Benim aracım 3 yaşında ama km daha 17000 de kontağa bastım tık yok akümün bitmesi km yemi bağlı yoksa yaşınamı
Aracımı gündüz gece farlarım hep yakmam bişey değiştirirmi ?
Printable View
Benim aracım 3 yaşında ama km daha 17000 de kontağa bastım tık yok akümün bitmesi km yemi bağlı yoksa yaşınamı
Aracımı gündüz gece farlarım hep yakmam bişey değiştirirmi ?
Teşekkürler...
fabrika çıkışlı koydukları akünün ömrü tam 3 seneymiş 1 gün daha geçirmedi. geçen hafta yenisini aldım.aküyü takan usta normal ömrü 5-6 yıldır dedi ama kullanıma ve aküden aküye değişiyor sanırım.zaten üretici firmalarda 2 yıl garanti veriyorlar.
Bugün benim akü de sürpriz yaptı. Taşucuspor - Erdemli Belediye Spor Süper amatör lig maçını izlemeye gittik hava çok rüzgarlı olduğu için arabadan izliyorduk. Maç bittikten sonra hadi gidelim dedik kontağı açtım marşa bastım tık diye bi ses geldi göstergeler bi garipleşti. kontağı açınca yanan lambalar yanıp sönmeye başladı arabayla henüz 3. günümüz olunca önce bi şoka uğradım. sonra motor kaputunu falan açtım bi oynadım kutup başlarıyla falan tabi ne işe yarayacak ben de bilmiyorum :) ordan da fayda yok. servisi aradım kontağı açınca göstergeler yanıp sönüyor titriyor dedim çıt çıt çıt ses geliyor motordan dedim yol yardımı gönderiyoruz dedi direk yok istemez dedim kapattım. Sonradan bi ustanın telefonunu bulabildim neyseki dışardan bi aküyle çalıştırdık arabayı sanayiye giderken yolda bi selektör yapmak durumunda kaldım far kolunu kendime çektiğim an araba 100km/h hızla giderken stop etti kolu bırakınca tekrar çalıştı. Böyle enteresan olaylardan sonra sanayiden 60 Ah lik bi Mutlu aküyle beraber çıktık. sorunumuz biraz masraflı ama kolay halloldu. Sağlık olsun diyelim :)
aynı sorun geçen pazar akşamı benim başıma geldi, yani bukadar olur hem pazar hem akşam...
neyse tıktık ses veriyor bizim puntocan,ama hiç aklıma gelmiyor akü bitebileceği,
yusssuf yussuf, motoru aldık dedim elimize, çünkü garip ses veriyor, lpg de var...
allahtan aktarım kablom vardı, bir deneyeyim dedim, aha çalıştı....
yani böyle saçma şey görmedim, 2 senede biten akü, neyse açık biryer buldukta , mecburen inci akü 60A taktırdık ama onun takmasıda sorunmuş 1 saat uğraştı adamlar yazık, inşallah küfür yememişizdir :)))
haaa bide uyarı şarj ettikten sonra hemen aküyü değiştirmeye gidin benim gibi, daha arabayı ilk hareket ettirirken direksiyon hidroliği biranda sertleşim yumuşadı, yani allah muhafaza yolda yapmadı....
akü ayları yaklaşıyor
hatta geldi bile
bundan sonra sıkça akü sorunlarıyla karşılaşabilir ve duyabiliriz
böyle havaları çok sever akücükler tıpkı grip gibi
bu arada herkese benden tavsiye akünüzün su seviyelerini kontrol edin uzun ömür açısından eksiklik varsa tamamlayın
süprizle karşılaşma olasılığınızı düşürün
arkadaşlar akünün üstünde bakımsız akü ,su eklemeyin falan yazıyor akünün kapaklarını açınca su gözükmüyor acaba eklesem mi
Havalar soğudukça akü zayıf ise hemen boşalıyor ve sizi yarı yolda bırakabiliyor.
Havalar iyice soğuyana kadar aküyü kontrol ettirmek lazım. Yolda bırakmadan değişecen yoksa kızar durursun arabaya
benim aküde tam 3 yılı doldurdu ve bittti malesef :) hemde aniden oldu. bu güne kadar hiç bi problem yoktu geçen hafta evden çarşıya gitmek için çalıştırdığımda bişey yoktu.
15 dk sonra geri dönmek için marşa bastım bütün ikaz lambaları içerdeki bütün ışıklar çok hızlı şekilde yanıp sönüyodu ve motor kısmından tık tık tık diye ses geliyodu elektrikçiyi arayıp sordum ve mutlu son... :)
eskisi 50 amperdi yeni aldığım 60 sanırım umarım uzun yıllar sağlam kalır.[/QUOTE]
Aynı şekilde akü gitti.Akünün gittiğinden değilde içerisinde kopma olduğunu söyledi usta.gerilim 8 volta düşmüştü.Üretim ile lgili sorunu var galiba..
bugun metroda gördüm 60 amper inci akü 99 tl ydi bence aküsü gidici olanlar kaçırmadan alsın.
5 sene oldu markası varta 65 binde arac yani akusu bana hic problem cıkartmadı hatta merak ediyorum bu aku daha ne kadar gider