aynı sorunu bende yaşıyorum menüden yol bilgisayarı ayarını nasıl değiştirebilirim??? yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Printable View
benim araçta dış sıcaklığı iki gün önce öğlen saatinde eksi onbeş derece gösteriyodu :)
menuye girip + - ile consp gelip ordaki değeri tam terisne değiştirin. 100/lt yerine lt/100 gibi bişey olması lazım tam hatırlamıyorum. ama tam tersine çevirin, zaten 2 seçenek olması lazım. şu an ters olan seçili kalmış sizinkinde.
iyi oldu bunu öğrendiğim işe yaradı :) bu arada foruma yeni katıldım tanışma kısmı falan varmış sanırım ama bilmiyorum nerede olduğunu :) kusuruma bakmayın yani...:smartass:
konuyu tekrar hortlatalım... aynı sorun bendede hasıl oldu buradaki önerileri denedim ancak hala a ortalama yakıtı 50 gösteriyo servise gitmeden çözebilen varmı ( burdaki servisten memnun değilimde ) ... bide hep aklıma takılıyo trip a daki verileri sıfırladığımızda km de sıfırlanır mı belki saçma bi soru ancak bilgim yok ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
aynı sorun bende de oldu,tripA da ortalama tüketim 50.0 olarak kaldı,aldığımdan beri hiç sıfırlamamıştım fakat normale dönmediği için sıfırlamak zorunda kaldım ve sorun düzeldi... neden olduğu konusunda benim kanaatim şöyle...trip B yi genelde her depoyu doldurduğumda sıfırlarım fakat sıfırlama işlemini araç dururken yapardım fakat son seferde yolda hareket halindeyken yaptım...bir kaç saat sonra tripA ya baktım ki 50 olmuş dediğim gibi... hareket halindeyken beyin karıştı hata verdi diye düşünüyorum ben... belki de başka sebebi vardır... yalnız yol bilgisayarı verilerimden çok çok memnunum,birebir tutuyor maşallah...
arkadaşlar yol bilgisayarında 100 saatlik seyahat süresinde ortalama yakıt tüketimi, hız ve km gösteriliyor. 100 saate yaklaştığında sıfırlanmaz ise bilgisayar üzerine ekliyor ve bir müddet sonra kitliyor. onun için 90 saat civarında resetlerseniz böyle bir sorun olmaz. birde akü voltajı dalgalanır ise bilgisayar kendini korumaya alıyor. tekrardan voltaj düzeldiğinde resetlemeniz gerekiyor.