Kendi aracım üzerinden konuşmam gerekirse 1.4 8v,performans yok ama az yakıyor. Size onerebilecegim arkadaşların yorumlarına gore hatırladığım kadarıyla 90hp'lik dizeller ya da 105hp'lik multiairler sizi tatmin eder.
Sizin beğendiğiniz bir model varsa ve bir bütçe belli ise öyle konuşmak daha mantıklı olur.
Örnek vermek gerekirse modeller üzerinden
Bu benim aracım
Bu Evo modeli
Bu da yeni kasa Punto..
Motor be bütçe size kalmış Burak hocam. Sanırım Ankaradasiniz,musait olduğunuz vakit aracımı her daim test edebilirsiniz
Saygılar ...
Sent my iPhone using
Grande Punto 1.4 Fire Dynamic 2011
Merhaba arkadaşlar, son bir haftadır direksiyonu tam çevirdiğimde uğultu,sürtme ve kütürdeme karışık ses gelmeye başladı. Birde park etme esnasında kısa manevralar yaparken birden direksiyon çok sertleşiyor ve geçiyor sertleşme esnasında hız göstergesinde ibre fırlıyor anlık bir durum ama ilerde daha da kötüye gidebilir. Bu konularda tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Sorununuz meşhur CİTY arızası bu konuda formda bir çok konu mevcut. Acilen Fiat servisine giderek arıza tespiti yaptırınız.
dışarıda sordum bana direksiyon kutusu ve city arızası dediler. servis direksiyon kutusu değişecek dedi.. 1500 lira dedi... ne yapayım... direksiyon kutusuda üretim hatası olduğu için ücretsiz mi değişmesi gerekiyor...
Aracınızın garantisi bittiyse direksiyon kutusu ücretsiz değişmez ama city servo motoru ücretsiz değişebilir....... İkisini beraber değiştirtirseniz mutlaka 1.5 direksiyon kutusunu ödemeniz talep edilir....... Yine de başka servislere de danışın her servisin tutumu farklıdır....
ne yok ki lanet ettirdi.Yaka silktim
Merhaba arkadaşlar
2007 granede punto sahibiyim bugün aküyü değiştirdim araba çalışır durumdayken göstergedeki saat yanıp sönmeye başladı nasıl düzeltebilirm.
Selam arkadaşlar, sorumu nereye yazacağımı bulamadığım için cevap olarak yazıyorum, kusura bakmayın. Benim 2012 model bir Fiat Punto aracım var. Son zamanlarda gaza basarken ve yarı otomotik şanzımanda vitesi kendi kendine yükseltmeden önce motordan bir "vıjjjj" sesi geliyor. Aslında ses aracı sürerken sürekli geliyor ama vites geçişlerinde çok daha bariz hale geliyor. Tam anlatamadım belki ama vıjj sesine çok benzettim. Acaba bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Teşekkürler
city magdrları nerede hep beraber mahkemeye verelım boyle bıse yok adamlar umursamıyor bıle..uretım hatasını bıze yukleyecekler... fiat mı bır daha alsa almam...
Merhabalar aranıza yeni katıldı
2011 Punto Evo 1.3mj Dynmc paket aldım 2 haftadır aracı kullanıyorum.
Bir kaç şikayetim var ve merak ettiğim şeyler var.
Klima 2 gündür bir üflüyor bir duruyor fanda sıkıntı var galiba.
Dikiz aynam ve sağ aynam titriyor bunun için motor takozları dediler doğru mudur ?
Direksiyonu tam kırıp aracı kaldırınca hafiften tıkırt diye bir ses geliyor.
Dijital klima biraz güçsüz gibi.
dikiz ayna titriyor diye motor takozu değismez ordan kaç önce. benim aracımda aynamın biri yan sanayi araç fan açınca aynanın titrediğini görebiliyorum. araç çalıstı durduğu yerde direksiyonda titreme varmı ona bakalım önce kendimiz kontrolü yapmak için sonrasını zaten iyi bir usta anlar.
direksiyon meselesinde ise tam kırmalarda olabiliyor ben zorunda kalmadıkca tam kırmıyorum genel olarak tam kırınca zorlamadan dolayı kayıslardan ses yapıor olsa gerek diye düsünüyorum.
