maşllah piyasayı koklamışsın her ilden haberin var :)
Printable View
105 tl takdırdım. 3 hafta oldu ve her yerini kapatıyor. bugun sürttüm altını ama en azından karteri sürttüm motoru değil
Ankara da uyugn fiyatlı bir yer var mı karter koruma için ?
Burada karter muhafaza için fotoğraflar var..
https://forum.grandepuntotr.com/gene...-muhafaza.html
Full kitlerde karter koruma standart değil.Çünkü benim araçta yok :) ve takılamadığını söylediler.
ben bu hafta sonu ankara tan otoda 85 tl'ye taktırdım arkadaşlar tavsiye ederim ancak parçayı önceden sipariş vermek gerekiyor.
merhaba
puntoların altı hakkaten yere çok yakın özellikle, motordan çıkan egzos borusunun dönüşünde enlemesine bir saç parça takmışlar ama pek işe yaramıyor.
karter muhafazanın plastik olması pek koruyucu olmaz sanırım.
görevi kartere darbe gelip delinmesini ilk aşamada önlemektir.
ayrıca karter muhafaza tamamen kapalı olmasın, motorunhararet yapmasına neden olabilir.
hararet konusunda sıkıntı olmaz merak etmeyin.
puntoların motor soğutma sistemi gerçekten iyi.
daha öncede yazmıştım. karteri vurana kadar tampon falan aşağıya iner çünkü karter yukarıda kalıyor. tabi sac olması her zaman avantajdır ama plastik olursa motor havuzuna yağmur çamur girmez birde ses konusunda yardımcı olur
bencede mutlaka taktırılmalı.
arkadaşlar hemen hemen herkezin yorumunu okudum konuyla ilgili olarak ama benim yetkili servisten aldığım bilgiye göre aslında motorun alt kısmına taktırdığınız muhafaza sacı olmaması bizler çok daha iyi çünkü;
aracın ön kısımdan yaptığı kazalarda sürücü ve yolcu güvenliği açısından motor önden alınan darbeyle yerinden alt kısma yani aracın alt taban bölümüne girerek sürücü ve yolcunun sıkışmasını minimuma indiriyor.yani sac muhafaza motorun darbe esnasında direk olarak kabin bölümüne doğru girmesini kolaylaştırıyor.sizin karteli koruması için taktırdığınız yada fabrikanın sizden extra para alarak taktığı aslında sizi kazalarda daha fazla zarar görmenize sebeb oluyor.sizler gibi bende taktırmayı düşündüm fakat bu bilgiye ulaşınca hemen vazgeçtim bu yazdıklarımı doğruluyabilirsiniz.Bende yetkili servisin ağzından duyduğum için paylaşıyorum hepinize kazasız günler diliyorumm..
Sevgili arkadaşım sen kaza anı testleri görmedin galiba adamlar katlanır pedal, katlanır direksiyon mili üretimine geçti motor kucağına o kadar kolay gelmiyor tabi ama kaputun altında seni motordan uzak tutacak hiçbir şeyin olmadığını bilmeni isterim. yani sen o karoserin içinde kaza anında koltuk süngerinin esnemesi kadar kaçarsın ok. motorun seni sıkıştırmaması en önemli detay karoserin altında motorun kaza anında izlemesi gereken yol bile yapılıyor.Bindiklerimiz öyle yağ tenekesi değil...yani her şekilde muhafaza gereksiz yoksa neden opsiyonel bir parça olsun değil mi? umarım yorumum çok sert olmamıştır Can
saygılar ....
Motorun sol tarafı, yani şarj dinamosunun olduğu kısım, yağmur sularından korunmasız. Bence taktırmalı, benim de listemde üst sıralarda...
öyle diyorsan öyledir abicim. motorun bizi sıkıştırmaması olayına bende katılıyorum ama önemli olanın motorun düşüp düşmemesi..
ben az çok fizik dersi gördüm.
ser düşme diye bir konu mevcut. motorun ağırlığı ve aradaki mesafe yi formülde gerekli yerlere koyunca düşme süresi ortaya çıkar. dediğim gibi bir kaç milisaniyede bütün olay olup bitiyor, motorun düşmesi falan bence imkansız.
ankarada yıldız sanayi sitesinde o kadar çok kazalı araç varki bmw den mercedese bir kaç tanesini inceledim 160 km veya o civarlarda kaza yaptıkları belli olan araçların (aracın B sutununa kadar girmiş vaziyette) motorları resmen şase ile pestil olmuş durumdaydı. herelde bir mercedesin ya da bmw nin güvenlik konusunda puntodan daha iyi olduğu ortadadır. altlarında muhafaza olup olmadığını bilmiyorum ama durum bu şekilde.
herşeyi geçtim ncap testlerinde motoru düşen yeni nesil bir tane dahi araç görmedim
bir trafik kazasının anlarını size aktarayım (alıntıdır.)
Alıntı:
BIR OTOMOBIL 80/KM-H SABIT HIZLA DUVARA ÇARPIYOR.ISTE OLAYIN GELISIMI...
-Çarpismadan 26 milisaniye sonra ön tamponlar araca gömülür. Araç kendi agirliginin 30 kati kadar bir kuvvetle frenlenir. Sürücü ve yolcular kemer ile bagli degillerse 80 km sürat ile araç içinde harekete devam ederler.
39 milisaniye sonra sürücü koltuguyla beraber 15 cm öne dogru firlamistir.
44 milisaniye sonra sürücü gögüs kafesiyle direksiyona çarpar ve sonra araç ve içindekiler üzerinde etkiyen yavaslatici
kuvvet 80 G ye ulasir (yani kendi agirliklarinin 80 kati büyüklükte bir kuvvet üzerlerinde etkir)
68 milisaniye sonra sürücü 9 TONLUK bir kuvvetle gösterge paneline çarpar.
92 milisaniye sonra sürücü yanindaki yolcuyla beraber ayni anda kafasini ön cama çarpar, yolcu bu çarpmayla kafasina ölümcül bir darbe alarak camdan disariya firlar.
100 milisaniye sonra direksiyon taraan tutulan sürücü tekrar aracin içine düser, o anda ÖLMÜSTÜR.
110 milisaniye sonra araç yavasça geriye çekilmeye baslar.
113 milisaniye sonra sürücünün arkasinda oturan yolcu sürücü seviyesine yükselir ve kafasiyla sert bir darbe yapar ayni anda kendisi de ölümcül bir darbe almistir.
150 milisaniye sonra tekrar sessizlik egemen olur; cam, çelik, plastik parçalari yere düser.
200 milisaniyeden daha kisa bir süre içerisinde her sey biter. nbs Ortaya çikan enerji inanilmazdir. 80 km/h hizda ortalama 1 ton agirligindaki bir otomobili 30 metre yukariya firlatabilir.