kardeşler yurur haldekı arabayı 1.vites tabı zorlanırr 1.vites yurume vıtesıdır zaten arabn yuruyor neden bırı alıyorsun kı :?????????????
kardeşler yurur haldekı arabayı 1.vites tabı zorlanırr 1.vites yurume vıtesıdır zaten arabn yuruyor neden bırı alıyorsun kı :?????????????
Arkadaşlar 35.000 km deyim. Yaklaşık bir aydır arabanın kasislerde, çukurlarda vb yerlerde titremesi hissedilir şekilde arttı. Ufak bir çukur bile olsa araba sallanıyor. Amortisor patlamış olabilir diyolar. Ne yapmak lazım?? Garantiden mi değişidr. Kasko mu yapar?? Cepten ne kadar öderim?? Şimdiden teşekkür ederim.
garantın bitmemisse amortısorlerin 40,000 km garantısı var sorun olmaz sanırım.garantıden değiştirirler tabi sorun amortısordeyse
Alla allaaa 40 bini de ilk defa duydum. Yani anlarım belli bir km limiti olabilir sonuçta eskiyen yıpranan bir parça da, garantiyse bence patlasa da çatlasa da değiştirilmeli. Sarf malzeme değil neticesinde.
emre abi bu daha öncede konuşulmuştu...servis konusunda,bi yakını serviste çalışan,bize eşsiz bilgiler suna nagihan hanım :),amortisorler için 40000 km sınırı olmadıgını yazmıstı...bi bakıyım ben bulursam link i koyarın buraya...
araba çok yavaş şekilde yürürken 10-15 km/s 2 den 1 e atıyorum sorunsuz, fakat her araba gibi 30-40km hızla giderken 1 e atmak istersem araba silkeleniyor. 30-40 la denemedim hiç ama daha düşük hızlarda bile 10 15 km den hızlı iken 1 e attığımda sendeledi araç
Arabalarınız yeniyse yürürken 2 den 1 e geçmesi biraz kemikli ve sancılı olabilir. Ama şöyle bir 5000 km den sonra mis gibi olur diye tahmin ediyorum. En azından benim şanzıman konusunda en ufak bir sıkıntım yok. Ne geçme, ne vites yolları ne sesi ne başka birşeyi. Bence yeniyse biraz km yapmak lazım rahatlaması için.
2 den 1 e atılmaz olur mu hiç. Benim eski arabamda 30-40 la giderken bile en ufak bir sıkıntı olmadan 1 e geçirirdim. 30-40 da 1 e atmak tamamiyle gaz modunda yapılacak kişisel bir olay ama gel gelelim dizel punto da bu bir tercih değil ihtiyaç oluyor. Daha yeni tatile gittim geldim. Bazen kamyon peşindeki konvoyda kalınca 2 nci viteste arabanın yürümediği durumlar oluyor ve 1 istiyor. Bu durumda tık deyince geçmesi lazım.
Ben arabamı amortisor patlaması şüphesiyle servise götürdüm hem de iki kere ama adamlar arabanın hiçbirşeyi yok gayet iyi gidiyor diyolar. Ben ise hissediyorum net bir biçimde arabanın titrediğini eskisine göre çok farklı olduğunu. Napmam lazım ?? başka bir servisine mi götüreyim Fiatın??
arka kapılardan gıcırtı geliyordu silikon sprayi tüm kapı fitilllerine sıktım ses azaldı ama hala dönüş ve kasis varsa hafif bir gıcırtı sesinden kurtulamadım (kasis atlarken de arka kapılardan geliyor) takozlardan şüphelenmiştim ama arka kapılar açıkken ses yok - 4 kişi hareket halinde denendi :)
bu arada 2. vitesten 1. vitese geçişlerde hiç sorun yok... kasislerde yarım debriyaj yerine hep 1. vitese taktım erinmeden belki onun faydası olabilir.. 3. vitesten bile 1. vitese geçirebiliyorum hızı düşürerek ama debriyajdan ayağımı kaldırma cesaretim olmadı.. :P
bahsedilen sorunları yaşamıyorum. Ben anormal miyim?
konuyu biraz dağıtım ilk açılan konuya geri dönmek istiyorum. yani puntoda kı klasık sorunlar.
benim ve çevremdeki birçok puntocunun sorunu city motoru. şimdilik bi problem yok ama olmama ihtimali çok az. kimden duysam ya direksiyon bi tarafa çekiyor yada kitleniyor veya direksiyondan çevirme anın da gürültü geliyor ve pat diye yol bilgisayarına steerinf fail hatası oda eşittir city motoru.
asıl sıkıntı motorun serviste çok pahalı olması yaklaşık 1300 ytl. e be kardeşim bu araca bu özelliği koymuşsunuz. ve aracınızda kı en çok problem yaşana bir parçayı neden bu kadar pahalıya satıyorsunuz olacak iş değil.ayıptır günahtır. o zaman bu özelliği iptal edin ve üretmeyn. kimseyide mağdur etmeyin. aynı teknolojıyı kullanan bir çok firma var. kimsenin aracından kolay kolay böyle bir arıza duymadım tabi çevremdekilerden.
fiat bence arabasının arkasında durmalı. ve gerekli önlemi almalı.
yarın yağlattırıcam bakalım dilini olmassa metal dile ince sağlam bi plastik kaplama düşünüyorum... bıktım gıcırtıdan soğukta az sıcakta deli gibi..