Trafiğe çıkmadan önce kaskolanacak zaten,tek tesellimiz bu şimdilik...:)
Printable View
Trafiğe çıkmadan önce kaskolanacak zaten,tek tesellimiz bu şimdilik...:)
arabanın saglamlığı bile başlı başına bi şans deilmi alarm nasıl olmasın kimi punto bakım harici servis yüzü görmezken kimisi ayda bir gitmek ister. misal benimki
Ben cenmax 942'yi taktırdım şimdilik bir sorun yok gayet güzel çalışıyor
Alarmsız bir şekilde kullanmaya başladık...
Yorumlarınız için teşekkür ederim...
ben aracı dün teslim aldım, bayide satış danışmanına alarm taksam sorun olur mu dediğimde olmaz serviste takıyorlar dedi ama servistekileri de bi aricam bakalım, görüntüye gerek yok ses cıkarsın yeter
gp lere alarm takılmasında sorun çıkabildiğini foruma yazılanlardan takip ediyorum,,alarm konusuna değinmişken zaman içinde araç hırsızlığı ile ustalardan dinlediğim yorumları paylaşmak isterim:
1- immobilizer güven verir ama taşınabilir ecu ile immobilizeri devre dışı bırakma yöntemi var(artık hırsızda hangi marka modelin ecusu varsa)
2- baston kilide güvenme,yüksek devirli testere ile direksiyonu keserek saniyede baston kilidi çıkarma yöntemi.
3- eve giren hırsızın evde ilk aradığı şeylerden biri aracın anahtarı,böylece immobilizer duvarını aşmış oluyor...yani aracı götürürse 25-30 bin tl cepte.
4- ustalar, "anahtara gözün gibi bak,kopyalanmasına karşı her türlü senaryoyu düşün" diyorlar,yani maç izleyip bira içerken cebinde dursun,elinde oynama,kahyadan emin ol...vb.
5- aracında mutlaka alarmın olsun,hırsızlar gürültüyü sevmiyor...çekici ile çekerlerse araç ötüyor....şahsen benim diğer aracımı havaalanında çekici çekti,bütün alanı ayağa kaldırdı..parka kadar öttüğünü duydum.
6- "hırsıza kilit olmaz" atasözünü unutma,aracını kafaya taktılarsa şanslarını denemekten hiç çekinmezler.
7- seni kurtaracak yegane şey "KASKO" dur...yukarıdaki çözümlerin hiçbiri %100 işe yarar denemez...sadece kaskodan sonra düşünülecek işlemlerdir.
8- bazıları aşmış zaten..video seyret= https://www.vidivodo.com/223833/kolay-oto-hirsizligi
hırsızlar için alarm olmuş başka bişey olmuş önemli değil kafalarına koyduktan sonra her türlü zarar verirler hem ayrıca bişey sormak istiyorum kaçımız alarm çaldığında arabaya gidip bakıyoruz ? biliyoruz ki yerimizden kalkıp gitmiyoruz ya kedi çıkmıştır ya biri süratli geçmiştir yada yürüyen vatandaşın biri dayanmıştır diyip geçiyoruz gecede böyle bi yani kaçımız kalkıp baktık ? "ya kedidir boşver susar birazdan" diyip uykumuza devam ettiğimizi biliyoruz.işste ben bu yüzden alarmları sevmiyorum taktırmadım da gerek yok çünkü anahtarlar immobilizerli hiçbir şekilde arabayı çalıştıramazlar onunda yolunu bulurlar ama en iyi alarm kasko kaskon varsa dert etme