dijital kilman için birsey diyemeyeceğim benim hiç olmadı)
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum , çünkü ilk defa Fiat marka bi araç aldım. Punto 1.3 multijet pop paket bi araç aldım 2013 model , şuan araba herhangi bir sorun ile karşılaşmadım ancak resmini eklediğim parçanın ayakları kırık idareten tutturulmuş yerine bu parçanın adı nedir ? bilen var mı ? internetten enazından bulmaya çalışayım. Araba çalışırken bir uğultu var içinde sanki çok uzaklarda bi elektrik süpürgesi çalışıyormuş gibi bir ses geliyor ( benzetmede kusura bakmayın ) ustaya götürdüm bu araçlarda bu ses normal dedi. başka bir sorunu yok gibi henüz 1 hafta oldu , sorun olursa tekrar sizlere danışırım. herkese iyi günler
merhaba,
1- yol tutus punto'da cok kotu degil, sınıfında iyi yol tutusa sahip araclardan birisi. ayrıca guvenlik paketli espli olunca cok daha iyilesiyor.
2- boyaların hassaslıgına katılıyorum ama yeni aracların cogu boyle, on kaput koruması iyi bir secenek.
3- birinci vitesin soguk havalarda sorun cıkartması nerde ise evrensel sorun. malesef diger araclarda da oluyor, toyota corolla'da da oldugunu soyleyebilirim.
4- malesef motorunuz biraz zayıf bir motor, aracta hafif degil, guvenlik anlamında agırlıgı var. o yuzden cok performans beklemeyin. ama az yakan ve 8 valf eski lakin dayanıklı bir sistemdir ve zor sorun cıkartır.
birde aracınızla barisik olun, guvenin en onemlisi bu. sorunlar butun araclarda ortak.
elektronik sistemler heryere girdikce sorun sayısı da artıyor. onemli olan hayati olmaması.
Arkadaşım, yürürken eğer çok yavaş değilsen (10km ve altı) hiçbir araç 1.vitese takılmaz.
77hp'lik araç performans olarak sana iyi gibi görünmesede belki bilmiyorsun ama avrupa da bu motor orta tercih sırasında. İnsanlar .1.2 motor versiyonları kullanıyorlar. Hayatlarından da memnunlar. Kaldı ki beğenmediğin performans beni 200 km\s gibi bir hıza eriştiriyor. Daha ne olsun. Kapı açılmamasının güneşle alakası yok. Bu araçların tümünde olan sıkıntı bende 5 kapı olan versiyondan da var o da aynı sıkıntıyı gösteriyordu servis hemen hallediyor. TÜRKİYE'de bu aracı ilk alanlardanım ve 1,5 yıldır aracımdan ses gelmiyor. Bence servise bir danış. Arkası atmayan italyan aracı yok, karda biraz dengeli kullan ALLAH korusun kaza yapmayasın. Aracın hayırlı olsun.
:construction: Teşekkürler dostum.Allah herkesi kaza, bela ve nazardan(ki puntolarda herkesin nazarı var) korusun.
-araba yürüken diyorum ama bu yürüme hareket değil, tekerleğin ilk hareketi ile vitese girmiyor.(2 km hız denebilir)
-arabanın kapıları normalde sabah kalkınca açılıyo.Ama havanın ısınması özellikle güneş ışınlarına maruz kalınca içeriden açmak zorunda kalıyorum.servise de gösterdim yaptılar ettiler ama aynı
Valla benim aracın kapıları gayet iyi açılıp kapanıyor.GP'min yol tutuşundan gayet memnunum, hele birde clio'dan sonra GP'ye binince bunu daha iyi anladım..GP'mi seviyorummmmm...
arabanın arkası viraj ortası ve çıkışlarda biraz oynamakta bilhassa boşken. ama bana sorarsan oynuyor o kadar . fiestaya binsen fırıl fırıl döndüğünü göreceksin. bizde wheelbase biraz daha geniş ama arka taraf boş olduğunda oynamakta çok.
Fire Active 1.4 8V 77Bg.
arabanın arkası viraj ortası ve çıkışlarda biraz oynamakta bilhassa boşken. ama bana sorarsan oynuyor o kadar . fiestaya binsen fırıl fırıl döndüğünü (HEMDE NE DÖNÜŞ)göreceksin. bizde wheelbase biraz daha geniş ama arka taraf boş olduğunda oynamakta çok.[/quote]
B sınıf olmasından kaynaklanıyor heralde tıkırtısı cızırtısı eksik olmuyor. Ne yaptıysakta şu tıkırtıları halledemedik. Aslında bu tıkırtılar müzik açıkken duyulmayacak kadar az geliyor ama bi kere kıllandım artık.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri