduğunu düşünüyorum, doğrudan böyle bir ölçüm yapan var mı?..
valla ilk basta yazmısıtm dofurdan olcum yaptım yol bilgisyarı ile uyustu kısa kulaknımlar uyusmayabilir okadar diğerleri uyusuyo
ilk aldıgıda da tam ölçüm yapmıstım uyusuyodu
son depom tamamen şehir içi kullandım ...yoğun trafikte bazen tam yüklü , bazen de çok hızlı kullandım neticede Bir depo ile 620km yol yaptım...ortalama tüketimim 6.8di bu ortalama ile 661km yapması gerek ki bende benzin göstergesi tam inmeden 620km yaptım...gayet iyi gibi...
gibisi az kacmis bide sehir ici olma sebebiyle cok iyi ..
araba bende kalınca 6.5-7.5 arası, babama geçince 9-10 gibi yakıyo.. ben fazla gaza yüklenmiyom ve otobana çıkınca 6ya çabuk geçiyom bundan dolayı daha az yakarken babam dewirli kullanıyo..
son kullanım degerleri
arabamla 40 km yol yaptım tekrar bi 40 daha yaptım 6.0 sıfır yaktı sarfiyat artmıs gibi 9300 km de daha
benim araba şehir içi 8-9 litre yakıyor...
@: Multijet araç için iyi değerler tabi :) ancak benzinli araçlarınki tartışılmış bu başlıkta..
yazın 6.8 - 7.0 arası olan tüketimim benim de 7.5-7.8 arasında şu anda Starjet motor için (İstanbul şehir içi)