olurmu canım polen filtresi olmazmı
bugün aracımın kışlık bakımını yaptırdım. hava,yağ filtresi ve yağ değişimi ama usta polen filtresini bulamadı bu araçta polen filtresi yok dedi!! doğru mu yaptığı tespit.?
olurmu canım polen filtresi olmazmı
Bana sorarsanız siz o ustanızı değiştirin....
eğer fiat polen filtresiz araç yaptıysa helal olsun
Multijetlerde iç kısımda torpido gözünün altında.
açıkçası yetkili servis değil normal bir servis) torpidonun oraya baktı kurcaladı bulamadı yetksisiz olduğu herhalinde belli idi, zaten)) gerçi benim ustam değil mecburi yaptırdım zamanım olmadığından. koyduğu yap bp visco 10-40w
polen filtresinin aciliyeti var mı acaba ?
bp nin yağları nasıl acaba...
bp hakkında hiç fikrim yok adam zaten kafasına göre koydu tama koyarken yakaladım iş işten geçmişti.ben hep castrol edge kullanırdım bakalım nasıl olacak ? bu arada tam 1,5 senedir yağı değişmemiş. aracın sesi gerçekten çok değişti şimdik
polen filtresiz klima olmaz.. usta bulamamış.. direk arabaya çamur atmış..
polen filtresini bnde zr buldum ama %100 var
TSİ Jetta.
O nasıl bir ustaymış öle bencede imkanınız varsa değiştirin o ustayı hatta bi daha önünden geçmeyin ben gördüm polen filtresinin yerini kendim de değiştiririm bişi yok,siz de kendiniz bir bakın kontrol edin durumu kötüyse değiştirin gitsin.
Torpidonun alt kısmında sol tarafta kalan plastik kapağı çıkarın(Vitesin bulunduğu kolonun sağ yanı)..Kapak tırnaklı o yüzden fazla kastırmadan çıkarmaya çalışın..
Torpidonun alt kısmına doğru yine tırnaklı bir kapak daha olduğunu göreceksiniz... O tırnağı da tek tarafından bastırıp çıkarın...İçeri doğru kıvrılan kağıt filtre sizin polen filtreniz...
Sanayide bosch marka olanını da bulabilirsiniz servisten de alabilirsiniz... 20 tl gibi 1 fiyatı vardı...
Ama dikkat edeceğiniz 2 husus;
1. Kapakların tırnaklarına dikkat edin...
2. Polen filtresinin takılma yönüne dikkat edin...Ters takarsanız hava geçişini olumsuz etkiler...
Aklınızda bulunsun klima/fan konsolundan araç içi havayı sirküle et konumuna getirmedikçe fan/klimadan üflenen hava mutlaka polen filtresinden geçirilir.. 20 tl için kötü hava solumadan her sene değiştirin hatta ne kadar kolay sökülebildiğini görünce benim gibi 6 ayda bir dezenfektan ile temizleyin derim
Konu Fuzuli tarafından (03/01/2011 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir.
teşekkürler emir arkadaşım deneyeceğim
Kliması olan her araçta polen filtresi olur diye biliyorum... Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen...
Nuh nebiden kalma klimalarda olmayabilir...
O ne biçim ustaymış öyle. Bence bir daha uğramayın oraya. Onarımını yaptığı arabayı tanımamak bence kabul edilesi bir durum değil. Polen filtresini eski aracımda kendim değiştirmiştim. Piyasa fiyatı 15 TL; servisteki fiyatı ise 33 TL idi değiştirdiğim zaman. Polen filtresi sağ önda orta konsolun yan tarafında. Değiştirmesi bilmeyen birisi için biraz zahmetli olabiliyor. Polen filtresini katlayıp sokmak gerekiyor yerine. Ayrıca orada bir tırnak var orayı kırma ihtimaliniz var. Kırarsanız kışın sürekli dizlerinize doğru soğuk hava geliyor kalorifer sıcak ayarda olmasına rağmen. Ben yaşadım bunları oradan biliyorum Ayrıca 1,4 8v Puntonun motor yağı 10*40 değil. Yanlış hatırlamıyorsam 5*30 olması gerekiyordu. Bence Castrol Edge kullanın en iyisi o. Ben ondan kullanmıştım şahsen.
Konu pilotender tarafından (06/01/2011 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri