antalya istanbull malum farkedio 20 km yolu 2 saate gidioruz ortalama
Printable View
benim araçta ilk depoda 0.185 krş yakmıştı. ama daha yeni senin aracın gitgide düşecektir. benimkiside yeni aslında ... akıtının normale gelmesi için sanırım 10-15 bin km yi bulması lazım.
bide araca sanırım bu kadar az yaktırabilmemin sebebi şu olsa gerek, aracı ben normal bile kullanmadım, sanki ayağımın altında yumurta varmış gibi kullandım o yüzden bu kadar az yaktı sanırım. eğer normal kullanmış olsaydım 100 km de yarım litre felan daha fazla yakardıı
45 lt ile 950'yi yol bilgisayarından okudum, biraz kasarak 1000'i görebilirdim belki .. ancak normal yol şartlarında 1200 yapıyorum diyen varsa ben onun ellerinden öperim :) katalog verileri yokuş, ağırlık vs. olmadan yapılıyor diye tahmin ediyorum .. bu yol şartlarıyla katalog değerlerini yakalamak imkansız ..
Aracımla daha iki depo bitirdim,şehir içi 5,2 LT,bilgisayardaki veri...
arkadaşlar aracım 2800 km de 6.4 de çıktı ş.içi ortalaması.genelde kısa mesafe kullanıyorum ve yoğun trafik var.
dolu depo ile 450km'si şehir dışı 320km'si şehir içi toplam:770km depoda kalan yakıtla da 30km giderdi büyük ihtimalle yani 800km gibi bir menzili var.
sakin kullanılırsa hesaplamaya bile gerek olmayacak :)
babam bu gün sabah gitti ankaraya, az önce doldurmuş depoyu
27 litre 95 TL mazot yakmış ve toplam 622 km yol yapmış
100 km ye 4,4 litre
1 km ye ise 0,152 krş yakmış...
En son depomda uyarı ışığı 960. kilometrede yandı. 1005. kilometrede 125 TL'lik (38.7 lt) mazot ile depoyu doldurdum. Yol bilgisayarı 3.8 lt ortalama gösteriyordu. Aldığım yakıtla yapılan hesapta neredeyse aynı değeri gösteriyor. Ama % 90 şehirler arası yol yapıyorum. Adana - Mersin arası eski yolu kullanarak. 90 km hızı da asla geçmem.
ama babam ilk defa kullandı arabayı. daha önceden hiç kullanmamıştı, kendisinde pickup var. yani arabaya eli alışkın olmadığından biraz daha fazla yaktırmıştır diye düşünüyorum. ben olsam heralde 3 lü rakamları görürdüm :D
750 km yaptım bende. içinde yaklasık 50 km lık yakıt vardı. hergun 100 km ye yakın yol yapıorum 5.9 ile 6.1 arası degısıyor dahada dusemedım :D
ben sana yakıtı düşürme tekniklerini söyleyeyim o zaman.
kalkışlarda gaza çökme, arabayı sakin sakin hızlandır.
vites geçişlerini uygun devirlerde yap, yani ortalama 2500 devirde vites yükselt
normal yolda kullanım devirin 1900- ile 2100 devir arası olsun 2000 en ideal devirdir.
rampa çıkarken çıkabileceğin vitesten 1 vites aşağı çık, yani araba zorlanmadan çıksın rampayı, yakkıttan çok tasarruf yaparsın bu yöntemlerle, ama kalkışlarda arabayı sakin bi şekilde hızlandırmayı unutma...
slm arkadaşlar evo mu alalı bir hafta oldu mükemmel bir arac önceki aracım 2008 megan2 idi evo hem yakıt hemde performans olarak daha iyi fakat diger kriterlerde megan kendini beli ediyodu fakat evo mu cok sevdim 100 tl lik mazot aldım aracım su anda 390 km de ddepoda ceyrekden fazla yakıt var inanılmaz yaa
dün depoyu fulledim ve tam olarak 400 km yol yaptım ve tekrar fulledim tam 70 liraya doldu araç daha 4500 km de.. daha da düşecek bu oran
95 TL ile 622 km yol yaptı babam 2 gün önce... ve arabanın acemisi. daha önce hiç kullanmamıştı. ama senin kullanışına görede değişkenlik gösterir bu durum. ama dahada düşecektir.
forumdaki arkadaşlara soruyorum. aracın tamamen yakıtının normale inmesi için yaklaşık kaç bin km yapması lazım. ???
Arkadaşlar sizin bu dediğiniz değerler anlık ortalama tüketimimi yoksa diğerimi.
Arkadaşlar yol bilgisayarına bakarak yakıt tüketimi hesaplamak yerine en sağlamı depoyu fulleyip kmyi sıfırlayacaksınız gittiğiniz yerde benzinliğie girip tekrardan dolduracaksınız depoyu kaç litre aldığına bakıcaksınız ona göre zaten net hesap karşınıza çıkıcaktır.
ben bilgisayar verilerine hiç bakmıyorum, her seferinde depoyu fulleyip kmye bölüyorum,
yakıtın düşmesi için 10.000km den sonra yakıt düşüyor diyorlar doğru ama asıl 20.000den sonra net olarak sabit kalıyor yakıt
Yok benim bahsettiğim o değil. anlık tüketim ayrı onu biliyorum.Anlık ortalama tüketim var birde B.ortalama tüketim var.Kullanma klavuzunda da yazıyor ama B. nin ne olduğunu açıklamamış.sizlerin verdiği değerler anlık ortalama mı yoksa B. ortalamamamı.
bendeki anlık ortalama :5,9 B.ortalama:6,3
bu ikisi arasındaki fark nedir?