5.2 mi benimki 6.8 lere çıktı ya yatıp kalkıp dua edin. Benzinliden bi farkı kalmadı benim arabamın.
Printable View
Soguk havalarda aracin neden fazla yaktigini ozetlemek gerekirse
1 Motor kendini yeterli isiya ulastirana kadar daha yuksek rolantide calisir.
2 Ozellikler intercoolerla araclarda hava bir kez daha sogulutuldugu icin icindeki oksijen miktari artar ve yanma artar buda yakiti artirir.
3 Mazotun genlesme orani yuksek oldugu icin sogukta hacmi azalir ve ozgul agirligi artar buda enjektorun birim zamanda puskurttugu yakit miktarini artirir.
4 Eger birde yagmus varsa lastigin surtunme direnci arttigi icin siz istediginiz surata ulasmak icin daha fazla gaza basarsiniz buda yakiti artirir.
yeni aldığım gp nin yakıt tüketimler 6.9-7 litre civarında
aracım daha 300 kmde bu yakıt değeri normalmi acaba?
havalarda soguk ankarada
havalar soğuk ömer gayet normal bende ankaradayım sabah çok soğuk oluyor araba ısınıncaya kadar çok yakıyor ısındıktan sonrada normale döner araban hem yeni biraz kendine gelsin düşer yakıtı
bugun 5.2 ye kadar düştü yakıtım :)
aracım 350 kmde :)
ya arkadaşlar bır sorunum var yakıtla ile ilgili son ıkı-uc haftadır dıkkat ediyorum yakıt tüketimim o kadar cok arttıkı sanki benzinli araba kullanıyorum ortalama tüketimim 9,0 ve civarı aracı o kadar cok yormuyorumda nazik kullanıyorum 30 liralık mazot 9,2 ortalama ile 90 km yol gittim sanırım 30-33 kuruş cıkıyor. sizcede cok değilmi.bu arada aracım suan 5050 km de. tamam soğuk dizellerde yakıtı arttırıyor ama bu kadar arttırıyor mu? son olarak evden işe gidip geliren (ev iş arası 4 km) gideceğim yere vardığımda daha hararet göstergesi yerinden oynamıyor yanı motor daha ısınmamıs oluyor bununda etkisi olabilir mi?
abı bu yakıt ta herkesın bı sıkayetı omay abasladı soguk havanın etkısı cok buna kanaat getırdım arabayı aldıgım damazot aldıgım zamanı unutuyordum o kadar yanı ne olduysa su 2-3 aydır dunyanın mazotunu yakıyorum
Merhaba.
Şehir içi dip dibe trafikte maksimum 3 vitese takabildiğim trafikte 6,2-6,3 lerde gezen aracım (1.3 Mjet-75HP)..Şu anda 6,8-6,9 ları görmekte..Soğuk havalarda ciddi bir artıkş var.
Bazı araçların kataloglarında yakıt tüketiminin araç motor suyu sıcaklığına göre değişimini gösteren grafikler var. düşük sıcaklıkta ciddi bir yakıt tüketimi var..
Dizel motorlarda şimdi çok daha geç ısınıyor. Sebeplerden birisi de bu.
Az yakmalar :)
merhabalar.bende siteye yeni katıldım.aracımı alalıda zaten 3 hafta oldu.şu anda çok memnunum.kısaca bişey sormak istıyorum:genel anlamda g.puntoların çok rastlanan arıza yada problemleri nelerdir.yada varmıdır bi sıkıntı. genel olarak soruyorum arkadaşlar.şimdiden teşekkurler