ya Can hazır elin değmişken :D:D orlarda kapıları kitleyince ve açınca bi süre elektrik gelen kablo varmı?(kapı klidi mesela)(şase lazım tavan lambası gibi)
Printable View
ya Can hazır elin değmişken :D:D orlarda kapıları kitleyince ve açınca bi süre elektrik gelen kablo varmı?(kapı klidi mesela)(şase lazım tavan lambası gibi)
mutlu haberi vereyim
şöför tarafını sökemedim bende. ancak yolcu tarafını çıkartabildim soketi.
3 ve 11 numaralı pinler (3 numara toprak, 11 numara faz) ısıtıcının soketleri.
kapıya kadar bütün elektirik sistemi çekilmiş. hatta 15 ve 16 numara olması lazım kapı altı aydınlatma soketinin elektiriğide geliyor :)
sigorta kutusunda, sigortasını bile takmışlar. işaretlediğim sigortayı kontrol ettiğinizde ısıtıcıyı açtığınızda elektirik geliyor sadece..
https://a.imageshack.us/img85/3200/01092010950.th.jpg
herşey hazır nitekim.
pekı bı sey sorucam can soketı cıkardıgın zaman soketın ıcındekı pınlerın karsılıgı olmayan varmı egerkı karsılıgı olmayan yoksa hepsı karsılıklıysa kablo panzutun hemen altında ıs bıtmıstır demektır bana sevındırıcı cevap yollarsın ınsallah pınler hakkında
can sokette 3 ıle 11 nolu pınlerın karsılıgı varmı yoksa bosmu bu onemlı varsa kesın kablo vardır belkı bıraz kısa olur ama kesın vardır
evet arkadaşlar konuya resmi olarak el attım sayılır :D
Murat abi senin için görsel dökümanlar hazırladım :D
öncelikle soketlerin her iki ucunda da rezistans için gerekli pinler mevcut:
Kapı tarafı:
https://img28.imageshack.us/img28/99...2010955.th.jpg
Şase Tarafı:
https://a.imageshack.us/img267/1947/03092010956.th.jpg
---
şimdi soketi sökmeyi anlatayım
bunun için video çektim. tornavida ile çok basit şekilde çıkıyor.
yalnız soketi takarken üzerindeki gri renkli parçayı sola doğru tamamen yatırmak gerekiyor. çık edene kadar arkaya yatırın ondan sonra yerine bastırın:
YouTube - Grande Punto Kapı Soketi Sökme - Takma.mp4
Önemli not:
tornavidayı alltaki resimde işaretlediğim yerin sağ tarafına takarak çok fazla zorlamadan açın.
https://a.imageshack.us/img294/160/03092010960.th.jpg
--------------------------
yalnız şase tarafında elektirik olup olmadığını anlamak için cerrahi müdahale yapmak lazım :D
el ayak girmiyor araya. soketin içinde görünmüyor. şasedeki soket dış tarafa değil, iç tarafa çıkıyor tırnaklarından kurtartınca.
bende telefonun video modunu açıp, telefondan izleyerek kontrol ettim.
sakın olaki bi anlık dalgınlıkla o soket yerinden çıkıkken kapıyı kapatmayın,
şase tarafının kenarı kırıldı, kalan kısımlarıda kendim kırıp bantla kelepçeyle filan birleştirdim :S
can varmı bı gelısme sen kapı panzutunu soktunmu ben daha bakamadım malum bayram ustu gec cıkıyoruz ben daha ılgılenemedım
Eneeee burda bi mühendislik çalışması oluyor yahu ne yapıyorsunuz :D
Çalışamlarınız da başarılar dilerim :)
Sevindirici bir ayruntı daha var kapı altı aydınlatma tesisati ile ilgili sigorta panelinde yer var demişssiniz yapılabilir mi ?
Arkadaşlar emekleriniz için teşekkürler.
Dikiz aynası ve kapı lambaları için yapacağınız çalışmalarınız bittiğinde umarım resimli olarak ayrı bir konuda bizlerinde yararına sunarsınız.
Hepinize kolay gelsin...
bugun kapı panzutunu soktuk ve ıste o an ısıtmalı aynanın kablosu masum bı sekılde orda asılı duruyor yalnız hazırlıksız oldugumuz ıcın aynaya kablo cekemedım aynanında sokulmesı lazım kablo ıcınden gecıyor orjınal olsun dıye soket uydurup oyle montaj yapıcam panzut su anda sokulu tekrar takmadım ıskence olmasın dıye
herşey iyi de, tesisat falan hazır olabilir de ecu yazılımını nasıl yapacaksınız merak ettim.active yazılımında bu devreler aktive olacak mı acaba?
mesela buğu çözücüyü devreye alıp ayna rezistans kablolarını ölçün bakalım besleme yapıyor mu?
can ayna kablosu harıcı 3 adet daha bosta kablo var ama nedır bılmıyoruum kapı esık lambası nereye baglı nereden acılıyor vede sıgortası varmı once bunların cevabını bulmak lazım bılen varsa yardımların bırlasmesıyle bunuda cozelım can bu arada hurdalıga ugrayabıldınmı
ayrıca sunu dusunuyorum ben tesısat olayında kapılardakı olmayan ozellıklerın tesısatı butun araclarda mevcut cunkı tesısat standart oldugunu dusunuyorum sadece ozellıklerı eksık ben bunu coztugumu dusunuyorum .
ayrıca bu esık lambası nasıl oluyor can fotosunu koyarsan ıyı olur ben gormedım hıc