selamlar arkadaslar 1 aylık punto kullanıcısıyım.. 2006 benzinli 43.000 de puntom.. araccı aldıgımda frenlerden fiiiik diye ses geliyordu basınca .. aşağı mahalleden duyuluyordu.. ustaya götürdüm balatalar set yapmış ben de zımparaladım dedi.. arka lastikleri öne, öndekileri de arkaya almış.. neyse ben arabaya bindim hareket halinden 10 dk sonra uğuldama sesi geldi.. dedim geçer.. 2 3 gündür geçmedi.. rolantide iken uğuldama olmuyor.. yani motor ile ilgili değil tekerleklerin dönmesi ile alakalı bir sorun.. forumda okumuştum teker bilyası diye.. dün ustaya gittim.çevirdik lastikleri.. bunun teker bilyalarında sorun hocam dedi. lastikler ses yapıyor dedi.. benim anlamadığım arabamı çalıstırıyorum 10 dk boyunca hiç ses- uguldama yok.. 10 dk dan sonra 40-80 arası hızda rahatsız edici uğuldama sesi geliyor..
Mantık yürütüyorum tekerleklerden gelse nie ilk 10 dakika ses gelmior? Acaba tekerleri ön-arka yer değiştirdik,ses yapaları öne mi almıs olduk? yoksa balataları zımparaladık ondan mı uguldama oluyor.. bu üçlem arasında kaldım.. 2 ustaya götürdüm birisi bişi yok normal dedi diğeri tekerleklerden dedi.. Bende punto forumdan destek alayım dedim..