yani gaz pedalı telli değil tamamen elektronik. bu yüzden gaz teli üzerine herhangibi bir aksesuar takıp işi çözemeyiz.
body computerin yani yol bilgisayarının aracın motor kontrol ünitesine gereki olan tahriği digital olarak vermesi lazım
Printable View
arkadaslar eskide kalmis bir konuyu canlandiracagim belki ama bende yeni evo adim ve cc li almadigima cok pismanim. yarin sabah servise ugrayacagim ve eger takilmasi mumkun olan bir parcaysa kesinlikle ekletecegim. simdiye kadar bir cok arabada kullandim vede kullanmaktayim. ozellikle uzun yol yapan arkadaslara (uzun yol derken otobanda 50km mesafe bile uzun yol bence) kesinlikle tavsiye ediyorum. kullandigim diger araclar wv touran, alfa 156, bmw 3.20, bmw 6.35 . bircok aracta deneme firsatim oldu ve bu araclarin hepsinde de cc mantigi ayni bunun icin araclarida yazdim. faydasi varmi derseniz araci makul hizlara kitlerseniz yakitta ciddi tasarruf sagliyor. ama gucu yeterince olmaya bir aracla yuksek surat yaptirmaya kalkarsaniz hicte yakit tasarrufu yaptirmiyor. aksine surati korumak adina arac yakit harciyor. gelelim guvenlik unsurlarina aracinizda esp gibi bir guvenlik sistemi yoksa aracin tekerleri yerden kesildiginde veya arac bir sekilde spin atma egilimine girdiginde siz frene yada debriyaja basmadan devreden cikmayacagi icin tehlikeli sayilabilir. onun disinda bmw olsun mercedes olsun kullanim kitaplarinda yazan net bir ibare vardir yagmurlu havalarda kullanmayin diye. bu kurallara uydugunuz muddetce size sikinti yasatmayacaktir. yarin kismet olurda servise ugrayabilirsem aksamdan forumda yapilip yapilmadigi husundaki bilgiyi paylasirim
Ben aracı alalı daha 3,5 ay oluyor.Alırken opsiyon olarak ilave ettirmediğime çok pişmanım.:wallbash:Bundan sonra nasıl taktırabilirim, kaça mal olur bilemiyorum.
Dostum ben son iki aracımda da hız sabitleyiciyi kullanıyorum, uzun yola çıktığımda özellikle harika kullanımı var, dediğin duyduğun gibi sinyal kolunun hemen altında ikinci bir kol şeklinde, basılı tutunca hızlanıyor , aşağı çekince ve basılı tutunca da otomatik fren yaparak yavaşlıyor araç , şöle söyleyeyim ben Kastamonudan Çatalzeytin yoluna gittiğimde yolun 50 km sinden fazlasını hız sabitleyici ile gidebiliyorum ilçeler içinden geçerkenki hızlar dahil, neden dahil dersen bi ilçeden geçerken Devrekani tam keskin virajlar var 40 km hıza kadar düşürebiliyorum ama tabi bu arada dualogic vitesten de yardım alıyorum Saygılar... güle güle kullanın derim, uzun yolda ise cruse kontrol ve dualogic vites sayesinde ve eco modda bir depo ile 944 km yol yaptım Bilgilerinize...
https://www.youtube.com/watch?v=PpcXeKof9_g
buyrun izleyin